۲۶ مرداد ۱۳۹۲، ۱۸:۱۴

صفری:

تامین آب کشاورزی 32 هزار بهره بردار دشت قزوین ضروری است

تامین آب کشاورزی 32 هزار بهره بردار دشت قزوین ضروری است

قزوین- خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: تامین آب کشاورزی 32 هزار بهره بردار دشت قزوین با استفاده از الگوهای کشت نوین ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا صفری روز شنبه در جلسه شورای باغستان که در استانداری تشکیل شد اظهارداشت: تامین آب دشت قزوین از محل صرفه جویی در مصرف آب بخشهای دیگر، پساب و حفر چند حلقه چاه پیش بینی شده که در بخش پساب قادریم حدود هشت میلیوت مترمکعب آب مورد نیاز را به طور مطمئن تامین کنیم.

وی افزود: 32 هزار بهره بردار در استان الگوی کشت دارند که نیازمند بازنگری و اصلاح است که تاکنون 200 میلیون تومان اعتبار در این بخش پیش بینی شده است.

صفری تصریح کرد: در حالی که در زمینه تامین آب مورد نیاز بخش شرب و کشاورزی با مشکلات جدی دست به گریبان هستیم باید آب مازاد در بخشهای مختلف را شناسایی کنیم و ضمن صرفه جویی منطقی در آبیاری ها و اجرای طرح های آبیاری تحت فشار برای استفاده منطقی از آب موجود بدرستی برنامه ریزی کنیم.

این مسئول یادآورشد: در خصوص اجرای طرح انتقال در سال جاری با ابلاغ اولین اعتبارت نسبت به عملیاتی شدن کار اقدام خواهیم کرد به شرط آن که تمامی اعتبارات این بخش که حدود سه میلیارد تومان است تخصیص داده شود تا کارها تکمیل شود.

محمد قزوینی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین هم در ادامه در خصوص برنامه ریزی انجام شده برای تامین آب استان در افق 1415 اظهارداشت: در مصوبات برای تامین آب در بخش شرب، باغستانها، کشاورزی پیش بینی لازم انجام شده که در فاز اول برای انتقال آب به باغستان سنتی و باراجین آمادگی کامل داریم.

وی افزود: برای طرح باغستان 5.5 میلیون مترمکعب و باراجین دو میلیون و 100 هزار مترمکعب و از محل پساب 9 میلیون و 800 هزار مترمکعب آب پیش بینی می شود که طرح های آن قابل اجراست.

قزوینی یادآورشد: برای اجرای این طرح 21 میلیارد تومان با فهرست بهای سال 88 نیاز داریم که امسال سه میلیون و 200 هزار مترمکعب از محل کانال آب پیش بینی شده که هشت میلیون مترمکعب هم از پساب تامین خواهد شد.

این مسئول اظهارداشت: در مجموع برای همه تصفیه خانه ها در افق 1415 به میزان 71 میلیون مترمکعب ظرفیت دیده شده و پساب نیز 30 میلیون و 800 هزار مترمکعب است.

محمد قاسمی سرپرست میراث فرهنگی استان قزوین یادآورشد: در خصوص ثبت جهانی باغستان مسیری طولانی باید طی شود اما با پیگیری های انجام شده برای ثبت جهانی دولتخانه و باغستان اقدام شده که کارهای مقدماتی برای ثبت در فهرست موقت جهانی صورت گرفته است.

وی افزود: پیش نویس ساخت وس از در حریم باغستانها تدوین شده که مرمت چاهخانه ها در دستور کار است که برای چهار فقره از آنها 100 میلیون تومان برای مرمت پیش بینی شده است.

قاسمی بیان کرد: 123 چاهخانه یا محل استقرار باغبان در باغستان وجود دارد که برای باز پیرایی 10 باب مجوز لازم دریافت شده است.
 

کد خبر 2117400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha