به گزارش خبرنگار مهر، احسان الله مشتاق ظهر سه شنبه در جلسه کشاورزی این شهرستان افزود: راتون نوعی برنج است كه از ساقه های به جامانده از برداشت اول شالی در مزارع می روید.
وی تصریح کرد: "برنج" به منزله یکی از گیاهان استراتژیک، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی جوامع آسیایی از جمله ایران دارد به طوری که افزایش تولید برنج برابر ابا داشتن امنیت غذایی در جوامع است.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر گفت: زراعت راتون یکی از راه های افزایش محصول برنج است که علاوه بر افزایش محصول، افزایش درآمد کشاورزان و استفاده بهینه از منابع را نیز در بردارد و این کار نیازمند توجه ویژه به مسائل فنی کاشت، داشت، و برداشت محصول اصلی است.
وی افزود: دوره رشد محصول راتون بسیار کوتاه تر از دوره رشد محصول اصلی است و رسیدن آن تنها در 25 تا 65 درصد زمان لازم برای محصول اصلی صورت می گیرد.
مشتاق گفت: اصلاح بذر، زمان كوددهی مناسب، نحوه آبیاری و زمان آبیاری محصول نخست برنج از عوامل افزایش تولید راتون است.
وی در ادامه سازگاری راتون با ذائقه مصرف كننده ایرانی و بازارپسندی این محصول را از مزایایی راتون اعلام كرد.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر همچنین از پایان یافتن برداشت برنج در اراضی شالیزاری این شهرستان خبر داد و اظهارداشت: امسال افزون بر 50 هزار تن شلتوک در این منطقه تولید شده است.
وی اذعان داشت: از این میزان شلتوک بیش از 60 درصد به برنج سفید تبدیل خواهد شد.
مشتاق یادآورشد: در این شهرستان 10 هزار و 700 هکتار اراضی شالیزار وجود دارد.
وی همچنین بر ضرورت کشت دوم در شهرستان تاکید کرد و اظهارداشت: کشت دوم نقش مهمی در پویایی اقتصاد کشاورزی دارد.
نظر شما