عمران مرادي در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به نحوه قرار گرفتن ماه، هر سال شرايط خاصي از نظر نجومي براي رويت هلال ماه شوال بوجود مي آيد كه گاهي رويت آن را دشوار و در برخي سالها آسان مي سازد.
اين محقق با اشاره به برخي عوامل موثر در اين زمينه گفت: برخي عوامل تاثيرگذار در رويت هلال ماه شوال عبارتند از فاصله ظاهري هلال ماه تا خورشيد، ضخامت هلال ماه، ارتفاع هلال از افق هنگام غروب خورشيد، دوري يا نزديكي ماه به زمين و وضعيت جوي كه مساعد يا نامساعد بودن برخي يا همه اين عوامل نقش تعيين كننده اي در رويت اين هلال دارند، حال اگر برخي يا همه اين عوامل نامساعد باشند، هلال ماه آن سال را " بحراني" مي گويند.
مرادي با بحراني خواندن هلال ماه شوال امسال گفت: هلال ماه شوال امسال به دليل نزديكي به خورشيد و تقريبا هم ارتفاع بودن با خورشيد در هنگام غروب بحراني است و احتمال مي رود رصد هلال در طول روز هم با دشواريهاي بسيار زيادي همراه باشد پس در شرايطي كه خورشيد به خط افق نزديك و از شدت درخشندگي آن كاسته شود، احتمال رويت هلال ماه بيشتر مي شود با اين حساب در زمانهاي محدود هنگام غروب شانس رصدگران براي رويت هلال ماه شوال بيشتر مي شود.
وی بیان داشت: البته متاسفانه رويت هلال در افق هم سختيهاي ديگري دارد كه مهمترين آنها تاثيرگذاري دو چندان عوامل جوي بر رصد هلال واقع شده در افق است و در واقع وقتي هلال ماه در افق قرار مي گيرد لازم است آسمان كاملا صاف، بدون ابر و بدون گرد و غبار باشد.
مرادي در بخش پایانی سخنان خود افزود: با اين وجود منجمان و رصدگران ماه شوال در طول روز و هنگام غروب چهارشنبه و در طول روز و هنگام غروب پنجشنبه اين هفته تمام تلاشها را براي رصد هلال ماه شوال انجام خواهند داد.
نظر شما