۱۵ مرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۴۴

پشم چی:

تربت حیدریه از مهمترین شهرستان های تامین کننده گوشت سفید و قرمز در شرق کشور است

تربت حیدریه از مهمترین شهرستان های تامین کننده گوشت سفید و قرمز در شرق کشور است

تربت حیدریه - خبر گزاری مهر: رئیس اداره حفاظت محیط زیست گفت: شهرستان تربت حیدریه از مهمترین شهرستان های تامین کننده گوشت سفید و گوشت قرمز در شرق کشور است.

سعید پشم چی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: در طی پنجاه سال گذشته شهرستان تربت حیدریه از مهمترین شهرستان های تامین کننده گوشت سفید و گوشت قرمز در شرق کشور بوده است، اما متاسفانه بد لیل عدم برنامه ریزی  صحیح و متناسب با ظرفیت تولید از سوی تولید کنندگان و مدیران و برنامه ریزان و سرمایه گذاران، نه تنها توسعه در این بخش رخ نداده بلکه افول کار کاملا محسوس است.

وی افزود: کشتارگاه های غیراستاندارد دام و طیور، خام فروشی و...همه حکایت از عدم هماهنگی سرمایه دار، سرمایه گذار متخصصین و برنامه ریزان و مدیران شهرستان دارد.

وی افزود: ذبح روزانه حداقل  سیصد راس دام سبک و دوازده راس دام سنگین هر روز تولید بیش از دوازده هزار کیلو گوشت قرمز را در پی دارد که در صورت برنامه ریزی صحیح  و با دیدگاه نوین بر مبنای بازاریابی اصولی و علمی، می تواند اشتغال صدها نفر و گردش مالی چندبرابر حال حاضررا در پی داشته باشد.

پشم چی گفت: با وضعیت فعلی صنعت گوشت قرمز شهرستان تنها در خرید و فروش دام زنده، خرید فروش گوشت خام و خرید و فروش پوست در مرحله دلالی پایه، سود محدودی برای حدود یکصد و بیست نفر از دست اندرکاران ودرآمدی بسیار محدود و اندک برای مدیریت شهری دارد، در حالیکه می بایست ارزیابی اساسی صورت بگیرد.

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان اظهار کرد: هزینه ذبح هر دام در کشتارگاه نیمه صنعتی شهرستان با احتساب ایجاد آلودگی محیط زیست و ایجاد مخاطرات بهداشتی بدلیل آلودگی فاضلاب و پسماندها و ضایعات کشتار دام، بیش از پنجاه هزار تومان برای هر دام برآورد می شود.

وی ادامه داد: در حالیک ه حق العمل پرداختی از سوی بهره برداران، حدود ده هزار تومان بوده و سایر هزینه ها توسط مدیریت شهری از عوارض پرداختی شهروندان تامین می شود.

وی افزود: هزینه نگهداری و به روزآوری کشتارگاه، فاضلاب تولیدی، پسماند و ضایعات تولیدی، هزینه حمل وتخلیه و دفن فاضلاب، هزینه جمع آوری و دفن ضایعات و... همه از محل درآمد های عمومی تامین می شود، در حالیکه این صنعت پر منفعت و پرسود باید به کمک در آمد های مدیریت شهری بشتابد.

پشم چی تصریح کرد: گردش مالی روزانه دوازده هزار کیلو گوشت قرمز در یک شهرستان، می بایست حداقل دو یا سه کارخانه بزرگ صنعتی فرآوری و بااشتغالزایی بیش از 500 نفر را بدون وابستگی و نیاز  به یارانه ها و وامهای دولتی و بانکی تامین کند.

وی افزود: با برآورد صحیح و منطقی هزینه های وارده به منابع طبیعی و محیط زیست، بهداشت عمومی و مدیریت شهری، این صنعت می بایست درآمد بالایی  را برای جامعه شهری و روستایی تربت حیدریه  ایجاد کند.

وی گفت: با رفتار و دیدگاه سنتی فعلی نمی توان امید به توسعه این بخش داشت و باید در کمترین زمان ممکن با برگزاری جلسات تخصصی و استفاده از پتانسیل های موجود شهرستان، برنامه مدرنی برای بهره وری از این صنعت ارزشمند شهرستان تدوین و اجرا کرد.

 

کد خبر 2111136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha