دكتر جعفر توفيقي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، با بيان اين مطلب افزود : "آموزش عالي براي همه" شعار محوري وزارت علوم است و بايد شرايط لازم براي تحصيل همه اقشار جامعه به وجود آيد تا عدالت آموزشي در كشور برقرار شود. اين شعار، محور فعاليت هاي وزارت علوم در چند سال اخير بوده و تحليل هاي دقيق نشان مي دهد عمل به اين شعار برقراري عدالت آموزشي در كشور است.
وي "عدالت آموزشي" را ركن مهمي از عدالت اجتماعي عنوان كرد و يادآور شد : امروزه با ايجاد صندوق رفاه دانشجويي دسترسي دانشجويان به منابع متعدد مالي آسانتر شده است. ما معتقديم همه استعدادهاي موجود در كشور، به ورودي هاي دانشگاه ها محدود نمي شوند و بسياري از استعدادها به علت محدوديت ظرفيت، به دانشگاه راه پيدا نمي كنند. ما بايد امكانات ديگري فراهم آوريم تا امكان تحصيل براي اين كليه داوطلبان ورود به دانشگاه ها فراهم شود تا شرايط لازم براي شكوفايي استعدادهاي موجود در كشور ايجاد شود.
وزير علوم تصريح كرد : امروز گام هاي بلندي در جهت تحقق شعار "آموزش عالي براي همه" برداشته شده و آمار و ارقام حاكي از افزايش دسترسي مردم به آموزش عالي است. عدالت آموزشي به تمام كشور نفود كرده به طوري هم اكنون در بسياري از نقاط دور دست كشور شانس قبولي افراد در كنكور بيش از شانس قبولي تهراني ها و داوطلبان شهرهاي بزرگ است. امروز اينگونه نيست كه همه امكانات در تهران متمركز شده باشد، نقش استان هاي كوچكتر نيز در پيشرفت آموزشي چشمگير بوده و اين عدالت آموزشي از بررسي نتايج كنكورهاي سراسري قابل استنتاج است.
وي سياست پذيرش دانشجو در دوره هاي مشترك با دانشگاه هاي خارجي و دريافت شهريه از اين دانشجويان را عاملي در جهت افزايش دسترسي به آموزش عالي و كاهش خروج دانشجويان از كشور دانست و افزود: پذيرش دانشجو با اخذ شهريه به هيچ عنوان عدالت آموزشي را زايل نمي كند. بحث پولي شدن دانشگاه ها امري يك طرفه و با نفع مالي براي دانشگاها نيست. بلكه اين امر در جهت جذب سرمايه هايي است كه بيهوده از كشور خارج مي شوند. ضمن اينكه در جهت افزايش ظرفيت افراد تحت پوشش آموزش عالي نيز اين دوره ها ايجاد مي شوند. ضمن اينكه ارائه اين نوع آموزش به دانشجوياني كه از طريق كنكور به دانشگاه راه يافته اند صدمه اي وارد نخواهد ساخت.
نظر شما