به گزارش خبرنگار مهر، کمبود 196 نفری پرسنل در پزشکی قانونی آذربایجان غربی، عدم پرداخت فوق العاده خاص پزشکان و در معرض تعطیلی قرار گرفتن مراکز پزشکی قانونی شهرهای استان و کمبود خودرو بخشی از مشکلات این نهاد در استان است، ولی عدم پاسخگویی ساختمان مرکزی فعلی به نیازها و تاخیر چندین ساله در اجرای مصوبه هیئت دولت مبنی بر احداث ساختمان مرکزی پزشکی قانونی خود دلیل بروز مشکلات زیادی در استان شده است.
تشریح اجساد در سالن تشریح بیمارستان امام خمینی(ره) که محل تردد بسیاری از مردم بوده و ایجاد نارضایتی در آنها، نبود فضای لازم برای راه اندازی آزمایشگاه سم شناسی، بروز بوی نامطبوع و نارضایتی و شکایت منازل مسکونی همجوار با پزشکی قانونی در یکی از محلات پر رفت و آمد، احتمال از بین رفتن نمونه های ارسالی به تبریز، اطاله دادرسی به دلیل تاخیر در پاسخ به استعلامات قضایی بخش کوچکی از مشکلات و معضلاتی است که انگار تا احداث و نقل مکان به ساختمان جدید پا برجا خواهند بود.
بالاخره بعد کشمکشهای 2 ساله بعد از خروج این طرح از لیست پروژه های ملی و ورود آن به جمع پروژه های استانی، پیمانکار طرح انتخاب و از 2 ماه گذشته عملیات احداث این طرح آغاز شد ولی از اعتبار برآورد شده 95 میلیارد و 100 میلیون ریالی برای اجرای این طرح سال گذشته 16 میلیارد ریال و به گفته مدیر کل پزشک قانونی آذربایجان غربی امسال در خوشبینانه ترین حالت 10 تا 20 میلیارد ریال اعتبار تخصیص می یابد.
با احتساب روند تخصیص اعتبارات اجرای طرح و با توجه به تورم بازار و گران شدن سال به سال قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران و از طرفی افزایش قیمت تجهیزات تخصصی به نظر می رسد حداقل 8 سال دیگر شاهد افتتاح و بهره برداری از این طرح خواهیم بود، طرحی که هر روز تاخیر در اجرای آن مشکلات جانبی زیادی ایجاد می کند.
هر چند مدیر کل پزشکی قانونی آذربایجان غربی از اعلام زمان اتمام طرح خودداری کرد، ولی مردم به تاخیر در اجرای طرحهای مهم و حیاتی برای استان عادت کرده اند، کمبود شدید بودجه عمرانی همیشه گریبانگیر طرحهای آذربایجان غربی از جمله ساختمان پزشکی قانونی بوده و این موضوع جز با نگاه ویژه دولت به نیازهای عمرانی و اعتباری استان رفع نمی شود.
تبدیل مصوبه سفر هیئت دولت به پروژه استانی/پرداخت قطره ای اعتبار
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آخرین وضعیت اجرای این طرح، گفت: طراحی منحصر به فرد پروژه با توجه به وجود آزمایشگاههای سرولوژی، سالن تشریح و... از عوامل اصلی طولانی شدن مدت زمان مرحله مطالعاتی طرح بوده که متاسفانه یک سال نیز برای اخذ مجوز از کمیسیون های مربوط زمان به هدر رفت.
علی افتخاری با اعلام اینکه اجرای طرح ساختمان ستاد مرکزی پزشکی قانونی آذربایجان غربی از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به آذربایجان غربی است، ادامه داد: این در حالی است که به دلایل مختلف این پروژه ملی به پروژه استانی تبدیل وضعیت شد که با توجه مشکلات بودجه ای طی سالهای اخیر این طرح نیز اسیر مشکل کمبود اعتبار شد.
وی اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح را 95 میلیارد و 100 میلیون ریال اعلام کرد و ادامه داد: این در حالی است که طی سال گذشته 16 میلیارد ریال و امسال نیز در بهترین وضعیت ممکن و حالت خوشبینانه 10 تا 20 میلیارد ریال اعتبار تخصیص می یابد که با توجه به خاص بودن طراحی و تعبیه مصالح ویژه ساختمانی این اعتبار بسیار ناچیز است.
طرح ستاد مرکزی پزشک قانونی آذربایجان غربی در 3 هزارو 500 متر مربع زمین در مسیر ورودی باغ رضوان ارومیه احداث می شود، این طرح از پروژه های ملی استانی شده دارای سالن تشریح، آزمایشگاه آسیب شناسی، سرولوژی، آزمایشگاه DNA بوده و که در صورت افتتاح نیاز استان به مرکز کشور را رفع و از ارسال نمونه و کارشناس به تبریز برای انجام برخی آزمایشات جلوگیری می کند.
به هر روی ارسال نمونه های پاتولوژی به تبریز و نمونه های DNA به تهران و به تبع آن اطاله دادرسی ها، احتمال خراب شدن نمونه های پاتولوژی یا از بین رفتن آنها در مسیر، نبود مکان و فضای مناسب برای کارکنان و راه اندازی آزمایشگاه ها، نبود سالن تشریح و استفاده از سالن تشریح بیمارستان امام خمینی(ره) و قرار گرفتن ساختمان فعلی پزشکی قانونی در یکی از محلات مسکونی و ایجاد مزاحمت برای مردم از جمله مشکلاتی است که تا احداث ساختمان جدید پزشکی قانونی این نهاد و مردم با آنها دست به گریبان خواهند بود.
نظر شما