۹ مرداد ۱۳۸۴، ۱۹:۵۷

مهدي مظلومي: پيش توليد و توليد عجله اي به مجموعه اكسيژن لطمه زد / ما مجموعه اي طنز ساخته ايم نه هجو

مهدي مظلومي: پيش توليد و توليد عجله اي به مجموعه اكسيژن لطمه زد / ما مجموعه اي طنز ساخته ايم نه هجو

زمان كوتاه پيش توليد و ضبط برنامه در كنار نوسان در سياست هاي توليد مجموعه تلويزيوني " اكسيژن " لطمه زد.

مهدي مظلومي، كارگردان مجموعه تلويزيوني " اكسيژن "  درباره انگيزه و چگونگي توليد اين برنامه در گفت و گو با خبرنگار تلويزيوني " مهر" گفت:  ارديبهشت ماه امسال زماني كه من مشغول پيش توليد مجموعه تلويزيوني " به گيرنده ها دست نزنيد " بودم، از طرف شبكه به ما اعلام شد، به خاطر شرايطي كه بر جامعه با توجه به انتخابات رياست جمهوري، از نظر سياسي حاكم شده است با ساخت مجموعه اي طنز دست به تلطيف اين فضا بزنيم. به همين منظور ما به سرعت اقدام به پيش توليد و سپس ضبط برنامه زديم. سوژه هايي هم كه براي توليد در نظر گرفته شده بود با توجه به حال و هواي جامعه بود. اما پس از مدتي شرايط تغيير كرد و پخش اين برنامه به بعد از خرداد ماه امسال موكول شد.

وي درباره اينكه اصولا" برنامه اي كه ساخته است، يك اثر طنزبشمار مي رود يا خير و تا چه ميزان قصد خنداندن مخاطب را دارد، پاسخ داد:  در تعريف طنز خنده جايي ندارد. طنز در واقع بيان مسايل و مشكلات روز جامعه با زباني شيرين و نيش دار است. اصل و اساس بر عنصر خنده استوار نيست. طنز به مسايل تلخ و گزنده نظر دارد، بنابراين نمي تواند خنده دار باشد. تعريف طنز را با هجو و لودگي و ... اشتباه نگيريم. يكي از مشكلات ما در زمينه ساخت مجموعه هاي طنز آميز تلويزيوني اين است كه هر كدام از بخش ها را تفكيك نكرده ايم. در بسياري از موارد ما در يك برنامه طنز آميز به دنبال خصوصيات هجو مي گرديم. در حالي كه تمام هدف ما اين است كه با زباني شيرين مسايل زشت را بيان كنيم و جامعه را متوجه اين مسايل كنيم. شايد مخاطب در جاهايي نيشخند با لبخندي در تماشاي چنين برنامه اي داشته باشد اما به هيچ وجه قصد قهقهه زدن مخاطب در بين نيست.

اين برنامه ساز تلويزيوني درباره ويژگي هاي برنامه هاي هجو تلويزيون اظهار داشت:  در يك برنامه طنز آميز مخاطب تا حدودي با موضوع برنامه از نظر فكري درگير مي شود. اما در يك برنامه هجو آميز پس از اينكه برنامه تمام مي شود، هيچ اثري در ذهن مخاطب نمي ماند. اين چنين برنامه اي كه فقط براي خنداندن بيننده توليد شده از تيپ و تكه كلام هاي خاصي برخوردار است. اما اين تكه كلام هاي بي هويت مدتي بر سر زبان نوجوانان ما مي افتد و بر ذهن مخاطب تاثير منفي مي گذارد. من در برنامه خود قصد الگو سازي اشتباه را ندارم . بلكه قصد طرح مضاميني خاص تر را دارم كه در انتها مخاطب را به تفكر بياندازد. در مجموعه تلويزيوني " اكسيژن " نيز، يك عده افراد در فضايي جديد قرار گرفتند كه بابت نفس كشيدن شان هم بايد پول بپردازند. اما همين افرادي كه به قصد ايجاد شرايط مالي دست به تاسيس چنين اتاقي زده اند، شيوه استفاده درست از اين موقعيت را نمي دانند و همه در پي به دست آوردن منافع خود هستند. من به اين وسيله قصد بيان بخشي از مشكلات و شرايط اجتماعي را داشته ام.

