به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین فرهنگی بعدازظهر امروز در سمینار دبیران اجرایی خانه های کارگر سراسر کشور در سالن کنفرانس خانه کارگر تبریز با بیان اینکه برخی از مجامع قانونی در تصویب قانون بیمه بیکاری همراهی لازم را نداشتند، گفت: اگر دقت لازم می شد اجرای این قانون که دارای مزایای مهمی برای بحث اشتغال کشور بود به تصویب می رسید.
وی با اشاره به اینکه قانون بیمه بیکاری در رفع مشکلات بازار کار می تواند بسیار موثر باشد، افزود: در سه دوره قبلی مجلس شورای اسلامی تلاش ما بر این بود که با این نگرش به فکر نیروی کاری باشیم که علی رغم حضور در بازار کار تعریف نشده و یا به رسمیت شناخته نمی شدند.
همزمان با تصویب نشدن قانون بیمه بیکاری اعتراضی از کسی بلند نشد
نماینده مردم تبریر،اسکو و آذرشهر در عین حال سکوت جامعه کارگری را در این خصوص تأسف بار عنوان کرد و افزود: زمانی که این قانون با وجود اصرار مجلس با عدم تصویب روبرو شد از کسی در کشور صدایی بلند نشد در حالی که این قانون حرکتی در جهت حمایت از نیروی کار عظیمی در کشور به شمار می رفت که با فقدان امنیت شغلی روبرو بودند.
وی بیمه قالیبافان ، کارگران ساختمانی، خادمان مساجد ، رانندگان تاکسی و وسایط سنگین را از جمله مصداق های این توجه مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: هنوز هم نیروی کاری در کشور داریم که به هر علتی آمارشان به بیمه تأمین اجتماعی ارایه نمی شود.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی برخی جزئیات این قانون را یادآور شد و گفت: در این قانون پیش بینی شده که برای کسانی در سن اشتغال قرار داشته و بیکارند برای متاهلین یک دوم و برای مجردین یک سوم حداقل دستمزد پرداخت شود هرچند که این میزان این مقرری جذاب نیست ولی به هر حال پیش بینی می شود بیکاران برای بهره مندی ثبت نام کنند.
فرهنگی به مزایای قانون بیمه بیکاری نیز اشاره کرد گفت: این قانون نه تنها برای بیکاران بلکه برای آنهایی هم است که به سن اشتغال رسیده و به هر علتی برای آنان کار نیست.
وی همچنین گفت: این درحالی است که دولت در یکی از مصوبات استانی خود در آذربایجان شرقی با پیشنهاد بنده با این افزایش موافقت کرده و در واقع با کمی همراهی تحقق این موضوع دور از دسترس نبود.
فرهنگی تأکید کرد: در تلاش هستیم تا با پیگیری و مکاتبه دولت با مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصویب این قانون تسریع شود.
وی در خاتمه سخنان خود از مدیریت اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها انتقاد کرد و گفت: برای تأمین منابع قانون بیمه بیکاری نیز می توان از برخی مفاد قانون هدفمندی یارانه ها از جمله افزایش قیمت بنزین استفاده کرد که البته اگر این درآمد در محل این قانون بیمه بیکاری به درستی مصرف شود می تواند ضمن امنیت روانی به توسعه صحیح اشتغال در جامعه کمک موثری نماید.
نظر شما