به گزارش خبرگزاري"مهر"، دكتر احمدي نژاد در اين ديدار صميمي با تبريك ميلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا (س)، انقلاب اسلامي ايران را انقلابي فرهنگي توصيف كرد و اظهار داشت: نگاه اسلام به تمامي عرصه ها از جمله عرصه هاي اقتصادي و سياسي نگاهي فرهنگي مي باشد كه هدف آن حركت به سوي تعالي انسان است.
رئيس جمهور منتخب با اشاره به نقش جدي، مستقيم و موثري كه اهالي فرهنگ و هنر مي توانند در امور و برنامه ريزي هاي فرهنگي كشور داشته باشند، افزود: هنر از زيباترين تجليات و بيان عاطفي فرهنگ، آرمان ها و اعتقادات انسان است و انتقال فرهنگ جز در بستر عاطفه امكان پذير نيست.
وي با بيان اينكه فرهنگ جنسي روحاني دارد و هنر بيان عاطفي و لطيفي است از جنس آن حقيقتي كه وجود دارد، افزود: توسعه روابط عاطفي در بين آحاد مردم بهترين زمينه انتقال فرهنگ و تعالي جامعه است و هنر و هنرمند در اين رابطه نقش بي بديل دارند.
رئيس جمهور منتخب ملت ايران، جايگاه ممتاز هنر در انقلاب اسلامي و اداره كشور را خاطر نشان ساخت و تصريح كرد: چشم انداز بيست ساله كشور، داراي بستر دانايي و فرهنگي است.
دكتر احمدي نژاد هنر را مرتبط با روح و فطرت انسانها دانست و رمز ماندگاري فعاليتهاي فرهنگي را در بيان آن بر شمرد.
وي جمهوري اسلامي ايران را به واسطه غناي فرهنگي در صدر دانست و گفت: فرهنگ ايراني و اسلامي در هم آميخته و جدا نشدني است و در دين، معنويت، همگرايي و فداكاري ريشه دارد.
رئيس جمهور منتخب ملت ايران گفت: ريشه ها و مباني فرهنگي كشورمان با هيچ كجاي دنيا قابل قياس نيست و هنر بايد در معرفي اصالت، مكتب و زندگي ما در خط مقدم باشد.
دكتر احمدي نژاد با بيان اين كه فعاليت هاي هنري بايد اميدآفرين و برانگيزاننده باشد، از فرهنگ انتظار به عنوان يك حقيقتي كه سرشار از شعف، اميد و تحرك است و ظرفيت عظيمي براي فعاليت هنري دارد، ياد كرد.
رئيس جمهور منتخب، دولت آينده را حامي هنر اصيل و متعالي دانست و با بيان اينكه گيشه اي شدن از آفات هنر است، گفت: هنرمند نبايد دغدغه معيشت داشته باشد و از توانمندي خود صرفا به عنوان ابزاري براي زندگي استفاده كند.
وي از هنر به عنوان فريادي لطيف كه حق و حقيقت را بيان مي كند ياد كرد و اظهار داشت: انتظار ما از هنرمندان اين است كه فريادگر باشند.
رئيس جمهور منتخب ياس و سرخوردگي را در فرهنگ ايراني - اسلامي بدون مفهوم دانست و گفت: نشاط و اميد، بستر حركت و تلاش است و همه به ويژه هنرمندان بايد نشاط و اميد را در جامعه گسترش دهند.
آقاي احمدي نژاد سطحي شدن را از جمله دغدغه هاي عرصه فرهنگ و هنر دانست و گفت: هر ميزان هنر با مباني، آرمان و فرهنگ بومي و خود انسان مرتبط تر و به لحاظ محتوا عميق تر باشد، ماندگارتر است.
وي محافظه كاري را مطلوب عرصه فرهنگ و هنر ندانست و با بيان اين كه محافظه كاري هنر را به عرصه ابتذال و سقوط مي كشاند، اظهار داشت: هنرمند بايد در فضاي ملكوت رها شده و خود را محدود به شرايط زمان و مكان ننمايد.
دكتر احمدي نژاد انفعال هنرمندان در مقابل تهاجم فرهنگي را از ديگر دغدغه ها دانست و اظهار داشت: نبايد در مقابل هاي و هوي ظاهري دنيا منفعل و خود باخته شد.
وي افزود: اگر فرهنگ ايراني كه فرهنگ الهي - انساني و فرهنگ انتشار و عدالت است به طور صحيح و هركجاي دنيا مطرح شود، جاذبه دارد و بشريت را مجذوب خود مي كند.
رئيس جمهور منتخب با بيان اين كه بايد هنري كه از جنس نور و معنويت است از دل هنرمند بجوشد تا تجلي يابد، اظهار داشت: بعد از انقلاب اسلامي شاهد رويش عظيمي در عرصه هاي هنر به ويژه در سينما بوده ايم كه بايد با رفع دغدغه ها از آن حفاظت كرده و اين رويش را استمرار بخشيم.
دكتر احمدي نژاد راه كمال در عرصه هنري را منحصر به شخص يا عده اي خاص ندانست و گفت: رويش هنري در بستر انقلاب اسلامي جريان دارد و بايد آن را دريافت و به جوانان نشان داد.
رئيس جمهور منتخب به عدم توجه كافي به فرهنگ دفاع مقدس به تبع انفعال، يا سهل انگاري برخي مسوولين اشاره كرد و گفت: فرهنگ دفاع مقدس فرهنگ جنگيدن نيست بلكه فرهنگ زيستن، درست زندگي كردن و مردن است و كمال هنر، معرفي بهترين زيستن و بهترين مردن است.
دكتر احمدي نژاد هنر شهادت را زيباترين، الهي ترين و ماندگارترين نوع هنرنمايي دانست و با اشاره به اين سخن امام راحل كه "ملتي كه شهادت دارد، اسارت ندارد"، اظهار داشت: فرهنگ سينماي دفاع مقدس صرفا به دنبال نوع جنگيدن و تاكتيك و تكنيك نيست، بلكه به دنبال ارائه نوعي از زيستن است كه انسان را به كمال مي رساند.
وي با بيان اينكه دفاع مقدس گنجينه عظيمي است كه مي توان سالها درباره آن كار هنري كرد، گفت: جنس دفاع مقدس، معنويت و تعالي روح انسان است و زواياي ناگفته بسياري براي بشريت دارد.
رئيس جمهور منتخب هنرمندان را جزو موجوديت انقلاب اسلامي دانست و گفت: زمينه فعاليت در دولت آينده براي هنرمندان باز است و بايد با همت شما و حمايت دولت نگاه ما به عرصه هنر، جهاني شود.
وي تصريح كرد: هنر اصلي آن است كه در مسير الهي حركت كنيم و ترديد نداشته باشيم كه اسلام تمام سنگرهاي كليدي جهان را فتح خواهد كرد.
پيش از سخنان دكتر احمدي نژاد، تعدادي از هنرمندان عرصه سينما نقطه نظرات خود را پيرامون ضرورت مشاركت مردمي در عرصه هاي فرهنگي و هنري، حمايت از قشر هنرمندان جوان، توسعه فضاهاي فرهنگي مطلوب و مقابله اصولي با تهاجم فر هنگي ارائه كردند.
برخي از هنرمندان بر لزوم رويكرد به مباني نظري و بنيادين اسلام و توجه به انديشه هاي امام راحل در خصوص استقلال فر هنگي در قالب زبان و بيان هنر تاكيد كردند.
نظر شما