به گزارش خبرگزاری مهر، محمد دلبری در نشست مشترک میان مجموعه مدیریت شهری قم با اعضای شورای شهر و منتخبان شورای چهارم اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب تأکیدات فراوانی در مورد گسترش و توسعه همهجانبه قم داشتهاند و مجموعه مدیریت شهری قم هم رویکردهای عمرانی، فرهنگی و اجتماعی آن را که مربوط به شهرداری میشد استخراج و جزو اسناد فرادستی کار خود قرار داد.
وی افزود: مجموعه مدیریت شهری در دوره جدید با نگاهی جامع مورد توجه قرار گرفته و تنها به یک بعد توجه نشده است؛ ترافیک و حمل و نقل عمومی، موضوعات عمرانی، مسائل فرهنگی و اجتماعی، نیروی انسانی و سلامت و آسایش مردم از جمله حوزههایی هستند که مورد توجه قرار گرفتهاند زیرا در گذشته ممکن است تنها به یک بعد اهمیت داده شده و سایر حوزهها چندان مورد تاکید نبودهاند.
شهردار قم با بیان اینکه ممیزی املاک از سال ۱۳۷۰ در شهرداری قم صورت نگرفته بود خاطرنشان کرد: این کار در حال حاضر در حال انجام است؛ در حوزههای زیربنایی، شایستهسالاری و نیروی انسانی در کنار بخش فرهنگی با همین رویه در پیش گرفته شده است.
وی ادامه داد: ایجاد هسته گزینش ویژه شهرداری یکی از اقدامات شایسته در دوره جدید محسوب میشود. در گذشته هسته گزینش شهرداری در اختیار استانداری بود اما با اجازه رئیس جمهور وقت این مرکز در شهرداری به وجود آمد؛ تشکیل مدیریت ارزیابی و بهبود عملکرد شهرداری و آغاز استقرار نظام ارزیابی و مدیریت عملکرد شهرداری هم در این میان تاثیر فراوانی داشته است و به زودی پرسنل شهرداری در چند سطح تقسیمبندی خواهند شد و انتخاب مدیران و شهرداران بر این اساس صورت میگیرد.
دلبری بودجهمحوری و توجه به رویکرد بودجهای در شهرداری قم را مورد توجه قرار داد و عنوان داشت: در شهرداری معمولا کارهای موازی صورت میگیرد و موجب نارضایتی مردم هم میشود ضمن اینکه تعدد امضاها در برخی موارد ضمانتی برای کنترل صحیح را هم ایجاد نمیکند بنابراین مهندسی مجدد امور فرایندها در راستای کاهش زمان انجام کارها و افزایش رضایت مردمی در دستور کار قرار دارد.
شهردار قم با اشاره به ارتقای رتبه شهرداری قم به درجه ۱۲ تصریح کرد: این کار با حمایت رئیس مجلس، وزیر کشور و در نهایت رئیس جمهور وقت محقق شد و آخرین درجه شهرداریها در ایران محسوب میشود.
دلبری از همکاری شورای شهر قم در خرید اتومبیلهای جدید و نوسازی ناوگان موتوری شهرداری قم تشکر کرد و افزود: در حوزه بهبود سیمای شهری به دلیل اینکه ظاهر امر بیشتر در معرض دید عموم قرار دارد توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مد نظر بوده زیرا ایشان تصریح کردهاند که ظاهر شهر قم باید بهبود یابد اما اینکه تا چه حد در این زمینه کار شده و مقایسه آن با امور عمرانی مراجعه به اسناد طرحها برخی سوء برداشتها را برطرف میکند.
شهردار قم با اشاره به هزینههای کل شهرداری قم طی دوره جدید عنوان داشت: در سال ۹۱ اوراق مشارکتی به فروش نرفته اما روند رو به رشد در تملکها دیده میشود.
دلبری در ادامه به پروژه مترو قم اشاره کرد و افزود: تاکنون حفاری به شیوه سنتی در این طرح صورت میگرفت و به زودی به وسیله دستگاه پیشرفته TBM ادامه حفاری صورت خواهد گرفت.
شهردار قم با بیان اینکه اتاقی شیشهای از پروژهها و امور مالی مجموعه مدیریت شهری قم به وجود آمده است گفت: پرهیز از سیاسیکاری یکی از افتخاراتی است که در شهرداری قم در دوره جدید آن را در دستور کار قرار داده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود که در پاسخ به سوالات منتخبان شورای چهارم صورت گرفت با اشاره به بلوار پیامبر اعظم(ص) بیان داشت: این طرح طی ۱۶ سال نخست ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فراوانی آن نسبت به هر سال قابل ارزیابی است؛ از سال ۹۰ تاکنون هم ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و دستور اخیر رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی مبنی بر جمعآوری خطوط راهآهن تاثیر فراوانی بر راهاندازی آن داشته است و با این حال اگر کسی ابهامی در این زمینه دارد پاسخگو خواهیم بود.
