۱۳ مرداد ۱۳۹۲، ۹:۰۰

مهر گزارش می دهد/

آرزوهاي بلند و رقابتهاي بدون امتياز آسايش و سلامت را با هم مي گيرد

آرزوهاي بلند و رقابتهاي بدون امتياز آسايش و سلامت را با هم مي گيرد

مشهد - خبرگزاری مهر: آسایش ذهنی موضوع بسیار ارزشمندی است که آحاد انسانها به دنبال آن هستند ولی در عصر حاضر که آرزوهاي بلند و رقابتهاي بدون امتياز در کمین آسايش و سلامت افراد نشسته این مهم چون سرابی دست نیافتنی به نظر می رسد که تنها با پایبندی به اصول اخلاقی و رشد گرایشهای مذهبی می توان به آن دست یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، سالها پیش از این وقتی آق فتح الله برای فتح باب مغازه اش بسم الله می گفت و با چشمانی لبریز عشق، از گل بانوی خانه اش خداحافظی می کرد، اهالی بازارچه و تیمچه می دانستند، صبح با عطر اسپند حاجی شروع می شود.

آق فتح الله به رضای خدا فکر می کرد و رضایت مشتری بعد سارق محبت گل بانو را می گذاشت کنار پیشخوان و با صمیمیتی که از سلام به حضرت، آن هم در اول بازارچه به دست آورده بود، شیشه عطر گل محمدی را از کشو بالا می کشید و می پاشید به محاسن و صلوات نذر می کرد.

نذر سلامتی بی بی و تمام مریضهای اسلام نذر هدایت جوانها و پسر خودش، نذر حمایت دختران وطن و سفید بختی فاطمه دخترش.

حاجی یک خانه کلنگی داشت که بدجوری دل به حوض آبش داده بود آن هم با کاشیهای فیروزه ای و شمعدانی های سرخ و صورتی کنار باغچه حاجی، دلش خوش بود به اذانی که از سر گلدسته های نور مسجد ابوذر می ریخت روی سجاده ای که بی بی برایش از مکه سوغات آورده بود.

انگار هیچ غمی توی این خانه کلنگی نبود وقتی گنجشکها هی می آمدند و نوک آفتاب گردانها، سحر خوانی می کردند.

گل بانو هم خوشحال بود وقتی از جلسات قرآن خوانی زنان محله بر می گشت و در تدارک افطار و سحر، خودش را آماده مي كرد.

روی ایوان آجر فرش، وقتی سفره افطار پهن می شد، بوی آش رشته مادر و عطر دعای پدر به آسمان می رسید.

گل ربنا که که از دهان رادیوی دو موج یادگار بابا خان، باز می شد و توی دلها، قاصد بهار روح بود، همه رسیده بودند سر سفره فاطمه از کلاس و رضا از سرکار.

بی بی هم بالای سفره، کرامت خانه بود، افطار که تمام می شد، همه می نشستند برای رتق و فتق امور و مشکلاتی که احیانا داشتند تازه مشکلات حوای دم بخت همسایه که گیر جهیزیه و قاسم آقای پینه دوز محل که آسم گرفته بود هم مطرح و چاره گشایی می شد.

دلهای بی قرار

از آن سالهای شیرین همدلی خیلی نگذشته سفره افطار پهن می شود مادر از بازگشت دوره قرآن، پلو دم کرده و زولبیا بامیه را کنار خرما و پنیر می گذارد و منتظر می ماند.

پدر پیامک زده امشب نمی آید چون معامله تمام نشده دختر روزه نداشته و از استرس کنکور ورم معده گرفته و پسر تا دانلود فیلمش از اینترنت تمام شود، چند دقیقه ای کار دارد.

امشب قرار است به ننجون هم سر بزنند از سرای سالمندان خبر آمده، بعد افطار برای ملاقات باز است.

از وقتی خانه دوبلکس سیصد متری همکارش را دیده، دیگر دل به خانه 110 متری اش ندارد، در پروژه های بعد از خرید باغ و تعویض پژو پرشیایش، باید برود توی کار ساخت و ساز این را دیشب، پدر سر سفره سحر گفته بود و قند تو دل خانواده آب که خانه جدید سونا و جکوزی هم دارد؟

رامین هم در بحث مشارکت کرد که "بابا می شود ماشین من را هم عوض کنی، ضایع است به خدا، تو دانشگاه آبرو دارم پیش همکلاسام، آخه کلاس کار یک مهندس از همان اول باید بالا باشد."

این روزها، کمتر کسی از گل فروش چهارراه فرامرز عباسی خرید می کند که دم افطار باید زود به خانه رسید.

