به گزارش خبرنگار مهر، اهميت كتاب و كتابخواني در جامعه ما تا آنجاست كه اکثر سازمانها و نهادهای كشور همیشه در جلسات و همايشهاي مختلف خود بر ترويج اين فرهنگ تاكيد دارند و مقام معظم رهبري نيز در همين خصوص تاكنون بيانات بسياري را فرمودهاند و خواهان توجه بيشتر دستگاه ها به اين مهم شدهاند.
اين امر در حالي است كه استان همدان با پتانسيلها و ظرفيتهاي قابل توجهي که در زمينه تاليف كتاب دارد ميتواند با برنامه ریزی های مناسب، حداقل به صورت منطقهاي عمل كرده و تأليفات توليدي بومي خود را در غرب كشور معرفي و به نمايش بگذارد.
یکی از مواردی که می تواند در ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه در جامعه به خصوص در بین جوانان موثر باشد، برگزاری نمایشگاه های فصلی و موقت در مراکز هدف به خصوص در فصول گردشگرپذیر استان است.
اتفاقی که به ندرت و آن هم معمولا در حین برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری خاص از قبیل جشنواره و نمایشگاه های مختلف و بدون هیچ بازده مناسبی و شاید هم به نوعی برای جوری جنس اتفاق می افتد که این امر قطعا نمی تواند تاثیر چندانی بر افزایش میزان کتابخوانی شهروندان داشته باشد.
در همین راستا یکی از فعالان عرصه کتاب همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در فصول بهار و تابستان، به طبع فروش ما نیز به خصوص در بخش کتب درسی در حد چشمگیری کاهش می یابد.
وی عنوان داشت: بنابراین بیشتر شاغلین این حوزه در اندیشه جبران آن هستند لذا بنده نیز به ناچار و برای بقای حیات خود و کتاب بارها به مناسبت و بهانه های مختلف از جمله ایام نوروز و... در سطح شهر همدان اقدام به برگزاری نمایشگاه و فروشگاه کتاب کرده ام که متاسفانه همیشه مورد بی مهری مسئولان امر قرار گرفته ام.
شهرداری همدان مانع برگزاری نمایشگاه های فرهنگی است
این فعال فرهنگی ادامه داد: به جز اداره فرهنگ و ارشاد که همیشه از طرح ها حمایت کرده و مجوز های مربوطه را صادر کرده، سایر دستگاه ها به خصوص شهرداری همدان نه تنها در این حرکت فرهنگی حمایتی نکرده بلکه با بهانه تراشیهای متعدد خود مانع برگزاری نمایشگاه های مورد نظر شده اند.
معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان نیز ضمن تایید این مطلب گفت: از نظر این اداره هیچ گونه محدودیتی برای برپایی نمایشگاه کتاب در سطح شهر (اماکن عمومی) وجود ندارد.
مقصود قاسمی افزود: متقاضیانی که از طرف ناشران به عنوان نماینده ایشان معرفی شوند می توانند پس از ارائه درخواست و بازبینی کتب مورد نظر برای دریافت مجوز برپایی نمایشگاه در فضای باز و معابر به شهرداری همدان معرفی شوند.
شهرداری در برپایی نمایشگاه های کتاب سلیقه ای برخورد می کند
وی عنوان داشت: متاسفانه قانون مصوبی برای برگزاری نمایشگاه های کتاب در فضاهای باز وجود ندارد.
قاسمی گفت: معمولاً با جابجایی های صورت گرفته مدیران به خصوص در شهرداری در این حوزه نیز به صورت سلیقه ای عمل می شود به نحوی که ما در سال گذشته بیش از شش مورد درخواست برگزاری نمایشگاه داشتیم که بیشتر آنها تقاضای دایر کردن نمایشگاه خود در اماکن گردشگر پذیر و ارائه آثار برجسته استانی و به نوعی بومی گرایی بودند اما علیر غم تائید و معرفی آنان به شهرداری متاسفانه هیچ یک موفق به دریافت مجوز نشدند و این درحالی بود که اداره ارشاد هیچ گونه محدودتی برای فعالیت آنها نداشته و حتی همیشه سعی خود را بر حمایت از این عزیزان کرده است.
عملکرد دست اندرکاران و مسئولان استانی در حوزه کتاب در حد شعارباقی مانده است
اینکه چرا عملکرد دست اندرکاران و مسئولان استانی در حوزه کتاب بیشتر در حد شعارباقی مانده و اقدامی جدی برای برپائی نمایشگاه و بازارچه های کتاب به صورت قوی و هدفمند ارائه نمی دهند پرسشی است که مدت ها در اذهان همه علاقمندان این حوزه بدون پاسخ مانده است؟
اما همانطور که گفته شد نمی توان از پتانسیل های موجود استان همدان در بخش های مختلف به خصوص در حوزه های فرهنگی و هنری به راحتی چشم پوشی کرده و از این فرصت ها در شناسایی هر چه بیشتر هنرمندان بومی و تشویق و حمایت آنان برای خلق آثار قوی تر استفاده نکرد.
شهرداری پاسخ نداد
در این خصوص به رغم تماس و پیگیری های صورت گرفته با مسئولان مرتبط در شهرداری همدان موفق به برقراری ارتباط با مسئولان شهرداری همدان نشدیم تا پاسخ این عزیزان را نیز دراین زمینه جویا باشیم .
حال امیدواریم اکنون که بیش از دو سوم از فصل تابستان سپری شده است حداقل برای ادامه آن مسئولان مربوطه با اندیشه هایی تازه از فرصت باقی مانده استفاده بهینه داشته باشند.
نظر شما