۸ شهریور ۱۳۹۲، ۱۱:۴۶

حاشیه‌های نشست لاریجانی با خبرنگاران قمی:

قیمت 5000 تومانی خبر لاریجانی برای خبرنگاران تا تقاضایی از سر دردمندی رئیس مجلس

قیمت 5000 تومانی خبر لاریجانی برای خبرنگاران تا تقاضایی از سر دردمندی رئیس مجلس

قم - خبرگزاری مهر: نشست صمیمی اصحاب رسانه و مطبوعات استان قم با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حاشیه‌هایی همراه بود.

به گزارش خبرنگار مهر، این نشست غروب پنجشنبه با تاخیر بیش از یک ساعته در سالن همایش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم آغاز شد.

در ابتدای مراسم که به همت خانه مطبوعات قم برگزار شد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم ضمن خیرمقدم گویی اظهار داشت: خانه مطبوعات استان قم در دوره جدید با برگزاری انتخاب خود در مسیر قانونی قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام داده و جزو خانه‌های مطبوعات فعال در کشور است.

سیدمرتضی اسماعیلی طبا گفت: اقتصاد در رسانه موضوع مهمی است که باید به آن توجه کردکه در غیر این صورت روزنامه‌ها به سمت خبر آگهی و مصاحبه با مسئولان به صورت رپورتاژ آگهی خواهند رفت و کمتر به مسائل انتقادی توجه می‌کنند.

مدیر ارشاد قم از این فرصت پیش آمده هم استفاده کرد به مسائل دیگر حوزه فرهنگ که ارتباط چندانی با این نشست و خبرنگاران نداشت از جمله ساخت کتابخانه مرکزی قم، احداث محل دائمی نمایشگاه کتاب قم در بلوار پیامبر اعظم(ص) و ساخت اردوگاه قرآنی اشاره کرد.

در ادامه مجری برنامه اعلام کرد چند نفر از اصحاب رسانه و مطبوعات که در روزهای گذشته برای سخنرانی ثبت نام کرده و از میان آنها قرعه کشی بعمل آمده مشکلات خود را در حضور رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح خواهند کرد که بعد از پایان جلسه مشخص شد قرعه کشی در کار نبوده و یکی از منتخبین برای سخنرانی نیز به این موضوع اعتراف کرد که قرعه کشی در کار نبوده و به نوعی انتخاب افراد مهندسی شده بود.

پیشنهادات تکراری معاون مطبوعاتی ارشاد قم و واکنش لاریجانی

سخنران بعدی معاون مطبوعاتی مدیرکل ارشاد قم بود که در سخنانی اظهار داشت: در قم ۲۰۰ خبرنگار در خبرگزاری‌ها، روزنامه‌های رسمی و محلی و همچنین سایت‌های خبری در قم مشغول به فعالیت هستند.

محمد خامه یار نیز پیشنهاداتی برای ساخت مجتمع مطبوعاتی قم، اعزام خبرنگاران به کشورهای همسایه برای تبادل تجربیات، بستر سازی برای عکاسان خبری قم برای دایر کردن نمایشگاه‌های عکس خود در خارج از کشور، راه اندازی کتابخانه تخصصی برای خبرنگاران، تدوین منشور اخلاقی برای روزنامه نگاران و احداث موزه مطبوعات در قم و راه اندازی دانشکده خبر ارائه کرد که البته پیگیری بیشتر این پیشنهادات عنوان شده به همین معاونت باز می‌گشت و طرح آن از سوی معاون مطبوعاتی ارشاد قم برای خبرنگاران جای سئوال داشت، هر چند که وی این موارد را در روز خبرنگار در حضور استاندار قم هم بیان کرده بود اما بار دیگر در حضور رئیس مجلس این موارد را مطرح کرد.

رئیس مجلس در سخنرانی خود در خصوص این پیشنهادات خطاب به مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ابراز داشت: مسئولان فرهنگ و ارشاد استان، بیش از اینکه به کارهای تزئینی بپردازند، باید به مشکلات معیشتی اصحاب رسانه، مطبوعات و خبرنگاران رسیدگی کنند و برخی کار‌ها خوب است همانند راه اندازی موزه مطبوعات، ولی اگر نباشد ثلمه‌ای به اسلام وارد نمی‌شود.

