به گزارش خبرگزاری مهر، این دستگاه با استفاده از تصاویر تهیه شده با آندوسکوپ که به مانیتورهایی که روی سر جراح قرار می گیرد، تصویر پردازش شده ای را به جراح عرضه می کند. این دستگاه به جراح کمک می کند تا تصاویر سه بعدی بسیار شفافی را از درون بدن بیمار در حالی که تحت جراحی لاپاراسکوپی قرار دارد، داشته باشد.
جراحی هایی که به شیوه لاپاراسکوپی انجام می شوند جایگزین کمتر تهاجمی نسبت به سایر جراحی های رایج تلقی می شوند و در آن بیمار از طریق ایجاد چند سوراخ بر روی بدنش تحت درمان قرار می گیرد و برش های بزرگ و باز بر روی بدن ایجاد نمی شود. اگرچه در جراحی های باز جراح امکان مشاهده کامل جراحی را دارد اما بدن برای بهبود زخم ناشی از جراحی دچار مشکل می شود.
در مقابل جراحی های لاپاراسکوپی تنها نیازمند ایجاد چند سوراخ های بسیار کوچک بر روی پوست است که از طریق آنها گیره، چاقو و اندوسکوپ وارد بدن می شود. این شیوه نه تنها کم تهاجمی تر است، بلکه خطر بروز عفونت در آن نیز کاهش یافته، استرس کمتری به بیمار وارد می شود و روند بهبود زخم سریع تر است. اما یکی از مشکلات این شیوه چگونگی دستیابی به یک دید شفاف از روند جراحی است.
به طور معمول نه تنها ابزارهای خاصی به سوراخ های متعدد وارد می شود بلکه آندوسکوپ ها به مانیتورهایی متصل شده اند که یک تصویر مسطح از محل مورد جراحی در اختیار جراح قرار می دهد. این شیوه جراحی بسیار شبیه جراحی با کنترل از راه دور است. در سالهای اخیر سیستم های تصویربرداری سه بعدی وضعیت را بهبود داده اند اما هنوز فضا برای پیشرفت های بیشتر وجود دارد.
اکنون شرکت ژاپنی سونی یک دستگاه پردازش تصویر عرضه کرده است که بر روی سر جراح قرار می گیرد.
این دستگاه که یک هدست است به یک مانیتور سه بعدی مجهز شده که به آندوسکوپ جراح متصل می شود. این دستگاه شامل یک جفت پانل OLED ، 18 میلی متری مورب است. بر اساس اعلام سونی این پردازشگر تصاویر سه بعدی بسیار شفاف (720 در 1280) را به شکل رنگی در اختیار جراح قرار می دهد.
در این سیستم، تصاویر جداگانه ای برای هر چشم تولید می شود تا از برخورد های غیرضروری پیشگیری کند. این دستگاه همچنین با خروجی تصویر دو بعدی آندوسکوپ نیز سازگار است به طوریکه دارنده این هدست می تواند با انتخاب دکمه ورودی بر روی دستگاه پردازش تصویر، بین تصویر سه بعدی و دو بعدی دید خود را تغییر دهد.
این سیستم همچنین دارای توانایی "تصویر در تصویر" (PinP) است از این رو امکان نشان دادن دو تصویر به طور همزمان وجود دارد. علاوه بر این، این تصاویر قابلیت حرکت به سمت چپ و راست، بالا و پایین را دارند، از این رو، دیگر اعضای تیم جراحی نیز می توانند تصویر را از دیدگاه خود ببینند. یک ویژگی دیگر این هدست وجود یک شکاف در پایین این دستگاه است به طوری که جراح می تواند بدون آنکه هدست را از سر بردارد از زیر آن به بیمار نگاه بیندازد.
استفاده از این هدست در ژاپن تایید شده و قیمت آن 15 هزار و 300 دلار است.
نظر شما