به گزارش خبرنگار مهر، محسن قدیمی باقرآباد صبح پنجشنبه در جلسه شورای راهبردی ستاد بزرگداشت طب کل نگر که در دفتر موسسه تحقیقات حجامت ایران برگزار شد اظهارکرد: اقدامات دولت نهم در توسعه طب سنتی نمادین بوده است و با نوشتن آیین نامه و مصوبه نمی توان گفت طب سنتی ساختار مند شده است.
قدیمی با بیان اینکه امسال باید برنامه ها و طرح های هفته بزرگ داشت طب سنتی باید منسجم تر از سال گذشته برگزار شود افزود: امروز بسياري از کشورهاي پيشرفته نيز به طب سنتي و داروهاي گياهي روي آورده اند و از مصرف داروهاي شيميايي اجتناب مي کنند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سبک زندگی دینی و طب سنتی اسلامی افزود: بايد تلاش شود در کنار توسعه بيمارستانها و مراکز درماني پيشرفته و نوين، به طب اسلامي و سنتي هم توجه شود.
وی از برگزاری 58 همایش با عنوان حامیان طب اسلامی در سطح مشهد و 6 همایش در سطح ملی و بین المللی در یک سال گذشته توسط موسسه تحقیقات حجامت خراسان رضوی خبر داد و تاکید کرد: راه اندازی سامانه مجازی یکپارچه جامع طب سنتی با همکاری پلیس فتا خراسان رضوی از دیگر اقدامات موسسه تحقیقات حجامت استان است.
قدیمی باقرآباد بیان کرد: در فضای سایبری افراد سودجو اقدام به فروش داروهای سنتی و یا مشاوره در این زمینه دارند که یکی از اهداف ایجاد سامانه مجازی جامع طب سنتی توسط موسسه تحقیقات حجامت استان سازماندهی سایت های در فضای مجازی در مشاوره و فروش دارو است.
وی با بیان اینکه طبق قوانین فضای سایبری، فروش داروهای طب سنتی و طب نوین غیرقانونی و ممنوع است، بیان کرد: موسسه تحقیقات حجامت خراسان رضوی تاکنون در شهرستان های تربت حیدریه، تایباد، کاشمر، نیشابور، طرقبه و شاندیز راه اندازی شده است اما دوره های آموزشی فقط در مشهد به عنوان نمایندگی استان تشکیل شده است.
رئیس اتحادیه گیاهان دارویی مشهد نیز در این جلسه با تاکید به اینکه اهانت به دلسوزان طب سنتی اهانت به بیش از 3هزار فعال طب سنتی در مشهد است افزود: طب سنتی را عطاران نگاه داشته اند.
حسن بخارایی عطاران را وارثان حقیقی طب سنتی در طی 1400سال گذشته دانست و افزود: اگر امروز طب سنتی به جایی راه پیداکرده بخاطر فعالیت سازمان های مردم نهاد است.
بخارایی افزود: هفته بزرگداشت طب سنتی که امسال برای دومین بار در مشهد برگزار می شود نکته اوج ترویج طب سنتی در این شهر خواهد بود.
بخارایی با بیان اینکه برای جلوگیری از تخلفات صنفی تعاملی با معاونت درمان علوم پزشکی مشهد ایجاد شده بیان کرد: کمیسیون بازرسی و نظارت متشکل از 10 بازرس، بر فعالیت عطاری ها و گیاهان دارویی سطح مشهد نظارت دارند.
وی با اشاره به کمیسیون بررسی به شکایات که مسئول رسیدگی شکایات مردمی به عطاری هاست، تصریح کرد: در حال حاضر 250 نفر در کلاس های آموزشی در سه دوره کاربری، فراوری و مشاوره اتحادیه گیاهان دارویی شرکت می کنند که پس از پایان دوره از طرف اتحادیه مدرک مرتبط را دریافت می کنند.
بخارایی از تاسیس 10 کلینیک و مرکز طب سنتی در مشهد تا پایان سال 93 خبر داد و افزود: در این مراکز تعامل ویژه ای بین پزشکان طب سنتی، طب نوین وجود خواهد داشت و حجام، عطارها و غیره نیز در این مراکز حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر داروهای شیمیایی از زندگی مردم کنار گذاشته می شوند، بیان کرد: اگر طب سنتی در زندگی مردم به درستی به کار گرفته شود، 70 درصد داروهای شیمیایی حذف خواهند شد.
مدیرکل انجمن طب سنتی خراسان رضوی نیز گفت: سال گذشته سازمان نظام پزشکی ما را بخاطر گرامیداشت هفته طب سنتی باز خواست کرد اما امسال با امضاء500نفر از فعالان طب سنتی مشهد برای دومین بار این هفته را ارج می نهیم.
محمد رضا کریمی فرزقی روند توسعه طب سنتی در استان را فراتر از برنامه ها دانست و افزود: خداوند را شاکریم که امروز نام مشهد به عنوان پایتخت طب سنتی ایران می درخشد.
کریمی با بیان اینکه هفته طب سنتی در استان خراسان رضوی از یکم تا هشمین شهریور سال جاری ادامه خواهد داشت افزود: امسال در هفته طب سنتی 53نشست برای عموم مردم در مشهد برگزار خواهد شد.
نظر شما