پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۹ شهریور ۱۳۸۲، ۱۵:۴۸

معاون رييس جمهوري در اجلاس بين المللي آب شيرين تاجيكستان:

97 درصد جمعيت شهري ايران از آب سالم برخوردارند

97 درصد جمعيت شهري ايران از آب سالم برخوردارند

رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور با اشاره به آثار و عوارض مخرب زيست محيطي ناشي از تنش ها و درگيري هاي مسلحانه و جنگ هاي به وقوع پيوسته در منطقه خواستارانعقاد پيماني براي حمايت از منابع آب شيرين و حقوق غير نظاميان در برخورداري از آب سالم آشاميدني در دوران جنگ و در گيري هاي مسلحانه شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر دكتر معصومه ابتكار روز گذشته طي سخناني دراجلاس بين المللي آب شيرين در تاجيكستان با منطقه برگزاري كنفرانس مذكور را به دليل برداشت بي رويه آب، كمبود بارندگي ، افزايش جمعيت و روند شهرنشيني از آسيب پذير ترين مناطق دنيابه لحاظ زيست محيطي عنوان و خاطر نشان كرد: در كنار علل مذكور مهمترين عامل تشديد كننده اين وضعيت خطير وجود زمينه هاي متعدد و پي درپي تنش هاي سياسي ، نظامي و درگيري هايي است كه منابع آب شيرين ، آب راهها و تالاب ها را در معرض آسيب قرار داده است.

به گفته وي دركنار سه چالش عمده " صلح جهاني" ، "رفع فقر و بي عدالتي" و" سوء مديريت محيط زيست جهان" مسئله آب شيرين نيز به خاطر ايجاد طيف وسيعي از معظلات مانند كاهش منابع آب ، آلودگي فزاينده و آثار نامطلوب بر تنوع زيستي و منابع طبيعي ازجمله مهمترين چالش هاي زيست محيطي به شمار مي رود.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور در ادامه با بيان اينكه از آغاز قرن 20 مصرف جهاني آب حدود دو برابر ميزان رشد جمعيت بوده است اظهار داشت: يك سوم جمعيت جهان در مناطق كم آب زندگي مي كنند و مصرف جهاني 10 درصد بيش از منابع موجود است لذا بهبود روش هاي آبياري ، افزايش بهره وري در مصرف ، مديريت صحيح منابع و جلوگيري از آلودگي آب از راهبرد هاي اصلي كار و نيازمند برنامه ريزي ، دانش فني و اعتبارات كافي براي اجرا است.

وي همچنين بي توجهي نسبت به اهميت حفاظت از تالاب ها و مديريت آن و خطرات احداث سد هاي پرهزينه بدون انجام ارزيابي زيست محيطي را از موانع اصلي مديريت بهينه منابع آب شيرين عنوان و اضافه كرد: متاسفانه مديريت راهبردي تالاب ها و ارزيابي  سد سازي در نقاط و موارد معدودي انجام شده است در حالي كه اين تجربه گران قيمت بايد تكميل و در ابعاد مختلف خود اشاعه يابد.

معاون رييس جمهور درخصوص اقدامات ايران در زمينه بسط سياست هاي زيست محيطي در استراتزي توسعه اي كشور گفت: از طي شش سال گذشته تاكنون هزينه هاي دولتي جهت حفاظت از محيط زيست 10 برابر افزايش يافته و حدود 150 طرح عمراني بزرگ كشور مورد ارزيابي زيست محيطي قرار گرفته و همچنين مناطق حفاظت شده از 5 درصد به 5/7 در صد  رسيده است.

دكتر ابتكار حذف سرب از بنزين واجراي برنامه هاي مديريت زيست محيطي در 18 مجتمع پالايشگاهي و پترو شيمي كشور با صرف هزينه ميليون ها دلار را از ديگر اقدامات برشمرد و اضافه كرد:در زمينه آب شيرين نيز طي شش سال گذشته 9 ميليون ايراني ديگر به اين منبع حياتي دسترسي يافته و بيش از دو ميليارد متر مكعب منابع جديد آبي نيز براي استفاده شهري تامين شده است.

به گفته وي در حال حاضر 97 درصد جمعيت شهري و 60 در صد جمعيت روستايي ايران از آب سالم برخورداربوده در خصوص جمع آوري و تصفيه فاظلاب نيز سه ميليون نفر در شهرها از سيستم تصفيه فاظلاب بهره مند هستند.

وي با بيان اينكه طرح هاي آبخيز داري بيش از 9 ميليون هكتار از اراضي جديد كشور را پوشش داده است اظهار داشت: روشهاي آبياري جديد در بيش از 600 هكتار اار اراضي زراعي به اجرا درآمده و باعث شده راندمان مصرف بهينه آب در اينگونه مزارع از 30 درصد به 70 در صد افزايش يابد.

معاون رييس جمهوري در خاتمه آرزوهاي جهاني براي مديريت صحيح آب و توسعه پايدار را متكي به پايبندي دولت ها و بازيگران بين المللي به اخلاق و انسانيت دانست و افزود:همالنطوري كه ديكتاتوري و اشغال نظامي هرگز دمكراسي نمي آورد خود سري و ماديگري نيز توسعه به همراه نخواهد آورد . 

 

 

 

 

    

کد خبر 21014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha