به گزارش خبرگزاری مهر، خالد موسویفرد افزود: "وارنیش فلوراید" از جمله روشهای پیشگیری از بروز پوسیدگی دندان است که با اسیدهای حاصل از پلاک میکروبی مقابله کرده و موجب سلامت دندانهای کودکان در سنین بزرگسالی میشود.
وی بیان داشت: انجام 12 هزار و 500 مورد "فیشورسیلانت" برای کودکان شش تا 12 ساله نیز در همین راستا صورت گرفته است.
موسویفرد تصریح کرد: در روش فیشورسیلانت، شیارهای سطح جونده دندانها پوشانده شده و احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان کودک کاهش مییابد.
مدیرگروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، اظهار داشت: مهمترین نکته در بهداشت دهان و دندان، فرهنگسازی برای مشارکت عمومی در این زمینه و تمایل خانوادهها به انجام روشهای پیشگیرانه و درمانی است.
این دندانپزشک دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، عنوان کرد: همکاری خانوادهها و مدارس که با فعالیتهای فرهنگی و رسانهای تکمیل میشود، نویدبخش آیندهای بهتر در شاخصهای سلامت دهان و دندان است.
وی یادآور شد: از دیگر اقدامات گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ترمیم شش هزار مورد دندان در کودکان شش تا 12 ساله کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته بوده است.
خارج کردن جسم خارجی از مری یک زن 75 ساله
متخصص جراح عمومی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج گفت: بعد از 9 ماه تحمل درد، با یک عمل جراحی جسم خارجی از مری یک خانم 75 ساله خارج شد.
اردوان شهبازی افزود: این بیمار 75 ساله با تحمل درد بیش از حد در ناحیه مری به پزشک مراجعه میکند که بعد از آن تحت مداوا قرار میگیرد.
وی ادامه داد: بعد از انجام معاینات و اندوسکوپی یک جسم خارجی در ناحیه مری این خانم 75 ساله مشاهده شد که بلافاصله برای عمل جراحی در اتاق عمل بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری میشود.
شهبازی با بیان اینکه این بیمار بیش از 9 ماه این درد را در هنگام غذا خوردن تحمل میکرد، ابراز داشت: وضعیت این بیمار به گونهای شده بود که غذا خوردن برای او سخت و دشوار شده بود.
این متخصص جراح عمومی گفت: در یک عمل جراحی، استخوان گیر کرده در مری این بیمار خارج شد و اکنون وضعیت بیمار رضایت بخش است.
خلاقیت کودکانمان را قربانی تماشای تلویزیون نکنیم
کارشناس سلامت نوجوانان و جوانان مرکز بهداشت بویر احمد، هشدار داد: تماشای زیاد تلويزيون با محروم کردن کودک از بازیهای اکتشافی، فرصت پرورش تفکر خلاق را از کودک میگیرد.
محبوبه عبديزداه افزود: عليرغم اينكه برنامههای آموزشی میتوانند تجربههای جدیدی را برای کودک به نمایش بگذارد، ولي تماشاي زياد تلويزيون اثرات نامطلوبي را نيز در كودك ايجاد ميكند.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه مهارتهای ارتباطی کودک، گفت: کودکانی که در پنج سال نخست زندگی وقت بیشتری را به تماشای تلویزیون اختصاص میدهند، در مدرسه عملکرد ضعیفتری دارند.
این کارشناس سلامت کودکان، افزود: بر اساس همین یافتهها، این کودکان از قدرت تخیل، طرحریزی و خلاقیت کمتری برخوردار هستند.
عبدیزاده، تصریح کرد: تماشای صحنههای خشونت در تلویزیون، نقش موثری در افزایش رفتارهای خشونتآمیز و پرخاشگرانه در کودکان و احتمال آسیب دیدن کودک و یا آسیب رساندن به دیگران دارد.
اين کارشناس سلامت نوجوانان و جوانان مرکز بهداشت بویر احمد، توصيه كرد: برای کنترل عادت تماشای تلویزیون در کودکان به والدین توصیه میشود که از قرار دادن تلویزیون در اتاق کودک پرهیز کنند.
لزوم مشارکت همگانی در مدیریت پسماندهای بیمارستانی
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان شهید بهشتی یاسوج گفت: برای موفقیت در مدیریت پسماندهها باید آموزشهای لازم به منظور تفکیک زبالههای عفونی در مبدأ ارائه شوند.
نجمه نعمتپور افزود: تفکیک زباله در بیمارستانها از مسائل مهمی است که نیاز به آموزش مداوم و مستمر دارد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با تاکید بر اهمیت تفکیک زبالههای بیمارستانی به عنوان یکی از مسائل بهداشت عمومی، افزود: این مبحث که باید از سوی کارکنان بخشهای درمانی و بیماران و همراهان آن ها رعایت شود، در قالب مدیریت پسماندها ارائه میشود که در استان کهگیلویه و بویراحمد باید جدی گرفته شود.
وی با تأکید بر لزوم انسجام و هماهنگی بین بخشهای مختلف بیان کرد: ارتقای سطح بهداشت در جامعه تنها با انسجام بین بخشی محقق میشود.
نعمتپور با تاکید بر تلاش برای تحقق مدیریت صحیح پسماندها در محیط های بیمارستانی، گفت: متاسفانه در بیمارستانها علیرغم نظارت و آموزش مداوم، همچنان شاهد اشتباهاتی در زمینه تفکیک زبالهها در بخشها مختلف، به ویژه سرپرستاران و همراهان بیماران هستیم که ناشی از بی توجهی و سهل انگاری نسبت به موازین و مقررات بهداشتی است.
وی یادآور شد: کنترل و مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی در مرحله تولید، نگهداری، جمع آوری، انتقال، پردازش و دفع، نیازمند نظارت، همکاری و هماهنگی کارکنان درمانی خدماتی، بیماران و همراهان آن ها است.
این کارشناس بهداشت محیط ادامه داد: هم اکنون در بسیاری از استانهای کشور تلاش برای کاهش پسماند شروع شده، ولی ما همچنان در ابتدای راه مدیریت پسماند و تفکیک در مرحله تولید هستیم که این امر اهمیت تلاش مضاعف برای حرکت رو به جلو در این مسیر را نشان می دهد.
نظر شما