شهردار قم تصریح کرد: عملکرد شهرداری قم طی دوره جدید اقتصادیترین عملکرد بوده و من شهرداری را با بدهی ۹۶۰ میلیارد تومان تحویل گرفتهام و دو سال هم خشکسالی مالی را پشت سر گذاشتیم؛ میزان کمکهای دولتی و پیشرفت پروژهها نشان میدهد که مدیریت خوب شهری سبب شده است که هیچ طرحی تعطیل نشود.
وی در ادامه افزود: کار فرهنگی در قم که ام القرای جهان تشیع است باید به صورت خاص باشد و هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم؛ تاکنون از بیوت مراجع عظام تقلید و سایر مراکز فرهنگی و دینی دعوت و نظرات آنها در سند چشم انداز شهر لحاظ شده است اما کار زیادی برای تحقق اهداف در زمینههای فرهنگی و اجتماعی و در عرصههای گوناگون باقی مانده به ویژه اینکه پیوست فرهنگی برای همه پروژههای شهری باید در نظر گرفته شود.
توجه به تمام ابعاد توسعه شهری راهبرد اصلی شهرداری است
معاون توسعه و برنامهریزی شهردار قم نیز در این جلسه گفت: راهبرد اساسی و اصلی مجموعه مدیریت شهری قم در دوره جدید توجه همهجانبه به تمام ابعاد توسعه شهری است.
حسن صبوری اظهار کرد: شهرداری قم دارای چند رویکرد کلان از جمله جلب رضایت شهروندان و تکریم مراجعان از طریق استقرار نظام پیشنهادات، توازن منطقهای با توزیع بهینه منابع مالی، افزایش درآمدهای پایدار، استفاده از روشهای مختلف برای فعال نگاه داشتن پروژههای شهری، توجه به ارتقای سطح الکترونیکی شهر و شهرداری، توجه به بهرهگیری از روشهای مختلف سرمایهگذاری، توجه به تاثیرات فرهنگی و اجتماعی پروژهها و توجه به تهیه طرح تفصیلی شهر و آمادهسازی آن با اولویت زمانی است.
وی توجه به مدیریت منابع انسانی را از دیگر رویکردهای کلان شهردای قم دانست و افزود: احادیث و روایات در مورد قم، فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص استان قم، سند چشمانداز ۱۴۰۴ کشور و سند توسعه ملی استان از جمله اسناد توسعه قم و مورد توجه از سوی مجموعه مدیریت شهری هستند.
معاون توسعه و برنامهریزی شهردار قم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکیدات فراوانی بر توسعه فرهنگی، اجتماعی و عمرانی قم داشتهاند عنوان داشت: در راستای استقرار اقتصاد مقاومتی در مجموعه مدیریت شهری شامل چند بخش مختلف از جمله تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی، کاهش بروکراسی اداری، مشارکت بخش خصوصی در پروژههای عمران شهری، ادغام سازمانهایی که وظایف موازی داشتند، اعتمادسازی بخش خصوصی در انجام تهاتری طرحها و استفاده از توانمندیهای مجموعه شهرداری در پیشبرد پروژههای شهری برخی از این راهکارها هستند.
وی ادامه داد: در حوزه برنامهریزی و توسعه شهری اقداماتی از جمله تدوین سند راهبردی مدیریت شهری، تهیه و تدوین برنامه ۵ ساله و یک ساله شهرداری، تدوین سند راهبردی فرهنگی و اجتماعی، تدوین ضوابط شهرسازی متناسب با شاخصهای شهرسازی اسلامی – ایرانی، استفاده از تجربه و خرد جمعی در تصمیمگیریها مانند تشکیل شوراها و کمیتههای متعدد در حوزههای مختلف شهرداری به منظور استفاده از خرد جمعی در تصمیمگیریها انجام شده است.
صبوری بهبود مدیریت و توسعه منابع انسانی را مورد توجه قرار داد و افزود: ایجاد و راهاندازی پژوهشگاه مدیریت شهری، ایجاد هسته گزینش ویژه شهرداری قم، استقرار نظام ارزیابی و مدیریت عملکرد شهرداری، استقرار سیستم نظام پیشنهادات برای کارکنان و شهروندان و توجه به رویکرد برنامهای و بودجه محوری در مدیریت شهری جزو راهکارهایی هستند که در این بخش مورد توجه قرار گرفتهاند.
