به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با محمود واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در جلسه بررسی وزیران پیشنهادی گفت: آقای واعظی حدود 7 سال یعنی از سال 68 تا 65 در مخابرات بوده است. ولی از سال 65 تا 92 امروز یعنی 27 سال در مسائل روابط بین الملل و عرصه سیاسی بوده است. 7 سال تجربه ای که بعد از تحصیلات تا مقطع کارشناسی در مخابرات بوده اما تحصیلات تکمیلی اش در حوزه علوم سیاسی بوده است.
نماینده مردم تهران افزود: نتیجه این است که نه تخصص واعظی برای صنایع مخابرات و الکترونیک و نه تحصیلات قبل از انقلاب او اساسا کافی نیست. آشنایی اولیه در عرصه مدیریت بر صنعت ندارند. امثال بنده و آقای واعظی قبل از انقلاب درس خوانده ایم که شرایط با وضع کنونی بسیار متفاوت شده است.
وی با بیان این که نسل های جدید صنایع مخابراتی و الکترونیکی به وجود آمده است گفت: واعظی زمانی درس می خوانده است که هیچ کدام از این مسائل وجود نداشته است. مخابرات فضایی و ماهواره ای چیزی نیست که با معلومات گذشته اداره کنیم. واعظی از حیث تجربه فاقد ویژگی هایی است که این نقیصه ای برای وی است.
زارعی با اشاره به این که بعید می دانم واعظی از چند واحد مخابراتی و صنایع الکترونیکی بازدید کرده و یا با مدیران آن ها دیدار داشته باشد، گفت: بسیاری از مدیران در تماس با ما با ابراز گله مندی از این که افراد متخصصی که در این حوزه تربیت شده اند و به تجربه آن ها بی توجهی شده است انتقاد می کنند، ما افراد تحصیل کرده و شناخته شده ای در این زمینه داریم.
وی افزود: در بعد تجارت الکترونیک دانش های زیادی به وجود آمده است که معتقدیم کسانی می توانند اقتصاد را ارتقاء دهند که دانش دولت الکترونیک را پیدا کرده باشند و واعظی با این مسائل بیگانه است.
نماینده مردم تهران با انتقاد از برنامه ارائه شده واعظی به مجلس اظهار داشت: در برنامه ارائه شده وی که دو سه صفحه آخر آن که مربوط به برنامه کاری ایشان است سیاست های کلانی را مطرح کرده اند. در جدولی که در برنامه قید شده از سال 2007 برخی از شاخص ها تفاوت قابل توجهی با قبل دارند. اگر شاخص توسعه ICT را با دنیا و منطقه مقایسه کنیم اگر در سال 2002 شاخص 1.3 بوده در سال 2007 این شاخص به 2.94 ادامه پیدا کرده است. از سال 86 که این شاخص ها اصلاح شده ما مدیران متخصصی را در وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات منصوب کرده ایم.
وی با بیان این که مدیران هر چقدر درست انتخاب شوند تاثیر خود را در شاخص های توسعه نشان می دهد، ادامه داد: مگر می شود به یک وزیر که در یک عرصه تسلط نداشته باشد و بر مبانی مسلط نباشد امور را واگذار کرد. در بازار داخل کشور هر زمانی که مدیران ما تولید داخل را حمایت کردند موفق تر بودیم.
نماینده مردم تهران با انتقاد از این که زیرساخت های مخابراتی وابسته به تجهیزات خارجی است اظهار داشت: واعظی با بازارهای مرتبط با این عرصه آشنایی ندارد تسلط وی در حوزه سیاسی و مسائل منطقه ای است. این نکته که واعظی برای وزارت امور خارجه متکلف خواهد بود و وقتی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد برای خودش و جامعه متخصصین تعجب انگیز بود.
زارعی گفت: در برنامه واعظی اساسا به چند جمله در خصوص برنامه پنجم توسعه اشاره شده است. مشکلاتی در این عرصه وجود دارد. در بحث خصوصی سازی کارهایی صورت گرفته و در خصوصی سازی توسعه مخابرات کاهش پیدا کرده است. ما در ارتباطات و فناوری اطلاعات درآمدزایی زیادی داریم چرا باید در توسعه کمترین تاثیر را شاهد باشیم.
وی تصريح کرد: در بحث فيلترينگ در مخابرات و اينترنت مشکلاتي داريم که ما چيزي در برنامه واعظي نمي بينيم. يک از مسائلي که بنده مايلم با ايشان مطرح کنم اين است که براي جبران ضعف مديريت برخي از آقايان به عنوان معاونين مي خواهند در کنار واعظي منصوب شوند ما شنيده ايم که آقاي جهانگرد، عبقري از اين حيث به اين وزير پيشنهادي کمک خواهند کرد تا اين نقايص برطرف شود، اين درست نيست چرا که خود وزير بايد از اين حيث تبحر و تخصص داشته باشد. اگر آقاي واعظي اين را پاسخ دهند ممنون مي شويم.
نماینده مردم تهران ادامه داد: در بحث فضایی ما به شورای فضای مجازی نیازمندیم و نه در مرکز فضای مجازی دنبال تصدی گری باشیم. این در حالی است که شورای فضای مجازی همراه شورای عالی ملی در بحث کلان ملی نظارت داشته باشد که از این حیث در برنامه واعظی چیزی دیده نمی شود.
وی در پایان گقت: با توجه به اينکه واعظي يک شخصيت سياسي است و در عرصه هاي اجتماعي و بين المللي نيز نقطه نظراتي داشته و اعلام موضع کرده است و در حوادثي که بعد از انتخابات در کشور اتفاق افتاد، لذا از آقاي واعظي مي خواهيم مواضع خود را شفافتر بيان کند تا ما روشن شويم.
نظر شما