انتقاد از عملکرد یک خبرگزاری توسط مسئول آن

سخنران بعدی رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی در قم بود که وی بعد از استقرار پشت تریبون به انتقاد از عملکرد رسانه خود در سالهای اخیر پرداخت و جایگاه فعلی خبرگزاری رسمی دولت را متناسب با نظام اسلامی ندانست.

غفاری عنوان کرد: ایرنا از دولت هشتم سیر نزولی خود را آغاز کرد و امید می‌رفت در دولت‌های نهم و دهم به جایگاه اصلی خود باز گردد که این امر محقق نشد و برخی از افراد با ورود خود به این خبرگزاری قصد ویران کردن آن را داشتند.

خبرگزاری رسمی دولت نباید به بولتن خبری تبدیل شود

رئیس مجلس نیز در سخنان خود در خصوص اظهارات رئیس خبرگزاری ایرنا در قم واکنش نشان داد و گفت: حفظ جایگاه وشأن خبرگزاری رسمی دولت و روزنامه ایران، باید از سوی مسئولان این دو رسانه رعایت شود و خبرگزاری رسمی دولت نباید به بولتن خبری تبدیل شود که مدام به دیگران تهمت بزند.

سخنران بعدی یکی از عکاسان خبری استان قم بود که با دوربین خود به پشت تریبون آمد و وقتی دوربینش را کنار میکروفن قرار داد گفت حالا چه کسی از من عکس بگیرد که موجب خنده حضار شد.

درخواست ملایمت بیشتر تیم حفاظت لاریجانی با عکاسان خبری

امیر حسامی‌نژاد، در ابتدای سخنانش گفت، قصد ندارد همانند سخنران قبلی تنها به مشکلات رسانه‌اش بپردازد و برای طرح مشکلات عکاسان خبری اینجا آمده که این گفته وی با دست زدن خبرنگاران و احسنت گفتنشان روبه رو شد.

وی خطاب به لاریجانی اظهار داشت: در سالهای اخیر تیم حفاظت شما تعامل خوبی با عکاسان خبری داشتند که البته جا دارد با ملایمت بیشتر همراه باشد.

وی به مشکلات معیشتی عکاسان خبری اشاره کرد و گفت: در قم هر رسانه با وجود برنامه‌های فراوان تنها یک عکاس خبری دارد که در طی سالهای اخیر حق التصویر خبرنگاران تغییری نکرده و با تاخیرهای دو یا سه ماهه پرداخت می‌شود.

وی افزود: در استانهای دیگر دانشکده‌های خبر راه اندازی شده اما در قم این اتفاق هنوز رخ نداده است که جا دارد مسئولان ارشاد پیگیر این موضوع باشند.

هیچکس از نحوه توزیع یارانه مطبوعات از سوی وزارت ارشاد اطلاعی ندارد

مدیر مسئول روزنامه ایمان قم نیز به عنوان دیگر نماینده اصحاب مطبوعات استان در خصوص چاپ ضمیمه آگهی‌های محلی در روزنامه‌های سراسری انتقاد کرد و با قرائت تبصره ماده‌هایی از قانون مطبوعات گفت: در قانون آمده کانون‌های تبلیغات نمی‌توانند آگهی چاپ کنند که متاسفانه این امر بدون هیچ گونه نظارتی از سوی ارشاد در حال انجام است.

حسین عبداللهی ضمن آنکه از رئیس مجلس خواست تا اجرای این قانون را از وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبه کند خطاب به لاریجانی گفت: ما از ظرفیت‌های شما در قم به خوبی استفاده نمی‌کردیم و اگر شما نماینده استان دیگری بودید و رئیس مجلس می‌شدید آن‌ها بسیار بهتر از پتانسیل‌های شما بهره می‌بردند.

