به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خرمی عصر چهارشنبه در افتتاح نخستین مزرعه کاکتوس میوهای جنوب کشور در دشتستان اظهار داشت: شهرستان دشتستان به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی استان بوشهر محسوب میشود و باید تلاش کنیم تا زمینه را برای فعالیت مطلوب کشاورزان فراهم سازیم.
وی توسعه و تعالی را نیازمند بهرهگیری مطلوب از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در هر یک از مناطق دانست و افزود: زیرساختهای کشاورزی باید برای فعالیت هر چه بهتر کشاورزان توسعه یابد و تسهیلات مورد نیاز به کشاورزان ارائه شود.
فرماندار شهرستان دشتستان به خدمات گسترده ارائه شده به کشاورزان اشاره کرد و بیان داشت: ترویج فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در و استفاده از علوم نوین در تولیدات محصولات کشاورزی باید به جد مورد توجه قرار بگیرد.
وی بر لزوم توجه به روشهای نوین آبیاری و اجرای طرحهای تحقیقاتی کشاورزی در بالا بردن راندمان تولیدات در شهرستان دشتستان تاکید کرد و عنوان داشت: 118 هزار هکتار از اراضی شهرستان دشتستان زیر کشت محصولات زراعی و باغی دیم و آبی وجود دارد.
خرمی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بسیار بالای شهرستان دشتستان در زمینه کشاورزی، خاطرنشان ساخت: علمی کردن صنعت کشاورزی امری ضروری است و کشاورزان باید به این سمت حرکت کنند.
وی ادامه داد: تقویت بیش از پیش صنعت کشاورزی در شهرستان دشتستان نیازمند ترویج فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در و استفاده از علوم نوین در تولیدات محصولات کشاورزی است.
رشد چشمگیر فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در عرصه کشاورزی
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر نیز با بیان اینکه این گیاه برای مصارف دامی بسیار مقوی است، گفت: در حال حاضر ترویج این طرح تحقیقاتی در میان کشاورزان این منطقه در دستور کار قرار گرفته است و شاهد اقدامات جدی در این ارتباط خواهیم بود.
فرهاد فخری یادآور شد: برای ثمردهی این مزرعه تحقیقاتی حدود چهار سال زمان صرف شده و بر اساس تحقیقات صورت گرفته کشت، برداشت و نگهداری از این گیاه بسیار ساده است.
وی در ارتباط با حجم تولیدی این محصول ابراز داشت: بر اساس اندازهگیریهای صورت گرفته میزان تولید گیاه کاکتوس میوهای بین 20 تا 140 تن در هکتار است.
فخری بیان داشت: برداشت از نخستین مزرعه کاکتوس میوهای جنوب کشور دستاوردی است که با دستاوردی است که با فعالیتهای مداوم کارشناسان صنعت کشاورزی استان بوشهر و شهرستان دشتستان صورت گرفته و موفقیتی بزرگ برای صنعت کشاورزی استان محسوب میشود.
وی با بیان توضیحاتی در ارتباط با کاشت خوراک کاکتوس میوهای در کشور، اضافه کرد: تا قبل از برداشت این محصول در شهرستان دشتستان تنها در استان کرمانشاه شاهد برداشت این محصول بودهایم و امیدواریم در سالهای آتی شاهد گسترش کشت این محصول در سطح استان باشیم.
این مسئول با اشاره به ظرفیت و توانایی تولید مزرعه کاکتوس میوهای شهرستان دشتستان اذعان داشت: مزرعه کاکتوس میوهای استان بوشهر در زمینی حدود نیم هکتار در حومه شهر برازجان ایجاد شده و بیش از چهار تن میوه و 30 تن علوفه تولید کرده است.
نظر شما