به گزارش خبرنگار مهر، دکتر آرمین توحیدی در حاشیه چهاردهمین جشنواره بین المللی رویان در جمع خبرنگاران با اشاره به جزئیات این پروژه گفت: از آنجایی که نشخوارکنندگان چون گاو، گوسفند و بز از مهمترین حیوانات به لحاظ تولید شیر و گوشت هستند موفقیت در صنعت دامپروری وابسته به موفقیت در باروری حیوانات اهلی است.
وی با بیان اینکه برای بارور کردن حیوانات اهلی از روش تلفیح مصنوعی استفاده می شود، ادامه داد: در این روش برای اینکه به نتیجه مطلوب برسد، نیاز است تا اسپرم با کیفیت بالا تولید شود که برای این منظور مراکز جمع آوری اسپرم اقدام به جمع آوری و تولید آن می کنند از این رو تولید اسپرم با کیفیت مطلوب یکی از اقدامات مهم این مراکز است.
توحیدی از اجرای روشی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: برای این منظور از اسیدهای چرب امگا3 در بز استفاده شد و مطالعاتی انجام دادیم و متوجه شدیم که موجب ارتقای کیفیت اسپرم می شود.
وی با تاکید بر اینکه این روش در گوسفند نیز اجرایی شد، توضیح داد: در خصوص گوسفند نیز تلاش شد تا اسیدهای چرب امگا3 به صورت خوراکی به گوسفندان داده شود که نتایج نشان داد که این امر نیز منجر به ارتقای کیفیت اسپرم در آنها شد.
توحیدی با اشاره به نتایج به دست آمده بر روی گاو نشان داد از آنجایی که گاو مهمترین حیوان در صنعت دامپروری است از این رو آزمایشات متعددی بر روی این حیوان انجام دادیم و نتایج به دست آمده نشان داد که علاوه بر آنکه اسیدهای چرب توانست میزان تولید اسپرم های تازه را افزایش دهد موجب ارتقای اسپرم ها در هنگام انجماد شد.
این محقق همچنین با اشاره به اثرات این روش بر روی سه حیوان گاو، بز و گوسفند یادآور شد: این روش به ترتیب بر روی گاو، گوسفند و بز اثرات مثبتی را نشان دادند.
توحیدی با اشاره به دلیل استفاده از اسیدهای چرب امگا3 یادآور شد: یکی از محدودیت های تغذیه دامها کمبود اسیدهای چرب امگا3 است که دلیل آن نیز به خاطر تغییر روش دامپروری سنتی به صنعتی بوده است. استفاده از امگا3 موجب افزایش حرکت و جنبانی اسپرم و همچنین افزایش مقاومت اسپرم در برابر آسیب های ایجاد کریستال های یخ در زمان انجماد است.
نظر شما