۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۹:۳۸

آخرین وضعیت پروژه اتصال منازل به فیبرنوری/ یک میلیون کاربر به شبکه فیبرنوری متصل می شوند

آخرین وضعیت پروژه اتصال منازل به فیبرنوری/ یک میلیون کاربر به شبکه فیبرنوری متصل می شوند

مدیرعامل اپراتور فیبرنوری منازل از همکاری یک شرکت فرانسوی برای ارائه راهکارهای اجرایی پروژه اتصال فیبرنوری به منازل خبر داد و گفت: براساس برنامه زمان بندی در سال 93 یک میلیون کاربر ایرانی در 7 شهر بزرگ کشور، به شبکه فیبرنوری منازل متصل می شوند.

محمد علی رحمان دوست در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح آخرین وضعیت پروژه اتصال منازل به شبکه فیبرنوری – FTTX – اظهار داشت: هم اکنون یک شرکت فرانسوی به همراه تیمی از شرکت موننکو در ایران در حال نهایی کردن طرح تجاری این پروژه هستند.

وی با بیان اینکه این تیم مشاوره روش های اجرایی این پروژه را پیشنهاد خواهد داد گفت: طرح نهایی این پروژه در حال تکمیل است و هم اکنون در حال برنامه ریزی برای اجرای پروژه پایلوت در دو منظقه قشم و ارس هستیم.

مدیرعامل شرکت ایرانیان نت با تاکید براینکه این شرکت فرانسوی تنها در حد مشاوره و ارائه راه حل و راهکار با ایرانیان نت همکاری دارد، خاطرنشان کرد: در زمینه سرمایه گذاری خارجی با شرکتهای مختلفی در منطقه خلیج فارس و چایناتله کام چین وارد مذاکره شده ایم اما تاکنون به نتیجه نهایی نرسیده ایم.

رحمان دوست با بیان اینکه شرکت چایناتله کام بالغ بر 130 میلیون کاربر فیبرنوری در چین دارد خاطرنشان کرد: تکنولوژی FTTX بالغ بر 5 سال است که در دنیا اجرایی شده و هم اکنون در اکثر کشورهای اروپایی به کاربران ارائه می شود؛ در همین حال بالغ بر 90 درصد کاربران اینترنت در کشورهای منطقه مانند قطر، امارات و عربستان از این تکنولوژی استفاده می کنند.

وی ارسال دیتای صوت و تصویر با حجم بالا و دریافت خدماتی همچون تلویزیون اینترنتی و ویدئو درخواستی را از جمله مزایای این تکنولوژی برشمرد و گفت: با اجرای این پروژه امکان استفاده از خدمات دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، سلامت الکترونیک و آموزش از راه دور به معنای واقعی کلمه و با انتقال اطلاعات بر پایه فیبرنوری و با سرعت قابل قبول فراهم می شود.

مدیرعامل اپراتور چهارم ارتباطی کشور اجرای پروژه fttx را مانند ایجاد اتوبانی برای انتقال صوت و تصویر و دیتا در مقایسه با جاده کوچک پهنای باند adsl برشمرد و ادامه داد: برای ایجاد این شبکه زیربنایی در حال مذاکره با شهرداری، شرکت مخابرات ایران و توانیر برای استفاده از امکانات موجود و شبکه فیبرنوری این سازمانها هستیم.

رحمان دوست با بیان اینکه طبق پروانه فعالیت اپراتور ایرانیان نت، ما می توانیم از 55 هزار کیلومتر فیبرنوری زیرساخت ارتباطی بین شهری شرکت ارتباطات زیرساخت در این پروژه استفاده کنیم، افزود: در این پروژه تنها برای زیرساختهای شهری نیازمند ایجاد شبکه هستیم.

وی در مورد برنامه زمان بندی این پروژه نیز تاکید کرد: پروانه اپراتور فیبرنوری در دی ماه سال 91 صادر شده است و براساس آن باید بعد از 24 ماه یک میلیون مشترک در 7 شهر اصلی تهران، کرج، شیراز، تبریز، اصفهان و مشهد داشته باشیم که در این راستا و طبق زمان بندی بعد از 18 ماه از دریافت پروانه، کار واگذاری را آغاز خواهیم کرد؛ به این ترتیب کل اجرای این پروژه در سال 93 خواهد بود و در سال 92 هیچگونه تعهد اجرایی نخواهیم داشت.

کد خبر 2110161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha