به گزارش خبرنگار مهر، موزه ملی مطبوعات ایران غروب روز چهارشنبه 2مرداد در مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی مطبوعات در محل نوسازی شده بقعه سر قبر آقا در تهران افتتاح شد.
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی این موزه را از کارهای بر زمین مانده وزارتخانه متبوعش در عرصه مطبوعات عنوان و از دست اندرکاران تجلیل و راه اندازی در معاونت مطبوعاتی قدردانی کرد.
وی گفت: این که جایی باشد که تاریخ مطبوعات ایران در آن به نمایش در بیاید اقدام بسیار خوبی است و امیدواریم به تدریج اینجا کامل هم بشود.
وی همچنین با تجلیل از همکاری برخی دستگاه ها و نهادها در تهیه اسناد، اقلام و ادوات موزه ملی مطبوعات ایران یادآور شد: من از همه کسانی که احیاناً شماره هایی از روزنامه ها را در اختیار دارند می خواهم که آنها را به موزه ملی مطبوعات ارایه کنند چرا که برخی از اینها مدارک ارزشمندی است و نباید بعد از گذشت چند نسل مثل کاغذ باطله آنها را رها کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار امیدواری کرد در مراکز استانی نیز موزه مطبوعات راه اندازی شود.
حسینی همچنین از نمایندگان و رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور خواست دست کم تصاویری از مطبوعات ایرانی را که در مراکز و نهادهای فعال در کشورهای خارجی نگهداری می شود، به موزه ملی مطبوعات ایران بفرستند.
وی ادامه داد: ما 176 سال سابقه روزنامه نگاری داریم و براساس اعلام تا کنون 14 هزار عنوان روزنامه در ایران منتشر شده است. در همه جای دنیا، مردم و دولت ها به تاریخ و پیشینه خودشان اهمیت می دهند حتی کشورهایی هستند که چندان هم پیشرفته نیستند اما برخی از اشیائی را که پیدا می کنند می برند در جایی به نام موزه نگهداری می کنند و از این طریق هم برای خود تاریخ می سازند و هم سود اقتصادی می برند.
حسینی همچنین ابراز امیدواری کرد با ارتباطی که معاونت مطبوعاتی وزرات ارشاد با دانشکده های خبر برقرار خواهد کرد، دانشجویان این مراکز آموزشی از آن چه گنجینه موزه مطبوعاتی ایران نامید بهره برداری کنند.
وی با این مساله که برخی می گویند مطبوعات ایران در آغاز راه عمدتاً ستایشگر پادشاهان بوده اند، مخالفت کرد و گفت: این که گفته می شود مطبوعات ما در آغاز راه تنها به مدح سلاطین و پادشاهان می پرداختند، نکته صحیحی نیست، افرادی بودند که در همان روزنامه ها از مشکلات مردم گفته اند و از این طیف نیاز است که توجه بیشتری به پیشینه مطبوعات بشود.
این عضو کابینه دهم در عین حال یادآور شد: گاهی ابزار مطبوعات مورد سوء استفاده قرار گرفته و برخی افراد هوچی گر که قلم های مسمومی داشتند از آن برای پیشبرد منافع خودشان بهره برداری کرده اند اما غالباً اهالی رسانه در ایران افرادی دلسوز و متعهد بوده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به ابراز تمایل برخی از اهالی رسانه برای انتشار یک روزنامه طنز گفت: ما از این پیشنهاد استقبال می کنیم چرا که روزنامه طنز می تواند جاذبه خاص خودش را داشته باشد.
وی برگزاری جشنواره فصلی مطبوعات و برگزاری جشن پیش نگاران را از اقدامات خوب معاونت مطبوعاتی این وزارتخانه در دوران مسئولیت خودش نام برد.
پیش از سخنان وزیر ارشاد محمدجعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی این وزارتخانه در سخنانی با اشاره به عملکرد بیش از دو ساله خودش در این معاونت آماری ارایه کرد و گفت: از ابتدای دولت دهم تا امروز بیش از دو هزار و 400 نشریه مجوز گرفتند که این بیشتر از نشریاتی است که در 12سال قبل از آن مجوز گرفته بودند.
وی همچنین انتشار 120 عنوان کتاب در حوزه آموزش روزنامه نگاری را از اقدامات مهم این دوره یاد کرد و گفت: در هیچ دوره ای از فعالیت معاونت های مطبوعاتی به اندازه 3سال گذشته، به بحث نهادسازی پرداخته نشده است. نتیجه این اقدامات تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام، ایجاد سرای روزنامه نگاران ایران و راه اندازی جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری ها بوده است.
نظر شما