به گزارش خبرنگار مهر، پرویز سروری منتخب شورای شهر چهارم در نشست خبری که با حضور محسن پیرهادی و طلایی از دیگر اعضای منتخب شورای شهر امروز دوشنبه در خبرگزاری نسیم برگزار شد گفت: ما با یک نوع افزایش توقعات عمومی از شوراها مواجه هستیم یعنی هر دوره نسبت به دوره قبل سطح توقعات مردم از شوراها افزایش پیدا می کند دلیل آن هم سهم تاثیر شوراها در تغییرات شهری است.
وی با بیان اینکه شورای شهر اول یک پیام بسیار بد به جامعه منتقل کرد، افزود: شورای دوم و سوم سعی در بازسازی نگاه منفی مردم داشت و فکر می کنم شورای چهارم با چشم انداز بسیار مهمی مواجه هست چون باید تقاضای مردم را پاسخ دهد و توقعات را در زمینه مطالبات مردم تحقق بخشد.
سروری با بیان اینکه ما با یک رویکرد اجتماعی در جامعه روبرو هستیم گفت: جامعه از وضعیت موج سیاسی به وضعیت موج اجتماعی منتقل شده و در این شرایط شورای شهر چهارم در کلانشهر تهران در پاسخ گویی به این مطالبات نقش موثری ایفا خواهد کرد.
منتخب شورای شهر چهارم در ادامه نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نحوه انتخاب شهردار تهران به چه شکلی خواهد بود گفت: در مورد انتخاب شهردار تهران به تعیین مصداق برای ریاست شورا رسیده ایم و حتما از مدل آزمون و خطا برای انتخاب شهردار استفاده نخواهیم کرد، طراز شهر تهران با توجه به 10 سال گذشته خیلی ارتقا پیدا کرده نظر مردم بسیار بالاست شهردار تهران در هر دوره جایگاهی نزدیک ریاست جمهوری پیدا کرده لذا به هیچ وجه اجازه نداریم در انتخاب آن روش آزمون و خطا را به کار بگیریم.
سروری در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه قبل از انتخابات تمام لیست های ارائه شده سیاسی بود ولی چرا معتقدید که برای انتخاب شهردار نگاه سیاسی ندارید گفت: موضوع مدیریت شهری این است که دیدگاه سیاسی در مدیریت شهری نباید تاثیر داشته باشد ما شاهد تجربه شورای اول و نگاه سیاسی در تصمیم گیری های مدیریت شهری هستیم لذا اعتقاد ما این است که نگاه سیاسی در تصمیم گیریهای مدیریتی نباید نقش داشته باشد.
سروری: تعامل با دولت نباید به تضعیف جایگاه شهرداری منجر شود
عضو منتخب شورای شهر چهارم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا با توجه به انتخاب رئیس جمهور متعدل برای تعامل بیشتر با دولت در انتخاب شهردار تهران نیز اعتدال را رعایت خواهید کرد گفت: طبیعتا شهردار را تنها به دلیل لزوم تعامل با دولت از میان افراد موسوم به جریان اعتدال گرا انتخاب نخواهیم کرد ولی یکی از شاخصه هایی که اصرار داریم هم در انتخاب رئیس شورای شهر و شهردار تهران لحاظ شود این است که زمینه تعامل با دولت را داشته باشند. یعنی هم در دولت زمینه تعامل وجود داشته باشد و هم شهردار و رئیس شورای شهر انگیزه تعامل داشته باشد. هر چند تعامل با دولت نباید به تضعیف جایگاه شهرداری منجر شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا اعتقاد دارید شهرداری عرصه فعالیت عمرانی و نه عرصه فعالیت فرهنگی است گفت: شهرداری کالبد جسمی و روحی است من امروز بازدیدی داشتم از احیای بافت فرسوده در منطقه 16 که واقعا لذت بردم بعد از تجارب ناموفق احیای بافت فرسوده شاهد ساختمانهای مدل اسلامی بودم که در آن ظرفیتهای مدل غربی نیز لحاظ شده بود.
سروری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در صورتی که اصلاح طلبان محسن هاشمی را به عنوان کاندیدای شهرداری تهران معرفی کنند واکنش شما چیست گفت: با توجه به توضیحات داده شده تلاش همه ما این است که اجازه ندهیم فضای شورای شهر به سمت تنشهای سیاسی برود اولویت ما این است که با انتخاب شهردار به طرف چالش سیاسی نرویم.
سروری: گزینه ای برای شهرداری تهران انتخاب خواهد شد که نماد کار و خدمت باشد
وی ادامه داد: حتما گزینه ای برای شهرداری تهران انتخاب خواهد شد که نماد کار و خدمت باشد، انتخاب هر چهره ای که صرفا با وجود خود یک چالش سیاسی ایجاد کند نقض قرض است لذا تلاش می کنیم چهره ای معتقد به خدمت داشته باشیم.
محسن پیرهادی عضو منتخب شورای شهر در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر مبنی بر احتمال انتخاب محسن هاشمی به عنوان شهردار گفت: ما به وظیفه خودمان در شورا عمل می کنیم سیاست گذاری و نظارت و انتخاب هر گزینه ای به اتفاق آراء خواهد بود لذا آن کسی که انتخاب می شود باید ملاحظات و برنامه هایش مورد توجه واقع شود.
در خصوص تقسیم بندی رقابتی به عنوان اصلاح طلب و اصولگرا در شورای شهر به آن شکلی که گفته می شود در این 31 نفر وجود ندارد حالا اکثریت به هر کسی که رای بدهد باید آن فرد به وظیفه خود عمل کند.
سروری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به وجود اعضای جدید در شورای شهر چه برنامه هایی برای آشنایی اعضا با قوانین شهری دارید گفت: ما باید بپذیریم ماهیت دمکراسی همین است بالاخره مردم انتخاب کردند با توجه به چند جلسه ای که داشتیم به این نتیجه رسیدیم بیشترین حجم تخصص ها و توانمندیها را در شورای شهر چهارم داریم افرادی که آشنایی کامل با اداره شهر دارند.
وی ادامه داد: البته وزارت کشور در ضوابطی ابلاغ کرده که تا قبل از شروع به کار شورای چهارم اعضای آن آموزشهایی را دریافت کنند و برای اعضای شورای شهر کلاسهای غیر رسمی به صورت منظم و منسجم فراهم شده تا با آئین نامه ها آشنا شوند.
پیرهادی: تقسیم بندی سیاسی در شورا نداریم
به گزارش خبرنگار مهر، محسن پیرهادی در ادامه این نشست گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به توسعه اجتماعی و فرهنگی داریم در گذشته تنها کسی که پرچم دار این حوزه بود مقام معظم رهبری بودند و دغدغه مسائل فرهنگی و اجتماعی داشتند اما امروز نگاه مسائل اجتماعی جزو دغدغه های همه مسئولان است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه انتخاب شهردار تهران در شورای شهر به چه شکلی خواهد بود گفت: ما در شورا تقسیم بندی سیاسی نداریم در جلسات درونی نگاه همگرایی یکی از موضوعات اصلی است نگاه اجتماعی، نگاه سیاسی نمی طلبد مردم تهران فارغ از مسائل سیاسی به ما رای دادند به نوعی باید برای انتخاب شهردار تخصص ملاک عمل باشد در هر جبهه کسی را باید انتخاب کنیم که مقبولیت بین مردم، دوستان دولت و اعضای شورا را داشته باشد.
طلایی عضو منتخب شورای شهر چهارم در پاسخ به همین سوال مبنی بر نحوه انتخاب شهردار و رئیس شورای شهر گفت: ما نباید در واقع مهندسی معکوس را اعمال کنیم برای انتخاب شهردار به این نتیجه رسیدیم تا شاخص ها را مشخص کنیم و تعیین شهردار و رئیس شورا بر اساس شاخص ها خواهد بود.
طلایی: با توجه به جایگاه جدید تهران در سالهای اخیر کار برای شورای شهر چهارم سخت تر می شود
وی با بیان اینکه در اولویت انتخاب افراد به طور طبیعی بر اساس منطق عقلایی در نظر گرفته خواهد شد، افزود: امروزه تهران شهری بین المللی شده است و جایگاه خاصی پیدا کرده لذا کار برای شورای شهر چهارم سخت تر می شود ما در نظر داریم با توجه به این وضعیت افرادی را انتخاب کنیم که در صدد بهتر شدن وضع موجود باشند و شهر را به سمت اتفاقات بهتر هدایت کنند.
طلایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مهمترین نقطه قوت و ضعف در دوره اخیر شورای شهر چه بوده است گفت: مهمترین آن این است که فعالیت های در شورای شهر سیاسی نیست و در رابطه با تغییر رویکرد به نهاد اجتماعی موفق بوده ایم.
وی با بیان اینکه همکاری با شهرداری از نقاط برجسته دوره سوم است افزود: البته در مورد نقاط ضعف ما علاقه مند بودیم مطالبات رهبری را کامل پاسخ دهیم یعنی ساختن شهری ایرانی و اسلامی که فکر می کنم آن انتظارات را به تمام معنا انجام ندادیم ولی در مسیر آن حرکت کردیم.
طلایی با بیان اینکه پایتخت در تهران مستقر است افزود: هزینه استقرار پایتخت را باید دولت پرداخت کند لذا تعامل لازم و ضروری بین دولت و شورای شهر و شهرداری احتیاج بود که بوجود نیامد.
پیرهادی در پاسخ به همین سوال گفت: فضای فرهنگی و اجتماعی رشد قابل اعتنایی داشته است و قابل مقایسه با دوره های قبلی نیست ، روحیه جهادی کار، خیلی مهم است بنده به عنوان فردی که از شهرداری توفیق ورود به شورای شهر را داشتم این روند را با چشمان خود مشاهده کردم.
طلایی عضو منتخب شورای شهر در ادامه نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برنامه های شما در مورد رفع آسیب های اجتماعی چیست، گفت: ما آن گونه که انتظار بود نتوانستیم به این موضوع بپردازیم اگر به صورت ریشه ای آسیب های اجتماعی را حل کنیم کمتر دچار آسیب های ریشه ای خواهیم بود لذا انتظارات از دولت یازدهم این است که اهتمام به شکل گیری یک مدیریت شهری داشته باشند تا بتوانیم این مسائل را حل کنیم.
طلایی: نگاه حاکم بر تفکر اصولگرایی یک نگاه مبتنی بر اعتدال، عقلانیت، کارآمدی و منطق است
طلایی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شنیده شده است قرار است رئیس شورای شهر و شهردار تهران بین افراد اصولگرا و اصلاح طلب تقسیم شود نظر شما در این مورد چیست گفت: اگر به مجموعه پاسخها عنایت داشته باشیم متوجه می شویم نگاه حاکم بر تفکر اصولگرایی یک نگاه مبتنی بر اعتدال، عقلانیت، کارآمدی و منطق است.
وی به چهار موئلفه اصلی برای شورای شهر تهران اشاره کرد و گفت: یکی این است که شورای شهر دارای رویکرد و گفتمان مناسب باشد دیگر اینکه دارای ساختار داخلی منسجم، اثر بخش و کارآمد باشد، سومی اینکه برنامه ای مشخص برای خدمت داشته باشد و آخری اینکه انتخاب بهترین و کارآمدترین فرد برای ریاست شورای شهر و شهرداری تهران را در نظر بگیرد.
طلایی: شورای شهر باید توانایی مدیریت جهادی را داشته باشد
وی به انتخاب 32 شاخص برای تعیین شهردار پرداخت و گفت: ما معتقدیم شهردار باید مطالبات مردم را پاسخگو باشد و رئیس شورای شهر بتواند اعضای 31 نفره را مدیریت کند همچنین شورای شهر باید توانایی مدیریت جهادی را داشته باشد لذا بر اساس همین شاخص ها به جلو می رویم و به هر کسی رسیدیم انتخاب خواهیم کرد این گمانه زنی ها خارج از افراد 31 نفره شورای شهر است تاکنون هیچ کدام از 31 نفر کلامی مبتنی بر سهم خواهی نزدند.
نظر شما