۱۷ شهریور ۱۳۹۲، ۹:۰۷

نگهدار مطرح کرد:

بهره دهی پایین نژادهای بومی دامی/ اجرای عملیات اصلاح نژادی

بهره دهی پایین نژادهای بومی دامی/ اجرای عملیات اصلاح نژادی

ساری - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در شرایط کنونی میزان بهره دهی در نژادهای بومی کشور حدود 70 درصد بوده که این رقم از نظر اقتصادی راندمان بسیار پایینی داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نگهدار شامگاه شنبه در جلسه مدیران بخش کشاورزی استان افزود: با اجرای عملیات اصلاح نژادی با استفاده از اسپرم نژاد رومانف که یک نژاد چند قلوزاست، این عملکرد حدود 40 الی 50 درصد افزایش خواهد یافت، یعنی از 100 رأس میش مولد، به طور متوسط 120 بره متولد می شود.
 
وی تصریح کرد: فروردین ماه امسال، 620 رأس میش پس از سید گذاری و هورمون تراپی با استفاده از روش لاپاراسکوپی و بکارگیری اسپرم های نژادهای رومانف و سنگین وزن پاکستانی بر اساس برنامه و تقویم زمانی مشخص، تلقیح مصنوعی شدند که پس از طی دوران بارداری در هفته اخیر زایمان آنان شروع گردیده است.
 
وی همچنین پیش بینی کرد تا پایان زمان زایش، حدود 780 بره متولد گردد.
 
نگهدار در پایان اظهار امیدواری کرد اجرای این پروژه علاوه بر افزایش راندمان بالای زایش، باعث بهبود مدیریت در گله با توجه به همزمانی زایمان در مدت یک هفته و داشتن گله یک دست و در نهایت برنامه ریزی و اجرای مناسب جهت پروار بندی به صورت فنی و اصولی گردد.
 
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه ای قبل از تخم ریزی آفت برای پیشگیری و کاهش خسارت را الزامی دانست.
 
محمد اخوان اظهار داشت: از آنجایی که ماهیت آفت فوق از آفت قرنطینه ای به آفت همگانی تغییر نموده است، اطلاع رسانی کافی در خصوص ردیابی و روش های مناسب مبارزه از طریق برگزاری کلاس های آموزشی، ترویجی و ... ضروری است.
 
وی در ادامه با بیان اینکه مگس میوه مدیترانه ای آفتی چند نسلی است که حشره کامل مگس درون میوه‌های در حال رسیدن تخم ریزی نموده و لارو کرم مگس (با تغذیه از گوشت میوه هایی نظیر خرمالو، مرکبات، هلو، شلیل، انجیر، سیب، گلابی و...) سبب پوسیدگی و ریزش شدید میوه ها می‌گردد، مبارزه با آن قبل از تخم ریزی آفت برای پیشگیری و کاهش خسارت را الزامی دانست و مبارزه با آفت فوق با تاکید بر روش های غیر شیمیایی (نصب کارت های زرد چسبنده و تله ها با استفاده از مایع سراتراپ و فرمون های جلب کننده) و انجام طعمه پاشی با استفاده از پروتئین هیدرولیزات مسموم شده با حشره کش مالاتیون در زمان های مناسب را به باغداران توصیه کرد.
 
اخوان جمع آوری و مدفون نمودن میوه های ریخته شده پای درختان در عمق 50 سانتی متری خاک و جمع آوری برداشت کلیه میوه های رسیده برای جلوگیری از افزایش جمعیت تعداد نسل آفت و فرار از خسارت احتمالی را ضروری دانست و در پایان از باغداران خواست جهت کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر در خصوص تعداد و نحوه نصب تله های جلب کننده و تهیه طعمه مسموم و چگونگی انجام طعمه پاشی و ... به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز جهاد کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی مراجعه نمایند.
 
کشت مجدد برنج در 3200 هکتار از مزارع جویبار
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار از نشاء مجدد برنج در سطح بالغ بر سه هزار و 250 هکتار در این شهرستان خبر داد.
 
سلیمان حاتم نژاد افزود: مجموع سطوح نشاء مجدد برنج این شهرستان در سالجاری حدود سه هزار و 250 هکتار و پرورش رتون نیز بالغ بر 465 هکتار است.
 
وی در ادامه حجم عملیات بهزراعی برنج شهرستان جویبار در سالجاری را بالغ بر 9 هزار و 793 هکتار اعلام داشت که بیش از چهار هزار و 793 هکتار آن به کشت ارقام محلی و بالغ بر پنج هزار هکتار به کشت ارقام پر محصول اختصاص یافت.
 
جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در شهرستان رامسر
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رامسر از تنظیم چهار مورد پرونده جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در این شهرستان خبر داد.
 
هادی پادام درخصوص فعالیت های مرداد ماه سالجاری این مدیریت در بخش امور اراضی اظهار داشت: در مرداد ماه سالجاری تعداد سه مورد پرونده جهت طرح در کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری به مساحت دو هزار و 448 مترمربع مورد بررسی قرار گرفت که یک مورد مجوز تغییر کاربری پس از موافقت کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری به مساحت 500 مترمربع صادر شد.
 
وی در ادامه از صدور 6 مورد مجوز مسکونی تک واحدی قبل از قانون حفظ کاربری (31/3/74) بنای قدیمی بمساحت هزار و 90 مترمربع و صدور دو مورد مجوز مسکونی تک واحدی خروج دام بمساحت 550 مترمربع جهت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: صدور 17 مورد مجوز نقل و انتقال و تفکیک اراضی، 35 مورد پاسخ به استعلامات ادارات، 4 مورد تشکیل جلسات کمیسیون ارزیابی، 4 مورد نظارت بر اراضی واگذاری موضوع ماده 32-31 لایحه واگذاری، تنظیم 4 مورد پرونده جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی و ... از دیگر اقدامات و فعالیت های این مدیریت در بخش امور اراضی در مدت زمان فوق است.
کد خبر 2131014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha