مهرداد معمارزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با وجود پیگیری های انجام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سازمان فضایی کشور مقدمات اجرایی این طرح در کشور آغاز شد اما به دلیل مسائل تحریم ها و وضعیت اقتصادی این طرح نیمه کاره رها شد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به مناطق صعب العبور و نواحی دور افتاده که در اصفهان وجود دارد نیاز به راه اندازی پزشکی از راه دور بسیار لازم و ضروری است، ادامه داد: برای شروع به کار پزشکی از راه دور در استان نیاز به پشتیبانی سازمان ملل به منظور فعال کردن سیستم ماهوارهای داریم.
معمارزاده با بیان اینکه از سال 84 تاکنون در خصوص تامین زیرساختهای پزشکی از راه دور دربرخی شهرستان از جمله فریدونشهر ورود اقدامات صورت گرفته است گفت: اجرای پایلوت این طرح در شهرستان اردستان تا حدودی موفقیت آمیز بود.
وی با تاکید بر اینکه پزشکی از راه دور به منظور انجام اعمال جراحی نیست، بلکه برای مشورتهای پزشکی است، ادامه داد: این روش درمانی برای مناطق سخت و صعب العبور که دسترسی به متخصص وجود ندارد پزشک می تواند از طریق سیستم کامپیوتر و وبکم با متخصص در مرکز استان ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم را برای درمان بیمار دریافت نماید..
معمارزاده هند را از پیشرفتهترین کشورها در عرصه پزشکی از راه دور اعلام کرد و گفت: در این کشور حتی اتوبوسهای به این منظور طراحی شده و تیمی از پزشکان متخصص که کار آنها نظارت بر پزشکانی است که جز طرح پزشکی از راه دورهستند سرکشی می کنند.
وی اظهار داشت: در این طرح پزشک تصویر و شرح حالی از بیمار را از طریق سیستم ماهواره ی با دیگر پزشکان در اشتراک می گذارد و برای درمان از نظر مشاوره ای آنها استفاده می کند.
معمارزاده اظهار داشت: در دولت آینده پزشکی از راه دور باید در اولویت کار سیستم بهداشت و درمان کشور قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون پزشکان با یکدیگر از طریق موبایل در حال مشاوره و تبادل نظر در حوزه های مختلف درمان هستند، ادامه داد: بر همین اساس چیدن یک تیم از پزشکان متخصص به منظور نظارت و ارائه مشاوره درمانی به دیگر پزشکان با سهولت بیشتری امکانپذیر است.
نظر شما