سید رضا علیرضایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام دارای 640 هزار نفر جمعیت است که در این استان با این جمعیت، فقط دو سینما وجود دارد اما این دو سینما نیز مورد استقبال مردم قرار نمی گیرند.
وی بیان داشت: سینما شهر ایلام که مخروبه ای بیش نیست و سینما شهرستان آبدانان بعد از 11 سال هنوز تعطیل است و امروز به فروشگاه لوزام خانگی تغییر کاربری داده است.
علیرضایی اظهار داشت: با وجود نیازهایی که این استان برای توسعه زیرساختهای فرهنگی دارد، اما صرف میلیاردها تومان برای اجرای پروژههای فرهنگی در آن، تغییرات کمی در عرصه فرهنگی در این شهرها داشته و مردم آنها از داشتن سینما، فرهنگسرا و حتی مراکز فرهنگی هم محروم هستند.
این کارشناس اظهار داشت: با وجود اینکه 40 سال از قدمت سیمای شهر ایلام می گذرد، دلایل متعددی باعث عدم استقبال مردم این استان از این سینماها شده است.
وی با بیان اینکه مردم استان ایلام با مفهوم سینما بیگانه هستند، افزود: تنها یک سینما در شهر ایلام وجود دارد که از سالها پیش بوده و همان نیز بسیاری از اوقات تعطیل است.
وی افزود: کم بودن فیلم های خوش ساخت، نبود تنوع فیلم در سینماها و عدم تناسب درآمد مردم با هزینه ها و سایر موارد از عوامل رکود سینما در استان ایلام ذکر کرد.
علیرضایی تصریح کرد: تبلیغات موثر، دسترسی آسان، افزایش کیفیت صدا و تصویر سینماها از راهکارهای موثر در افزایش رونق سینماها خواهد بود.
این کارشناس با اشاره به تغییر کاربری یکی از سینماهای ایلام به دلیل عدم صرفه اقتصادی، افزود: سالن سینما موجود در نیز براثر حوادث، سوانح و گذشت زمان فرسوده و در آستانه ویرانی و تعطیلی قرار دارند.
وی گفت: سالن سینما ایلام فاقد امکانات لازم مانند صدای مناسب و نور است و پرده نقرهای آن نیز سیاه شده است.
علیرضایی تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل رکود سیمان در ایلام قدیمی بودن و مشکلات متعدد سینماهای استان است زیرا وسایل و محیط آن فرسوده شده اند به نحوی که صندلی این سینماها بارها تعویض شده اما بازهم قدمت زیاد، باعث فرسوده شدن آنها شده است و مردم رغبت چندانی به استفاده از آنها ندارند.
وی با بیان اینکه سینمای ایلام بانی مشخصی ندارد، تصریح کرد: باید این واقعیت را پذیرفت که سینمای ایلام جوابگوی نیاز علاقهمندان نیست و اکثر افرادی که یک یا چند بار به این سینما رفتهاند به این نتیجه رسیدهاند که در منزل فیلم مورد علاقه خود را ببینند بهتر است.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از دلایل عدم استقبال از سینماها، مردم هستند که به تماشای فیلم در سینماها حتی اگر بهترین سینما باشد، توجه چندانی ندارند به نحوی که در حال حاضر بیشتر استقبال کنندگان از سینما، قشر جوانان و نوجوانان هستند که این قشر نیز به دلیل مخالفت خانواده های خود، تمایل چندانی به استفاده از این مراکز فرهنگی ندارند.
وی گفت: فیلمهای اکران شده نیز از دیگر عوامل عدم رونق سینماهای ایلام است زیرا بیشتر فیلمهای خریداری شده قدیمی است و زیاد با روحیات جوانان سازگار نیست به عنوان مثال فیلمی که دو سال پیش مردم استانهای دیگر تماشا کرده اند در این استان به نمایش درمی آید که خود باعث بی انگیزگی برای تماشای فیلم می شود در حالی که اگر فیلم های خریداری شده با کیفیت و جدید باشد، می تواند باعث افزاش آمار استقبال کنندگان شود.
علیرضایی تصریح کرد: کم توجهی مسئولان نیز به کسادی بازار سینما در ایلام دامن زده است به نحوی که تاکنون هیچ اقدام موثری از سوی مسئولان ذیربط برای توسعه، نوسازی، فرهنگ سازی و جذب مردم به سینماها انجام نشده است.
وی بیان داشت: سینما به عنوان هنر هفتم علاوه بر کارکردهای فرهنگی بسیاربالا، مزیت های اقتصادی و سیاسی فراوانی نیز دارند و امروزه جهان غرب از هر سه کارکرد این صنعت برای پیشبرد اهداف خود در جهان استفاده می کند.
وی افزود: شاخص های صنعت سینما در دنیا هر روز رو به بهبودی است و متأسفانه در ایران حرکت صنعت سینما رو به افول است
نظر شما