روزنامه فروشان تحت پوشش بهزیستی هم فقط دل به چند مشتری همیشگی خوش کرده اند، اینترنت و خبرگزاریها چاره کمبود وقت زندگی امروزی است و هنوز کسی به پرسش امیر حسین که ترازوی وزن کشی را گذاشته روی لبه کتاب قصه اش پاسخ نداده که: پس چرا، احساس شادکامی نداریم؟

ماه بالندگی روح

در بررسی های به عمل آمده از کلینیکهای مشاوره مشخص شده است استرس و افسردگی از شایع ترین بیماریهایی است که مراجعان را به این مراکز سوق داده است.

روانپزشکان نیز بر این باورند،عدم کنترل ذهن و رفتار، در بروز مشکلات روانی و ایجاد افکار مزاحم، دخیل است.

عزیز الله حاتمی از روانپزشکان و روان درمانان مشهد در این زمینه معتقد است، بدتر از موارد یاد شده گرفتاری مردم به توامان این بیماریها یعنی افسردگی و اضطراب، با هم است که درمان طولانی و سخت تری را می طلبد.

کارشناسان مذهبی نیز معتقدند: ماه مبارک رمضان فرصت بسیار مغتنمی برای رشد معنوی و بالندگی روح است.

آنان تاکید می کنند: پرهیز از گناهان و پاکسازی تن و روح از تیرگی ها می تواند انس و الفت ما را با آفریننده هستی رقم زده، از احساس تنهایی و ناخشنودی مان بکاهد.

علی ناصری از پژوهشگران تاریخ اسلام و احکام در این زمینه می گوید: لطافت روحی به دست آمده برای روزه دار، او را یاری می رساند تا در دیگر ایام سال نیز، از زشتیها دوری و جسم و روح را مطهر سازد.

علیرضا وحیدی کارشناس تاریخ نیز در این خصوص اظهار می کند: ما ایرانیان در تمدن دیرسال خویش هماره به دنبال پاک سرشت بوده و در این رابطه شهره تاریخیم.

وی می افزاید: گفتار نیک، پندارنیک و کردار نیک، از همان گذشته های دور، ایرانی را به سوی روشنی و نور فراخوانده و مقدسش می ساخته است.

وحیدی تاکید می کند: همین گرایش به سمت خیر و نیکی است که ایران زمین را ، به سمت تعالیم قرآن و رسول نور کشانده و تشیع را گسترش می دهد.

رضایتمندی شاخص اندازه گیری آسایش ذهنی

تعاریف متعددی در خصوص آسایش ذهنی وجود دارد برخی آن را احساس یا حالت مثبت خودآگاه می دانند و عده ای نیز ارزیابی شناختی و عاطفی فرد از زندگی در کلیت آن معنا کرده اند.

اما اکثر روانشناسان توافق دارند که آسایش ذهنی، مفهومی انتزاعی و چند بعدی است که بهترین روش اندازه گیری آن استفاده از شاخصهای اختصاصی ای نظیر رضامندی از زندگی، روحیه، شادکامی، همخوانی و عاطفه است.

یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در این مورد می گوید: افرادی که برای شادکامی برنامه ریزی می کنند، با اولویت قرار دادن شادکامی در زندگی خود، بیشتر به شادکامی دست می یابند.

فاطمه بهفر که سالهاست در کلینیکهای روانشناسی فعالیت داشته و مشاور دبیرستان نیز بوده است، ادامه می دهد: افراد شادکام بر زندگی خود تسلط دارندهرچند فقر سبب سیه روزی می شود، داشتن پول کافی آنها را شادکامتر می کند، ولی داشتن پول بیش از حد کفایت، شادکامی را تضمین نمی کند.

وی می افزاید:عشق و صمیمیت سهیم بودن در روابط محبت آمیز  از اجزا عمده شادکامی است.

چه کسی شادکامتر است

بهفر با بیان این که حفظ نگرش مثبت خوش بینانه به زندگی در شادکامی نقش دارد، می گوید: انجام کارهای تازه، فراوانی و مدت فرازهای هیجانی بیش از شدت احساسهای مثبت در این امر دخیل است.

این مشاور، مشغول بودن به کارهای لذت بخش و دستیابی به موفقیت در آن را از ابزار شادمانی می داند وعشق به هم نوع و نیکوکاری را مسبب تقویت عزت نفس و ایجاد احساس خوب نسبت به خود معرفی می کند.

وی با اشاره به حفظ تناسب فیزیکی از طریق روزه داری و عادات بهداشتی مناسب که اسلام به آن  توصیه کرده همچنین انجام تمرینات بدنی مطلوب را از راههای مهم دستیابی به شادکامی می داند.

این روانشناس بالینی، یادآور می شود: داشتن هدف و معنایی برای زندگی، و تاسی به فرامین الهی، از مهمترین اجزای داشتن یک زندگی همراه با شادکامی است.

.....................................

گزارش :عزت خیابانی

کد خبر 2109394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha