علی اصیلیان در گفتگو با خبر نگار مهر اظهار داشت: این باور در میان مردم که خال ها زایش می کنند عقیده نادرستی است و از نظر پزشکی رد شده است.
اصیلیان خال ها را مادر زایی و اکتسابی دانست و اضافه کرد: خال های مادر زادی به آن دسته خال هایی از صورت گفته می شود که در هنگام تولد در صورت فرد مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه خال های اکتسابی بعد از تولد به مرور زمان در صورت فرد نمایان می شود، گفت: عواملی مانند نورآفتاب، آبستنی و خوردن قرص ضد بارداری از مهم ترین عوامل موثر در به وجود آمدن خال های اکتسابی به شمار می رود.
این متخصص پوست و مو اظهار داشت: خال های مادر زادی ممکن است کوچک، بزرگ و متوسط باشد.
اصیلیان گفت: خال های کم تر از دو سانتی متر خال های کوچک، بین دو تا 20سانتی متر خال های متوسط و خال های بیشتر از 20 سانتی متر جزء خال های بزرگ به شمار می رود.
وی با بیان اینکه خال های بزرگ اگر مو دار باشند مشکوک به سرطان هستند، گفت: خال های بزرگ تا قبل از سن چهار ماهگی باید به وسیله تراش یا تخلیه بر داشته شود تا اثری از آنها در پوست باقی نمانده و امکان رشد مجدد فراهم نگردد.
اصیلیان بزرگ شدن ناگهانی خال صورت، خارش، درد، خونریزی و عوض شدن رنگ خال را علائم زنگ خطر دانست و گفت: در صورت مشاهده این علائم باید فرد به پزشک مراجعه کند و طی آزمایش های متعدد خال از نظر بدخیم و خوش خیم بودن سنجیده می شود.
اصیلیان علائم زنگ خطر را هشداری برای احتمال به سر طان دانست و اظهار داشت: درمان خال باید به صورت جراحی و زیر نظر پزشک انجام بگیرد و درمان خانگی برای خال صورت از نظر پزشکی رد شده محسوب می شود.
نظر شما