پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۶ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۱۷

درگذشت نمایشنامه‌نویس فیلسوف

درگذشت نمایشنامه‌نویس فیلسوف

اسلاومیر مروژک نویسنده و نمایشنامه نویس لهستانی ـ فرانسوی درگذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عرب نیوز، این نمایشنامه‌نویس مشهور در 83 سالگی در خانه‌اش در نیس فرانسه درگذشت.

او که متولد 29 ژوئن 1930 در شهر بورژسین در جنوب لهستان بود، کارش را با نوشتن برای روزنامه‌ها شروع کرد و بعد با تئاتر لهستان وارد همکاری شد و طنز سیاهش را با تمرکز بر متون ابزورد و پوچ انگارانه خلق کرد.

در سال 1963 مرژوک لهستان را به قصد ایتالیا ترک کرد و بعد به فرانسه رفت و در سال 1968 در آنجا با نوشتن نامه‌ای در روزنامه «لوموند» فرانسه به حمله شوروی به چکسلواکی اعتراض کرد. او بعد از فرانسه درخواست پناهندگی سیاسی کرد و 10 سال بعد شهروندی این کشور را به دست آورد.

در سال 1981 و در اعتراض علیه کودتای ژنرال ووچیچ یاروزلسکی، مروژک به صورت موقت اجازه چاپ کتاب‌هایش در لهستان را از دست داد. او در سال 1989 فرانسه را به قصد مکزیک ترک کرد و سال 1996 به لهستان بازگشت. وی از سال 2008 تا لحظه مرگش در شهر نیس فرانسه زندگی کرد.

نوشته‌های مروژک بیشتر به زبان فرانسوی منتشر شدند، اما او به زبان مادری لهستانی‌اش می‌نوشت. مجموعه آثار او در 13 جلد توسط خانه نشر فرانسوی نوار بلانک منتشر شد که شامل کتاب زندگینامه‌اش «بالتازار» و «نقاشی‌ها» و مجموعه‌ای از کارتون‌های روزنامه‌ای طنزآمیزش نیز بود.

«فیل» مجموعه داستان کوتاه که در سال 1957 نوشت و «تانگو» نمایشنامه سال 1965 از جمله مشهورترین آثار او هستند.

مروژک در سال 2003 با اهدای نشان لژیون دونور فرانسه تقدیر شد.

کد خبر 2116995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha