به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري فرانسه، يك عضو سني در كميته تدوين قانون اساسي دايمي از دستيابي به توافقي براي بازگشت عرب هاي سني كه چند روز پيش عضويت خود را به حال تعليق درآورده بودند، به كميته تدوين خبر داد.
سليم عبدالله عضو سني كميته تدوين قانون اساسي گفت : در نشستي با همام حمودي رئيس كميته تدوين قانون اساسي و حاجم الحسني رئيس مجمع ملي شرايط بازگشت خود را به جلسات كميته اعلام كرديم و همه با شرايط از جمله گشودن پرونده تحقيق درباره دو تن از همكاران ما در هفته گذشته ما موافقت كردند.
وي درباره زمان بازگشت به كميته اظهار داشت : آنها با شرايط ما موافقت كردند و ما در انتظار اعلام رسمي آن از سوي شيخ همام حمودي رئيس كميته و حاجم الحسني رئيس مجمع ملي هستيم.
به گفته وي، به محض اعلام رسمي اين توافق ، عرب هاي سني به جلسات تدوين قانون اساسي بازخواهند گشت .
شايان ذكر است هوشيار زيباري وزير امور خارجه عراق با تاكيد بر ضرورت تكميل تدوين قانون اساسي و برگزاري انتخابات در پايان سال جاري از عرب هاي سني اين كشور خواست به جاي بهانه تراشي در روند تدوين آن شركت كنند.
برخي از عرب هاي سني كه عضويت خود را در اعتراض به ترور دو همكار خود به حال تعليق درآورده بودند روز گذشته آمادگي خود را براي بازگشت به جلسات اين كميته پس از آنكه برخي خواسته هاي آنها مورد پذيرش قرارگرفت، اعلام كردند.
بر اساس قانون اداره عراق در دوران انتقالي، پيش نويس قانون اساسي دائمي بايد تا 15 اوت(24 مرداد) تهيه شود و تا قبل از 15 اكتبر ( 23 مهر) نيز يك همه پرسي براي كسب موافقت ملت عراق با آن برگزار شود. اين همه پرسي بايد اكثريت آراي ملت عراق را كسب نمايد، مشروط برآنكه دو سوم جمعيت سه استان مجاور از مجموع 18 استان آن را رد نكنند.
در صورتي كه قانون اساسي دائمي به تاييد مردم اين كشور برسد ، انتخابات سراسري بايد حداكثر 15 دسامبر (24 آذر84 ) به منظور تشكيل دولت جديد تا 31 همان ماه ( 10 دي 84) برگزار شود.
نظر شما