معاون توسعه و برنامهریزی شهردار قم از برگزاری ۶۵ هزار نفر ساعت دورههای آموزشی ویزه کارکنان شهرداری قم خبر داد و گفت: سرانه آموزشی کارکنان در حال حاضر ۶۰ ساعت است.
وی ادامه داد: شهرداری قم در دوره جدید به ربته ۱۲ ارتقا یافته و در این میان تشکیل نظام جامع منابع انسانی، تشکیل دفاتر امور بانوان و مواردی از این دست هم محقق شدهاند.
صبوری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه امور زیربنایی و توسعه زیرساختها در شهرداری قم گفت: اجرای نهضت آسفالت معابر سطح شهر (با ۳۷۰ هزار تن آسفالت)، ساخت کارخانه آسفالت شهرداری قم و اجرای نهضت بازگشایی شوارع در سطح مناطق قم با (۲۸ پروژه در هشت محور) از جمله دستاوردهای دوره جدید هستند.
وی افزود: طراحی شبکه فیبر نوری شهرداری، طراحی و پیادهسازی مرکز داده شهری، تجهیز، نوسازی و توسعه ماشینآلات عمرانی و احداث سولههای بحران از دیگر اقدامات در این زمینه هستند.
صبوری با اشاره به انعقاد ساخت هزار واحد پارکینگ با بخش خصوصی به عنوان یکی از اقدامات توسعه حمل و نقل عمومی و بهبود عبور و مرور شهری در قم گفت: راهاندازی پارکومتر هوشمند، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی (با ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و ۱۴۰ دستگاه مینیبوس) و تهیه آمارنامه ترافیک شهری برای نخستین بار در قم از دیگر فعالیتها در این حوزه به شمار میروند.
معاون توسعه و برنامهریزی شهردار قم مدیریت منابع و توسعه مشارکتهای مردمی را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: تهیه کتاب فرصتهای سرمایهگذاری کلانشهر قم به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی، تهیه طرح توجیهی فنی و اقتصادی بلوکهای محور حرم – جمکران و فاز ۵ عمار یاسر به منظور جذب سرمایهگذاری و اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت طرح فاز ۵ عمار یاسر به مبلع ۳ هزار میلیارد ریال از وزارت کشور و بانک مرکزی با ارائه طرح توجیهی جدید از جمله اقدامات صورت گرفته در این حوزه هستند.
وی به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری قم اشاره کرد و افزود: در حوزه بهبود محیط و توسعه خدمات با رویکرد تغییر در چهره شهر هم فعالیتهای زیادی صورت گرفته است که از آن جمله میتوان به تهیه و تدوین نظامنامه سیما و منظر شهری و تجهیز و نوسازی ناوگان موتوری شهرداری جهت ارتقا کنترل و نظارت و ارائه خدمات شهری مطلوب در راستای افزایش رضایت عمومی اشاره کرد.
صبوری از افزایش ۵۰۰ درصدی تماسهای مردمی با توجه به اطلاعرسانی، پاسخگویی مناسب و رضایتمندی مردمی از پیگیریهای سامانه مدیریت شهری به میزان ۸۳ درصد خبر داد و گفت: در راستای افزایش رضایتمندی عمومی اقدامات فراوانی صورت گرفته است.
معاون توسعه و برنامهریزی شهردار قم در ادامه به درآمدهای محقق شده و پیشبینی شده شهرداری قم در سالهای ۸۵ تا ۹۱ اشاره و تصریح کرد: شهرداری طی دو سال گذشته با کاهش چشمگیر هزینههای جاری نسبت به افزایش هزینههای عمرانی اقدام کرده و قرار بر این شده است که بودجه شهرداری قم در سال جاری در شش ماه نخست محقق شود.
نشان دادن وضعیت موجود یکی دیگر از اهداف این نشست مشترک بود و اعضای جدید با شرایط حال حاضر شهر و وضعیت پروژههای عمرانی، فرهنگی و اجتماعی شهرداری قم آشنا شدند.
در این دیدار هر یک از اعضای شورای چهارم فرصت یافتند سوالی را در خصوص مسائل گوناگون عمرانی، اجتماعی و فرهنگی شهر که در رابطه با دستاورد و حاصل فعالیتهای شهردار قم بود از او داشته باشند و دلبری هم به تفصیل در مورد هر یک از آنها توضیحاتی ارائه کرد.
نظر شما