به گزارش خبرنگار مهر، محمد نسیمی عصر دوشنبه در نشست خود با خبرنگاران با اشاره به اینکه ۳۵۰ نفر در هفت كمپ ترك اعتياد استان سمنان درمان شدند گفت: ۹ مركز سرپايي درمان اعتياد تحت پوشش بهزيستي استان فعاليت می کنند.
وي تصريح كرد: در سه ماهه ابتدايي امسال در اين مراكز يك هزار و ۵۰۰ نفر خدمات درمان دارويي و غير دارويي مانند مددكاري و روانشناسي دريافت كردند.
وی با بیان اینکه دو هزار نفر از زوج هاي در حال ازدواج و يا در حال فرزندآوري از خدمات مشاوره ژنتيك بهزيستي در استان استفاده كردند افزود: ارائه مشاورههاي روانشناختي در ۱۱ مركز تحت پوشش بهزيستي به شهروندان ارائه ميشود.
ارائه مشاوره به پنج هزار و ۵۰۰ نفر در مراكز مشاوره ای بهزیستی استان سمنان
معاون توسعه و پيشگيري اداره كل بهزيستي استان سمنان با اشاره به اينكه از اين ۱۱ مركز، يك مركز دولتي در دامغان، يك پايگاه سلامت روان، دو مركز تخصصي مشاوره و هفت مركز عمومي مشاوره فعال هستند، ادامه داد: سال گذشته پنج هزار و ۵۰۰ نفر از اين مراكز مشاوره دريافت كردند.
نسیمی با یادآوری اینکه طی سال گذشته پنج هزار و ۱۰۰ نفر از اين طريق مشاوره گرفتهاند، گفت: شهروندان ميتوانند بدون مراجعه به مراكز مشاوره ای از طريق خط تلفن ۱۴۸۰ صداي مشاور از خدمات مشاورهاي بهزيستي بهرهمند شوند.
وی پيشگيري از معلوليت، پيشگيري ژنتيكي، غربالگري شنوايي و شناسايي تنبلي چشم را از فعاليتهاي حوزه پيشگيري اداره كل بهزيستي استان سمنان برشمرد و افزود: سال گذشته براي ۱۷ هزار نفر آزمايش تنبلي چشم انجام شد و هفت هزار نوزاد نيز غربالگري شنوايي شدند.
پيشرفت ۴۰ درصدي ساخت بنياد ژنتيك استان سمنان
معاون توسعه و پيشگيري اداره كل بهزيستي استان سمنان به پيشرفت ۴۰ درصدي ساخت بنياد ژنتيك استان سمنان اشاره و اضافه كرد: هم اکنون درحال چيدمان تيم هيئت امناي اين بنياد كه شامل پزشك متخصص ژنتيك، متخصص اطفال، متخصص زنان و زايمان و ... است، هستيم.
وي اجراي طرح پيشگيري از معلوليت ها با تمركز منطقهاي را از برنامه هاي سالجاري معاونت پيشگيري اداره كل بهزيستي استان سمنان عنوان كرد و افزود: اين طرح بر اساس آمارهاي معاونت توانبخشي كه در آن ميزان معلوليت ها در مناطق مختلف اين استان آسيب شناسي شده است، به اجرا در ميآيد.
نسیمی اظهار داشت: سال گذشته ۱۹ هزار نفر در آموزش هاي مهارت زندگي اين اداره كل شركت كردند.
معلولان، آسیب پذیرترین اقشار جامعه
معاون توسعه و پيشگيري اداره كل بهزيستي استان سمنان معلولان را از جمله آسیب پذیرترین اقشار جامعه دانست و گفت: این افراد در حال حاضر با مشکلات متعددی روبرو هستند.
وی با بیان اینکه باید دیدگاه منفی نسبت به معلولان از بین برود افزود: باید مردم با معلولان برخورد سالم و انسانی داشته باشند؛ زیرا جامعه می تواند مهم ترین نقش را در توانمندسازی، پذیرش اجتماعی اشخاص دارای معلولیت داشته باشد.
نسیمی تصریح کرد: جامعه می تواند با زدودن دیدگاه منفی نسبت به افراد دارای معلولیت و پذیرش آنان به عنوان همنوع به حیث اعضای خانواده بشری که دارای توانایی متفاوت هستند؛ مسئولیت اش را در قبال انسان به خوبی ادا کرده و از معلولیت جلوگیری کند.
معاون توسعه و پيشگيري اداره كل بهزيستي استان سمنان در خاتمه با اشاره به این مطلب که معلولان باید فرصت یابند تا استعدادهای خلاّق هنری و فکری خود را رشد داده و آن را نه تنها برای منافع خود، بلکه برای غنیسازی جامعه به کار گیرند اظهار داشت: باید دسترسی آنان برای مشارکت در فعالیتهای فرهنگی تضمین شود.
نظر شما