به گزارش خبرگزاري مهر مجله آلماني زبان تاگس اشپيگل در تحليل امروز خود به بحران هسته اي كره شمالي پرداخته است . در اين تحليل آمده است : مذاكرات شش جانبه براي حل بحران هسته اي كره شمالي با ميزباني چين برگزار شد و بدون آنكه نتيجه مثبتي بدنبال داشته باشد ، پايان يافت .
ديپلماسي پكن در برگزاري اين نشست آن بود كه كره شمالي و آمريكا را كه از ديرباز بر سربرنامه هاي هسته اي كره شمالي اختلاف داشتند براي گفتگو مقابل هم بنشاند .
براساس نوشته اشپيگل ، ديپلماتهاي چين براي فراهم آوردن شرايط و موقعيت مناسب و مساعد براي انجام مذاكرات شش جانبه مدتها به سفر در نواحي مختلف دنيا پرداختند. چين با فراهم آوردن شرايط خاص و برگزاري اين نشست ، براي نخستين بار ايفاي نقش واسطه گري صلح در مسائل منطقه را تجربه مي كرد .
تاگس اشپيگل در ادامه خاطر نشان كرد : اگرچه پيونگ يانگ پس از اتمام مذاكرات شش جانبه خطاب به مقامات آمريكا اعلام كرد كه دست از ادامه فعاليتهاي هسته اي خود بر نداشته و هيچگونه علاقه اي به تداوم گفتگو با اين كشور را ندارد ، اما چينيها دستيابي به راه حلي براي پايان دادن به بحران هسته اي كره شمالي را دور از دسترس نمي دانند.
اين مجله آلماني زبان همچنين نوشت : اين گونه واكنشهاي پيونگ يانگ استراتژي خاص اين كشور است . پيونگ يانگ همواره از اينكه مورد حملات نظامي واقع شود بيم دارد به همين منظور براي ادامه روند گفتگوها پيرامون حل بحران هسته اي كشورش تلاش مي كند
كره شمالي كشوري است كه از لحاظ اقتصادي با مشكلات عديده اي مواجه بوده و در اين زمينه به چين وابسته است به همين منظور چين خود را ميزبان برگزاري مذاكرات شش جانبه نمود .
تاگس اشپيگل همچنين در ادامه نوشت : اين مسئله كه چين اين بار بسيار قدرتمند به ميدان آمده است امري جالب توجه و جديد و دور از ذهن است . چين در سالهاي گذشته همواره خود را در حاشيه درگيريها و مسائل بين المللي قرار مي داد اما اين بار مسئله براي اين كشور كاملاً متفاوت است . موقعيت سياسي و ژئوپليتيكي چين در زمان حاضر، حضور و نقش فعال اين كشور را در مسائل بين المللي بسيار دوراز ذهن مي سازد .
تاگس اشپيگل درادامه با اشاره به مخالفت چين با آمريكا در جنگ عراق نوشت : چين براي تامين منابع انرژي خود همواره به منابع نفتي كشورهاي خاورميانه نيازمند است ، به همين دليل هميشه درصدد راضي نگه داشتن كشورهاي خاورميانه و رابطه اي مسالمت آميز با اين كشورهااست . اما اين بار همسويي با آمريكا را موافق با سياستهاي خود تشخيص داده است .
چين از زماني كه آمريكا مخالفت خود را با روند برنامه هاي هسته اي كره شمالي اعلام كرد ، در صدد متوقف نمودن برنامه هاي هسته اي كره شمالي بر آمد زيرا اين بار كره شمالي را از لحاظ فعاليتهاي هسته اي به عنوان يك رقيب قلمداد مي كند به همين دليل براي پايان دادن به بحران هسته اي كره شمالي دست به هراقدامي مي زند .
نشريه آلماني زبان تاگس اشپيگل :
چين در حل بحران هسته اي كره شمالي در پي تامين منافع خود است
نشريه آلماني زبان تاگس اشپيگل در تحليل امروز خود تاكيد كرده است: تلاشهاي چين براي حل بحران هسته اي شبه جزيره كره درحقيقت در راستاي تامين منافع اين كشور است .
کد خبر 21378
نظر شما