به گزارش خبرنگار مهر؛ توکل حیدری شنبه شب در جلسه شورای اداری با بیان اینکه آذربایجان غربی از نظر موجودی زندان ها رتبه هشت کشوری را داراست افزود: حجم بالای ورودی های زندانها برنامه های طولانی مدت، برنامه های تربیتی، اصلاح و بازگرداندن زندانیان به جامعه را عملا غیرممکن کرده است.
وی ادامه داد: وضعت ناهنجار زندانها در استان به دلیل حجم بالای ورودی اجازه تربیت و اصلاح افراد متخلف را به اداره کل زندانهای استان نمی دهد.
حیدری از مجرمین به عنوان عضوی از افراد جامعه نام برد و اظهارداشت: این تفکر که عضو مریض جامعه باید درمان، اصلاح و به جامعه بازگردد در سطح جامعه و نیز مدیران دستگاه های قضا نهادینه شود.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه طی سالهای گذشته فضای فیزیکی زندانها در استان توسعه نیافته است گفت: در این راستا امروز شاهد متراکم بودن و مشکلات متعدد در زندانهای استان به دلیل محدود بودن فضای فیزیکی هستیم.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی احساس حقارت و شکست، عقده ای شدن، به وجود آمدن حس انتقام جویی، و نیز بروز آسیب های اجتماعی و خانوادگی را از آثار مخرب زندان بر جامعه و خانواده ها برشمرد و گفت: این احساس در بین افراد و خانواده هایی که به دلیل مسایل مالی و اولین بار وارد زندان می شوند چندین برابر می شود.
حیدری تاکید کرد: زندان برای بدهکاران، زندانیان پرداخت مهریه و نفقه، و نیز افرادی که به دلیل اختلافات خانوادگی زندانی شدند و نیز افرادی که سابقه دار نبوده و دارای موقعیت خوب اجتماعی هستند اصلا جایگاه مناسبی نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هشت هزار و 754 نفر در زندانهای آذربایجان غربی به سر می برند افزود: این میزان 28 درصد از کل جمعیت استان را شامل می شود.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با بیان اینکه 97.24 درصد زندانی ها مرد و 2.76 درصد را نیز زنان تشکیل می دهند اظهارداشت: آذربایجان غربی در زمینه وجود تعداد زندانی رتبه هشت کشوری را داراست.
حیدری با اشاره به اینکه نرخ زندانی در دنیا به ازای هر یکصد هزار نفر 284 نفر است گفت: متاسفانه این آمار در کشور به خصوص در آذربایجان غربی به ازای هر یکصد هزار نفر 350 و حتی بیشتر است که جای تاسف دارد.
وی با بیان اینکه از کل زندانی های استان سه هزار و 379 نفر سابقه دار، پنج هزار و 407 نفر بدون سابقه (اولین بار) زندانی شدند عنوان کرد: زندانیان مالی شامل 3.5 درصد هستند که دو درصد معادل 165 نفر محکومین مالی، 47 نفر محکومین دیه و نفقه معادل نیم درصد و 89 نفر بدهکاران دیه شامل یک درصد است.
کاهش ورودی و افزایش خروجی به زندان از اهداف عمده دستگاه قضا در آذربایجان غربی است
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه کاهش ورودی و افزایش خروجی به زندانیان از اهداف عمده دستگاه قضا در استان است گفت: در این خصوص برنامه ریزی های ویژه ای صورت گرفت و برای کاهش ورودی به زندانها، با همکاری قضات، تمهیدات خوبی اندیشیده شده است.
وی اضافه کرد: با برگزاری همایش های متعدد در شمال، جنوب و مرکز استان طی سال گذشته تلاش شده است محاکم قضایی در زمینه جلوگیری از ورود افراد بدون سابقه به زندانها تلاش مشاعف داشته و تا حد امکان از زندانی شدن افراد آبرومند و محکومین مالی جلوگیری کنند.
حیدری گفت: برای افزایش خروجی از زندان نیز، با همکاری ستاد دیه و خیرین و مددکاران اجتماعی اقدامات خوبی در سال گذشته و امسال انجام شده تا دست کم، زندانیان جرایم مالی، در حبس گرفتار نشوند.
وی یاد آور شد: مسائل مالی، مهریه، بدهی دیه، نفقه و مسائلی از این قبیل از جمله مواردی هستند که برخی از افراد بخاطر آنها زندانی شده اند ولی در حقیقت، باید تلاش شود که مشکلات این دسته از افراد از راه های مشروع و قانونی رفع شود و به آغوش خانواده و جامعه بازگردند.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت برای کمک به نیازمندان، ایتام، مستمندان و مستحقین دریافت کمک از مردم و مسئولان عنوان کرد و افزود: سال گذشته با کمک و مساعدت های ستاد دیه کشور و استان، صندوق تامین خسارات بدنی، کمیته امداد و سایر بخش های مرتبط، 479 نفر از محکومین مالی و امسال نیز 38 نفر آزاد شدند.
حیدری افزود: برگزاری جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و دارای مشکلات مالی امسال نیز در دستور کار است و از مدیران و مسولان استان انتظار داریم که با حضور خود در این جشن ها، ضمن مساعدت در آزادی این دسته از زندانیان، دیدگاه جامعه را نسبت به این موضوع تقویت کنند و موجب فرهنگ سازی این امر خداپسندانه در جامعه شوند.
نظر شما