وی در بخشی از سخنان خود به نمایندگی از اصحاب رسانه و مطبوعات استان حادثه روز ۲۲ بهمن قم را محکوم کرد و گفت: قم دیگر جای امنی برای افراطیون نخواهد بود.

مدیر مسئول روزنامه ایمان قم خواستار توجه بیشتر مسئولان به مطبوعات محلی شد و عنوان کرد: برخی از موارد را می‌توان با طرح در همین روزنامه‌های محلی حل و فصل کرد تا به فضای روزنامه‌های سراسری کشیده نشود.

وی همچنین از تخصیص یارانه مطبوعات و اینکه این یارانه هیچ گونه ساز و کاری ندارد انتقاد کرد و گفت: وزارت ارشاد طبق برنامه خود در این خصوص عمل می‌کند و هیچ کس از چگونگی ساز و کار و نحوه توزیع یارانه اطلاعی ندارد.

عدم اجرای قانونی که لاریجانی قول پیگیری آن از وزیر ارشاد را داد

لاریجانی در سخنرانی خود به این مسئله اشاره کرد و گفت: وزارت ارشاد باید قانون منع چاپ ضمیمه آگهی محلی در روزنامه‌های رسمی را اجرا کند و این قانون نیز به منظور تقویت بنیه‌های رسانه‌های محلی بوده و در این خصوص وزارت ارشاد نباید تخلف کند که در این زمینه با وزیر ارشاد جدید صحبت خواهم کرد.

رئیس مجلس تصریح کرد: در دولت اصلاحات و در دولت گذشته نیز یارانه مطبوعات به درستی توزیع نشده و تندروریی‌هایی مشاهده می‌شد که اگر در این خصوص سلیقه‌ای برخورد شود دچار آسیب خواهیم شد.

انتقاد از عملکرد ارشاد قم و معاون مطبوعاتی این اداره کل

سخنران آخر نیز که به نمایندگی از سایت‌های خبری پشت تریبون آمد مسئول سایت خبری قم نیوز بود که بیشتر سخنان خود را به انتقاد از عملکرد ارشاد و معاون مطبوعاتی این اداره کل معطوف کرد و خطاب به رئیس قوه مقننه اظهار داشت: مشکل اصلی خبرنگاران در قم مشکلات معیشتی است و در این راستا اداره کل ارشاد به هیچ عنوان کمکی نکرده است.

وی برای آنکه میزان درآمد خبرنگاران را محاسبه کند ضمن عذرخواهی از رئیس مجلس گفت: صحبت های امروز شما برای کسانی که سعی می کنند در انتشار سریع این خبر تلاش کنند به طور متوسط پنج هزار تومان برای رسانه‌هایشان قیمت دارد حالا باید دید یک خبرنگار در ماه چه تعداد از این دست خبرها که درجه یک به حساب می‌رود را پوشش می‌دهد که درآمدی حداقلی داشته باشد.

وی از عدم وجود امنیت شغلی در بین خبرنگاران انتقاد کرد و اظهار داشت: در قم مرز واقعی بین خبرنگاران روشن نیست که در برخی از مراسم‌ها تجلیل شاهد ارائه لیست‌های بلند بالا هستیم در صورتی که تعداد اندکی از خبرنگاران در عرصه خبری حضور فعالی دارند.

پورطباطبایی، نسبت به نگاه‌های گزینشی و تبعیضی نسبت به خبرنگاران از سوی ارداه کل ارشاد قم هم انتقاد کرد و خواستار انتقال برخی از اختیارات موجود این اداره کل در حوزه رسانه و مطبوعات به تشکلات صنفی خبرنگاران همانند خانه مطبوعات شد.

تقاضایی از سر دردمندی لاریجانی

لاریجانی در بخشی از سخنرانی نسبتا طولانی خود از اصحاب رسانه و مطبوعات استان به گفته خود، تقاضایی از سر دردمندی داشت و از آنان خواست تا با برداشت صحیحی از شرایط کشور جوانان را به سمت رونق تولید که شکوفایی اقتصادی کشور را در پی دارد ترغیب کنند.

کد خبر 2125705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha