به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خرمی صبح پنجشنبه در نشست با فعالان قرآنی شهرستان دشتستان اظهار داشت: شهرستان دشتستان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه کارهای فرهنگی و قرآنی است و پتانسیلهای جغرافیایی و جمعیتی شهرستان باید در اجرای برنامههای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
وی بر لزوم تقویت و توسعه فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: با گوشت و پوست تمامی مشکلات شهرستان به خصوص در حوزه فرهنگی را درک میکنم و برای رفع آنها برنامهریزی خواهیم کرد.
فرماندار شهرستان دشتستان خواستار تلاش همه مسئولان فرهنگی برای ترویج فرهنگ قرآنی شد و بیان داشت: در سالهای گذشته فعالیتهای متعددی در عرصه قرآنی صورت گرفته ولی هیچ کدام درخور شان مردم و متناسب با پتانسیل و توانمندی بالای قرآنی دشتستان بزرگ نبوده است.
خرمی با اشاره به تشکیل شورای قرآنی شهرستان دشتستان گفت: شورای قرآنی با رویکرد نظارت بر فعالیتهای فرهنگی و توزیع اعتبارات فرهنگی با رویکرد قرآنی در شهرستان دشتستان شکل میگیرد.
تقویت فعالیتهای قرآنی سدی محکم مقابل تهاجم فرهنگی دشمنان است
وی افزود: افرادی که در فعالیتهای قرآنی حضور دارند، افرادی مخلص و متعهد هستند، چون بدون چشمداشت به هیچ منافع مالی و فقط برای رضای خدا وقت و سرمایه خود را صرف خدمت میکنند.
خرمی با اشاره به تهاجم فرهنگی جهان سلطه بر کشورهای مسلمان، تصریح کرد: دشمن امروز تضعیف فرهنگ اسلامی و قرآنی را مدنظر قرار داده و با تقویت فعالیتهای قرآنی میتوانیم سدی محکم مقابل تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام و نظام اسلامی ایجاد کنیم.
این مسئول منابع انسانی توانمند را مهمترین ظرفیت دشتستان دانست و اذعان داشت: دشتستان بزرگ با دارابودن پتانسیلهای توانمند نیروی انسانی، جمعیت بالای تحصیل کرده و جمعیت بالای دانشآموزی شهرستانی نخبهپرور است و نخبگان بزرگترین ثروت این شهرستان هستند.
فرماندار دشتستان عنوان کرد: دشتستان بزرگ با ظرفیت بالای نخبگان میتواند در عرصه ملی و بینالمللی اثرگذار باشد و باید زمینهای مناسب برای رشد و تقویت فعالیت نخبگان قرآنی این شهرستان فراهم کنیم.
انتقاد از کمبود اعتبارات قرآنی در شهرستان دشتستان
نماینده اساتید قرآنی شهرستان دشتستان با اشاره به وجود مشکلات فراوان در راه فعالیتهای قرآنی گفت: یکی از دلایل وجود مشکلات در عرصههای فرهنگی این است که اشخاص سر جای خود نیستند و به همین علت نتوانستهایم به وضعیت ایدهآل در فعالیتهای قرآنی برسیم.
عبدالرضا برازجانی با انتقاد از کمبود اعتبارات قرآنی در شهرستان دشتستان، بیان داشت: اعتبارات قرآنی خاصی در شهرستان دشتستان وجود ندارد و این در حالی است که در کشور شاهد 200 میلیارد تومان اعتبارات قرآنی هستیم.
نماینده اساتید قرآنی شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: افتخار ما این است که در کشوری با حاکمیت نظام اسلامی و قانون اساسی منطبق بر قرآن و اسلام زندگی میکنیم.
برازجانی بیان داشت: شش بار در قانون اساسی تاکید شده که تمام مسائل جامعه اسلامی برگرفته از قرآن و در تمامی زمینهها باید بر اساس قرآن حرکت کرد.
وی اضافه کرد: چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب و نظام اسلامی گذشته و بنابر شرایط موجود در کشور ساز و کار خاصی در زمینه فعالیتهای قرآنی شاهد بودهایم.
ضرورت هماهنگی فعالیت قرآنی شهرستان دشتستان
این فعال قرآنی اذعان داشت: دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی بهدلیل تثبیت انقلاب، مشکلات نظامی و جنگ، انحرافات گروههای سیاسی و نظامی فعالیتهای قرآنی در سطحی محدود صورت گرفت و در دهه دوم انقلاب اسلامی شاهد ساز و کار سنتی و محدودیت فعالیتهای قرآنی در مساجد بودیم.
برازجانی عنوان کرد: در دهه سوم انقلاب اسلامی فعالیتهای گستردهای در باب قانونگذاری فعالیتهای قرآنی صورت گرفت و شاهد مصوباتی برای اعتبارات مالی و دستگاههای متولی در زمینه فعالیتهای قرآنی را شاهد بودهایم.
وی ادامه داد: در دهه چهارم انقلاب اسلامی فعالیتهای قرآنی افزایش یافت و با سرعت بیشتری شاهد حرکت در مسیر فعالیتهای قرآنی بودهایم.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت هماهنگی فعالیت قرآنی شهرستان گفت: باید شرایطی ایجاد کنیم که فعالان قرآنی شهرستان در ساز و کار منسجم و مشخصی بتوانند به فعالیت بپردازند.
افزایش سه برابری اعتبارات مساجد
معاون عمرانی و برنامهریزی فرمانداری دشتستان گفت: در سالهای اخیر توسعه اعتبارات مساجد در راس کار مسئولان شهرستان بوده و این اعتبارات حدود سه برابر افزایش یافته است.
دهقان اظهار داشت: تبدیل اعتبارات کانونهای فرهنگی و هنری به کانونهای فرهنگی و مذهبی از اقدامات اثرگذاری است که بهمنظور توسعه فعالیتهای مذهبی در شهرستان دشتستان شاهد بودهایم.
وی با بیان اینکه چهار کانون فرهنگی و مذهبی در مساجد شهرستان دشتستان احداث شده، اضافه کرد: سه کانون فرهنگی و مذهبی در مساجد شهر برازجان و یک کانون فرهنگی و مذهبی در شهر وحدتیه احداث شده است.
دهقان یادآور شد: توسعه و تجهیز کانون قرآنی نظرآقای دشتستان از اقدامات موثری است که برای گسترش فعالیتهای قرآنی در شهرستان دشتستان صورت گرفته و در این زمینه شاهد تخصیص پنج میلیارد ریال اعتبار بودهایم.
وی افزود: در جامعه اسلامی قرآن در راس همه امور است و در برنامههای شهرستان دشتستان تقویت زیرساختهای عمرانی در راس امور است.
اقدامات گسترده برای توسعه عمرانی و ساخت خانههای عالم
دهقان خاطرنشان کرد: سطح توقعات جامعه برای تامین نیاز مالی فعالیتهای فرهنگی باید به نحوی باشد که منابع اعتباری موجود پاسخگوی آن باشد.
معاون عمرانی و برنامهریزی فرمانداری دشتستان بیان داشت: اعتباراتی که فرمانداری در اختیار دارد، اعتبارات تملک و دارایی است که منظور از آن اجرای پروژههای عمرانی است و اعتبارات تملک و دارایی بر اساس قانون بودجه و الزامات بودجه توزیع میشود.
وی با اشاره به نحوه توزیع اعتبارات تملک و دارایی گفت: اعتبارات تملک و دارایی بر اساس 22 فصل عمرانی توزیع میشود و حوزه فرهنگی و هنر یکی از بخشهایی است که در توزیع اعتبارات عمرانی بر اساس آن عمل میشود و در حوزه فرهنگی بر اساس شاخصهای توسعه توزیع اعتبارات انجام میشود.
دهقان یادآور شد: در پنج سال گذشته اعتبارات حوزه فرهنگی افزایش اساسی داشته و حدود سه برابر افزایش داشته است.
وی افزود: در کمیته برنامهریزی استان همیشه برای اعتبارات فرهنگی و خانههای عالم چانهزنی میکنیم و در زمینه توسعه عمرانی و ساخت خانههای عالم اقدامات گستردهای صورت گرفته است.
نظر شما