مظلومي در پاسخ به اينكه يك اثر طنز با آنكه قصد بيان برخي مطالب و مشكلات اجتماعي را به منظور ايجاد تغيير در شرايط را دارد بايد از جذابيت لازم براي مخاطب بهره ببرد، توضيح داد:  من هم قبول دارم كه سرگرم كننده بودن از عناصر يك برنامه تلويزيوني است و يك سريال در وهله نخست بايد سرگرم كننده باشد. اما مساله بر سر اين است كه گاهي انتخاب ها، كارگرداني، فيلمنامه، صحنه پردازي و ساير مسايل درست انتخاب و كنار هم چيده مي شوند. اما متاسفانه به هزار و يك دليل اثري كه ظرف ده روز به مرحله توليد برسد، با مشكل مواجه مي شود. متاسفانه ما در ساخت اين سريال اشتباه كرديم. البته انتخاب عوامل در تمامي زمينه ها درست صورت گرفت. اما زماني كه سه روز براي انتخاب عوامل و گردآوردن آنها كنار هم و 5 روز براي ساخت دكور و شكل گيري سريال وقت صرف مي كنيم، نمي توان انتظار ارايه اثري در بهترين شكل آن را داشت.

وي تاكيد كرد: ابتدا قرار بود ما 20 قسمت توليد كنيم و با دريافت واكنش و نوع برخورد مخاطبين 25 قسمت بعدي توليد شود. اما طي همان چند قسمت نخست ناگهان سوژه برنامه به طور كلي تغيير مسير داد. حتي طي همان 10 قسمت نخست ما سعي كرديم مسايل سياسي را تا حدودي كم كنيم. به هر حال سريال دچار نوسان توليد شد. به همين خاطر بعضي از داستان ها خوب، برخي متوسط و بعضي از آنها ضعيف هستند.برنامه هاي روتين حدود 20 قسمت طول مي كشد تا شخصيت ها و روابط آنها براي مخاطب شناخته شود و بتواند ارتباط لازم را برقرار كند. اما  درعمل اين امكان از ما گرفته شد. البته از قسمت 26 به بعد با آمدن پرستو گلستاني و خاطره حاتمي  تاحدودي شرايط كلي سريال شكل خانوادگي تري به خود مي گيرد.

شايان ذك است  متن مجموعه" اكسيژن " به وسيله سروش صحت و خشايار الوند نوشته شده است ؛يك دكتر ريه تشخيص مي دهد با توجه به آلودگي هوا بايد اتاق هايي  در شهر ساخته شود كه درآن اكسيژن خالص باشد تا مردم كمبودهاي اكسيژن خود را درآن اتاق ها جبران كنند. البته درجوار اين اتاق اكسيژن شخصي وجود دارد كه به قاچاق دارو روي آورده است و احداث اتاق ها براي او به نوعي مزاحمت ايجاد مي كند. اين طرح كلي داستان هاي " اكسيژن " است.

در اين سريال پري اميرحمزه، نصراله رادش، سعيد پيردوست، بيژن بنفشه خواه، لاله صبوري، حميد كاشاني و شهرام عبدلي بازي مي كنند. همچنين محمد رضا كاظمي به عنوان مدير فيلمبرداري، رضا كشاورز در سمت صدابردار، تقي وارسته در مقام طراح نور، مهدي گورنگي به عنوان موسيقي متن، احمد موذني در سمت برنامه ريز، آرمين عابديني در مقام مدير توليد و شهرياركلهر به عنوان طراح دكوردر ساخت اين سريال همكاري مي كنند. تهيه كننده اين سريال را محمد صالحيان بر عهده دارد.

مجموعه تلويزيوني " اكسيژن " در قالب 45 قسمت 35 دقيقه اي تهيه و توليد شده است و هر شب ساعت 21 از شبكه پنج سيما پخش مي شود.

کد خبر 212866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha