۲۳ شهریور ۱۳۹۲، ۸:۵۵

مهر بررسی می کند/

حال بد تولیدکنندگان مازندران/ بزرگترین واحد قطعه سازی خودرو در مرز تعطیلی

حال بد تولیدکنندگان مازندران/  بزرگترین واحد قطعه سازی خودرو در مرز تعطیلی

ساری - خبرگزاری مهر: مازندران رتبه چهارم تولید قطعات خودرو در کشور را داراست اما شرایط بد تولید در سالهای اخیر سبب شده برخی واحدها از جمله تولیدکننده قطعات فوق ایمنی خودرو در این استان به مرز تعطیلی کشیده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شرایط سخت تولید در سالهای گذشته نفس برخی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان مازندرانی را به شماره انداخت و برخی واحدهای بزرگ از جمله قطعه سازان فوق ایمنی خودرو استان را به مرز تعطیلی کشانده است.

موضوع وثایق بانکی، حمایت نکردن بانکها، سرمایه در گردش، هزینه شدن تسهیلات در جاهایی غیر از تولید، عدم تشخیص سره از ناسره و فعالیت کارفرمانماها، موضوعات مربوط به مالیات و بیمه از جمله دغدغه های برخی فعالان اقتصادی مازندران است.
 
سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مازندران سبب شده تا فعالان اقتصادی در نشست های مختلف با به تشریح وضعیت تولید و اشتغال در استان بپردازند و رفع موانع فراروی تولید در استان را خواستار باشند.
 
جمعی از این تولیدکنندگان عصر جمعه در حاشیه نشست کارگروه سرمایه گذاری و اشتغال استان مازندران در استانداری به بیان مشکلات فراروی تولید و اشتغال استان پرداختند.
 
این عده با تاکید بر رفع موانع فراروی از دولت تدبیر و امید خواستند تا شرایط را برای رونق دوباره بازار کار و اشتغال در استان تسهیل کنند.
 
رئیس کانون کارفرمایان و عضو شورای عالی کارفرمایان استان مازندران در این زمینه می گوید: وقتی قرار است فرصتهای اشتغالزایی ایجاد شود باید از بخش تولید نیز حمایت شود و درحال حاضر فرصتهای زیادی ایجاد می شود و هر دفعه که ماده قانونی گذاشتیم، کارفرما و کارفرما نماها داخل این پروسه قرار گرفتند.
 
سید حمزه درباری افزود: اعتقاد بر این است که قداست برخی مسائل باید حفظ شود و برایش فرمول تهیه کنیم و آن واحدهایی که از اموال سوء استفاده کرده و تسهیلات را در جاهای دیگری هزنیه کردند دیگر وارد این حریم نشوند و آن عده ای که برخلاف میل باطنی و بر اساس فعل و انفعالاتی خارج از اراده شان دچار مشکل شدند، را از ظرفیتها و تسهیلات بهره مند کنیم.
 
وی اظهار داشت: به عنوان مثال وقتی ماده 16 قانونی مطرح می شود بانک در ارائه تسهیلات می ماند زیرا تمیز دادن مسائل سخت است.
 
درباری با بیان اینکه وضعیت تولید در ایران در میان 137 کشور دارای رتبه 107 است، گفت: طبییعی است که استقبال خوبی از سرمایه گذاری خارجی صورت نمی گیرد.
 
لزوم توجه به آموزش در تولید
 
وی به مسئله آموزش اشاره کرد و اظهار داشت:ما بحث آموزش در کشوری زندگی داریم که امام اول شیعیان در بازار حاضر می شد و می گفت، اول آموزش بعد تجارت و باید به بحث آموزش بنگاههای اقتصادی و کارفرمایان توجه شود.
 
درباری درباره مسئله مالیات نیز گفت: سهم تولیدگنندکان در پرداخت مالیات60 درصد، سهم حقوق بگیران 9 درصد و سهم بازار که 70 درصد اقتصاد کشور را دارند در این زمینه شش درصد است و این امر فاجعه بوده و اکنون تمام بار مالیات روی دوش تولیدکنندگان است.
 
رئیس کانون کارفرمایان مازندران تصریح کرد: اگر می خواهیم بازار ایران را به روی تولید باز شود باید به این حوزه توجه شود و اکنون سهمی که باید به تامین اجتماعی بپردازیم، سهم سود بانکی و سهمی که بابت مالیات می دهیم قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست و در این وضعیت، چه انتظاری داریم که تولیدکننده ایرانی بخواهد تولید و با کشورهای دیگر رقابت کند و باید مسائل فراروی تولید بصورت بنیادی بررسی شود.
 
رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز با بیان اینکه مشکلاتی در حوزه تولید داریم، گفت: نگاه دولتمردان و اراده شان اینست که به تولید کمک کنند زیرا می دانند که محور توسعه منطقه تولید است و اگر تولید رونق داشته باشد به همه چیز دست می یابیم.
 
سهم 30 درصدی یارانه ها به تولید محقق نشد
 
غلامرضا عشریه افزود: در بحث یارانه ها قرار بود30 درصد سهم تولید باشد و تولیدکنندگان تاکنون نتوانستند به سهمی که قانون برایشان تعریف کرده است، برسد و ما خواهشمان اینست که این 30 درصد را در اختیار بانکها قرار دهید و وام جدید به واحدهای تولیدی ندهید تا مجدد با بحث انحراف و خارج شدن سرمایه از چرخه تولید مواجه نشویم.
 
وی با اشاره به شعار سالجاری عنوان کرد: بخش حماسه اقتصادی خیلی مهم است و بخش خصوصی آمادگی دارد که به کمک دولت بیاید و امروز بحث کمک به یک واحد صنعتی و تولیدی نیست بلکه کمک نظام به دولت است و اگر اشتغال را حفظ کنیم توانستیم این مشکل را حل کنیم.
 
وی بحث وثایق بانکی را از دیگر مسائل فراروی تولید برشمرد و گفت: بسیاری از وثایق تولیدکنندگان واقعی نزد بانکهاست و بنوعی مالکان شان بانکهاست و اگر مسئله وثیقه ملکی حل شود برخی از مسائل رفع می شود.
 
رتبه چهارم مازندران در تولید قطعات خودرو
 
عشریه با بیان اینکه مازندران رتبه چهارم کشور در زمینه تولید قطعات خودرو را دارد، بیان کرد: قطعه سازان به دلیل مطالباتی که از واحدهای تولیدی دارند تعطیل شدند و بزرگترین قطعه سازاران ما در استان که قطعه های فوق ایمنی خودرو را تولید می کردند تعطیل هستند و اگر قطعه سازان از خودروسازان مطالبات را بگیرند بحث حل می شوند.
 
وی گفت: اگر واحدهایی که توان ادامه فعالیت دارند، کمک شوند و ما به کمک تامین اجتماعی بیایم بخشی از مشکلات حل می شود. 
 
ضرورت پالایش در حوزه سرمایه گذاری
 
نماینده مردم سوادکوه، جویبار و قائمشهر نیز با تاکید بر حمایت از واحدهای تولیدی بیان کرد: در حوزه سرمایه گذاری هنوز درگیر سره و ناسره هستیم و هر وقت بخشنامه ای می شود تا سرمایه گذاران که زیر بار سنگین قرض و گرفتاری هستند به خود آیند می بینند افراد غیر سرمایه گذار در جلوی صف هستند.
 
 سیدهادی حسینی اظهار داشت: یک بار برای همیشه درخواست داریم پالایشی در حوزه سرمایه گذاری صورت گیرد و افراد سره و ناسره از هم جدا و تمیز داده شوند و کسانی که کار کردند و تولید می کنند، موانع از سر راهشان برداشته شود. 
 
وی عنوان کرد: دسته دوم کسانی هستند که اقدام به ساخت واحد کرده اند و نیاز به سرمایه در گردش دارند و اگر از سرمایه گذار کمک و حمایت نشود، ضرر می کنیم.
 
حسینی با اشاره به اینکه موضوع کمک به تولیدکنندگان را به درستی متوجه نشدیم گفت: واحد تولیدی یک سرمایه گذاری بدلیل بدهی هفت میلیون تومانی به بانک تعطیل شد در حالیکه بسیاری از مشکلات واحدها با یک بله بانکها حل می شود و خرج زیادی ندارد.
 
به گزارش مهر، طبق آمار تا پایان برنامه پنجم توسعه 155 هزار فرصت شغلی با 180 هزار میلیارد ریال در استان مازندران باید ایجاد شود و تحقق این هدف نیازمند توجه به بخش تولید است، از سوی دیگر در حال حاضر طبق سرشماری سال 90، نرخ بیکاری مازندران 8.9 درصد بوده، نرخ مشارکت اقتصادی در استان 39 درصد، نرخ بیکاری جوانان بین 15 تا 24 سال سن در استان 30.2 درصد است، سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی در سال گذشته 1.9 درصد کاهش یافت و این سهم در حوزه صنعت دو درصد رشد داشته است.
کد خبر 2134813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha