پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۵ شهریور ۱۳۹۲، ۱۲:۱۹

در گفتگو با مهر عنوان شد:

هوشمندسازی 317 کلاس درس در قدس

هوشمندسازی 317 کلاس درس در قدس

قدس- خبرگزاری مهر: معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش قدس از هوشمند سازی 317 کلاس درس در مدارس این شهرستان خبر داد و گفت: برای سال تحصیلی جدید هزار دانش آموز جدید راهی مدارس می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، به گفته کارشناسان، کیفیت نظام آموزشی، ارتباط مستقیمی با امکانات مدارس و محیط دارد، به عبارتی، وجود فضا و زمان مناسب و کافی، اولین نیاز در یادگیری است. نظام آموزش و پرورش مناسب، یکی از پایه های پیشرفت در جوامع امروزی است. سرمایه گذاری در جهت ارتقای سطح کمّی و کیفی آموزش، هرچند بازده فوری ندارد، امّا قدم اول برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جامعه است.

بنابراین یکی از مهم ترین مسائلی که باید به آن پرداخته شود، ایجاد محیط آموزشی مناسب در مدارس کشور است.

شهرستان قدس با جمعیتی بالغ بر 350 هزار نفر و مساحت دو هزار و 700 هکتار یکی از متراکم ترین شهرستان های کشور است، با توجه به نزدیکی این شهرستان به کلانشهر تهران و مهاجر پذیر بودن آن این مسئله دور از ذهن نیست که این میزان جمعیت هر ساله افزایش یابد که به تبع آن تعداد دانش آموزان نیز افزایش می یابد و با توجه به کم بودن میزان اعتباری که به شهرستان تعلق می گیرد، ساخت مدسه جدید با مشکلاتی مواجه است.

شهرستان قدس نیازمند هزار کلاس درسی است

در این زمینه معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش شهرستان قدس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال تحصیلی جدید تعداد دانش آموزان شهرستان قدس به 53 هزار نفر رسیده است که هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی تازه وارد هستند.
 
رامین شریفی افزود: این تعداد دانش آموز نیازمند دو هزار و 120 کلاس آموزشی هستند اما در حال حاضر در شهرستان قدس هزار و 248 کلاس درسی وجود دارد و این تعداد به هیچ وجه پاسخگوی نیاز دانش آموزان نیست.
 
این مسئول عنوان کرد: برای رسیدن به ایده آل ها و رفع مشکلات نیازمند هزار کلاس درس هستیم تا دانش آموزان قدسی نیز با حدنصاب استاندارد 25 نفری سر کلاس حاضر شوند، در حال حاضر در مقطع ابتدایی برخی از کلاس ها تا 45 دانش آموز را در خود جای داده اند که این مسئله خود موجب پایین آمدن کیفیت آموزش می شود.
 
                                              
 
برخی مدارس شهرستان قدس سه شیفته هستند
 
در سال های اخیر طرح یک نوبته شدن مدارس و تعطیلی روز پنج شنبه مدارس در سراسر کشور اجرا شده که البته در شهرستان قدس به دلیل کمبود فضای آموزشی این مهم اتفاق نیفتاده و همچنان مدارس در دو نوبت فعالیت می کنند که در برخی مدارس به سه نوبت هم که همان کلاس های شبانه هستند می رسد.
 
شریفی در ابن باره به مهر گفت: در حال حاضر 94 فضای آموزشی اعم از دولتی و غیردولتی در دو نوبت در قدس در حال فعالیت هستند و تنها مدارس خاص از جمله نمونه دولتی و شاهد یک نوبته کار می کنند، برای سال تحصیلی جدید یک فضای آموزشی جدید در منطقه شهرک مخابرات به بهره برداری می رسد.
 
تعمير و تجهيز مدارس و آماده سازي آنها براي ورود دانش آموزان از موارد مهمي است كه بايد در آستانه آغاز سال تحصيلي جديد نسبت به اجرايي شدن آن اهتمام ويژه اي داشت، تجهیز و نوسازی امکانات آموزشی مدارس و فضای تعلیم و تربیت دانش آموزان علاوه بر تاثیرات بسیار مشهودی که در افزایش راندمان کاری مربیان دارد، موجب تقویت روحیه دانش آموزان و در نتیجه افزایش یادگیری آنان می شود.
 
تعمیر 2500 دستگاه میز و نیمکت برای سال تحصیلی جدید
 
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش قدس درباره تعمیر مدارس در این شهرستان اظهار داشت: از ابتدای تیرماه و با همکاری نیروهای خدماتی اداره آموزش و پرورش قدس دو هزار و 500 دستگاه میز و نیمکت تعمیر شد که اگر این تعداد نیمکت خریداری می شد هزینه ای بالغ بر دو میلیارد ریال برای اداره به دنبال داشت اما هزینه تعمیر این نیمکت ها در حدود 200 میلیون ریال شد که یک میلیارد و 800 میلیون ریال صرفه جویی مشاهده می شود.
 
                                                
 
قرن ۲۱ به سمتي مي‌رود كه اكثر مشاغل به دانش و مهارتهاي رايانه‌اى نياز خواهند داشت. ورود به اين عرصه به نوع جديدي از آموزش نياز دارد كه با آموزش سنتي كنوني بخصوص آنچه هم اكنون در مدارس ايران در جريان است همخواني ندارد.
 
مدتي است برخي كشورهاي جهان به تاسيس مدارس الكترونيكى يا آنچه در کشور ما مصطلح شده مدارس هوشمند دست زده اند. الگوى اوليه اين مدارس از كشور انگليس گرفته شده است و كشور مالزي يكي از پيشتازان ايجاد اين مدارس به شمار مي‌رود.
 
با اين رويكرد کشور ایران نیز از سال 1383 طرحي را بصورت پایلوت در چهار مدرسه اجرا كرد و کم کم به تمام مدارس کشور ابلاغ شد که با هوشمند سازی را در دستور کار خود قرار دهند.
 
هوشمندسازی یک کلاس درس؛ سهم هر اداره در شهرستان قدس
 
شریفی با اشاره به روند هوشمند سازی مدارس در شهرستان قدس در گفتگو با مهر اعلام کرد: از هزار و 248 کلاس آموزشی که در قدس فعالیت می کنند، 317 کلاس هوشمند شده است که شامل 25 درصد کل کلاسها می شود.
 
وی با اشاره به اینکه برای هوشمندسازی هر کلاس 50 میلیون ریال هزینه صرف شده، ادامه داد: در مجموع برای 317 کلاس در مجموع 15 میلیارد ریال اعتبار صرف شده است که درصد اعظم این مبلغ با مشارکت والدین دانش آموزان تامین شد.
 
این مسئول یادآور شد: در زمان فرماندار اسبق شهرستان، مصوبه ایی تصویب شده که هر اداره باید هزینه هوشمند سازی یک کلاس درس را بپردازد اما این مهم هنوز در شهرستان قدس اجرایی نشده است.
 
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش شهرستان قدس اعلام کرد: اگر این امر تحقق یابد حدود 60 کلاس دیگر نیز هوشمند می شود که سهم بسزایی در رفع مشکلات حوزه آموزشی دارد.
 
وی گفت: همچنین رئیس شورای شهر دوره سوم نیز قول هوشمند سازی 10 کلاس را به آموزش و پرورش داده بود که هنوز عملی نشده و امید است مسئولان وعده های خود را عملی کنند.
 
------------------------
 
گفتگو از معصومه درویش پور
کد خبر 2136368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha