الهام غدیر خمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اعلام این خبر ابراز داشت: مرکز در مان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی در سال 1389 تاسیس و فعالیت رسمی خود را از سال 1390 در تبریز با همکاری متخصصان زنان و زایمان و اورولوژی و با همکاری گروه ژنتیک جهاد دانشگاهی دانشگاه تبریز آغاز کرده است.
وی افزود: در طول این مدت تحقیقات متعددی بر روی زوج های نابرور برای تشخیص علل ناباروری در مردان و زنان انجام شد و با روش های موجود در دنیای پزشکی میزان باروری زوج های نابارور در این مرکز به 45 رسید که رقم بسیار خوشحال ککنده ای است.
غدیرخمی با تشریح برخی اقدامات علمی برای افزایش راندمان در باروسازی زوج ها ابراز داشت: یکی از این روش ها استفاده از روش IUI در درمان ناباروری است که پیش از این بازدهی آن برای متقاضیان 10 الی 15 درصد بود که با انجام روش آزمایشگاهی جدید در این مرکز برای نخستین بار در سطح مراکز درمان ناباروری استان، موفقیت این روش به 30 تا 35 درصد افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: درمان به روش IUI درتمامی مراکز درمانی به یک صورت انجام می شود اما روش متفاوت این مرکز در این زمینه اصلاح روش آزمایشگاهی است که در اکثر موارد از روش SWIM UP استفاده می شود.
مدیر مرکز درمان ناباروری و تحقیقات سلول های بنیادی استان همچنین گفت: این مرکز برای انجام این روش باروری از روش گرادین استفاده می کند و میزان باروری را افزایش می دهد.
غدیر خمی ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی مردان نابارور 20 درصد اختلالات آنها مربوط به مشکلات اسپرمی است و تلاش می شود با تهیه اسپرم های سالم شانس باروری در مردان افزایش یابد.
وی همچنین گفت: این مرکز هم اکنون آزمایشات تشخیص شکستگی اسپرم را آغاز کرده و نتایج آن گامی برای رفع ناباروری در مردان است.
وی با تشریح پروسه درمان ناباروری در این مرکز ابراز داشت: در این مرکز با در اختیار داشتن آزمایشگاه تخصصی ژنتیک، تشخیص جنسیت جنین از طریق خون مادر، از هفته هفتم جنینی انجام و مشاوره ژنتیکی ، آزمایشات ویژه زنان و آزمایشات هورمونی ، آنالیز اسپرم، اعمال جراحی لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی برای افزایش قابلیت باروری و آماده سازی رحم ارائه می شود.
نظر شما