به گزارش خبرنگار مهر، خسرو درویشی صبح جمعه در جمع خبرنگاران زیستگاههای پرندگان مهاجر در استان بوشهررا منحصر بفرد اعلام کرد و گفت: این زیستگاهها عمدتا تالابها و جزایربکر نخیلو، ام الگرم، خان، خارک و خارکو هستند که سالانه پذیرای هزاران پرنده آبچر و کنارآبچر ، تابستانگذر و زمستانگذرهستند.
وی با اشاره به سرشماری پرندگان درجزایر نخیلو، ام الگرم و خان واقع در پارک ملی دریایی دیر نخیلو گفت: این سرشماری که اکنون رو به پایان است وبا همکاری کارشناسان حفاظت محیط زیست انجام گرفته است با هدف شمارش پرندگان، مدت مهاجرت آنان، و مقایسه آماری جمعیت و گونههای مهاجر انجام شده است.
رئیس اداره پایش حیات وحش اداره كل حفاظت محيط زيست استان بوشهر با اشاره به اینکه تاکنون 102 هزار پرنده در جزایرنخیلو و خان شمارش شدهاند گفت: در این سرشماری حدود 97 هزار قطعه پرنده در جزيره نخيلو و 5 هزار قطعه پرنده در جزيره خان شمارش شد.
درویشی با بیان اینکه مهاجرت این پرندگان در جزایر و تالابهای استان بوشهر علاوه بر بالابردن تنوع زیستی زیست بوم های استان دارد تصریح کرد: پرندگان شمارش شده در نخیلو و خان شامل پرستوهای دريايي ،كاكلي كوچك و بزرگ، پرستودريايي پشت تيره ، سليم خرچنگخوار، پرستو دريايي گونه سفيد و اگرت ساحلي بوده است.
وی با اشاره به اینکه در جزیره ام الگرم جوجهآوری صورت نگرفته است افزود: در سرشماری اخیر مشاهده شد در جزيره امالگرم به دلیل وجود پستانداران که آشیانه پرندگان را تخریب کردهاند متاسفانه جوجهآوری صورت نگرفته است.
این مقام مسئول، بررسی روند مهاجرت پرندگان ، ويژگيهاي رفتاري و تخمين طول عمر پرندگان را علت سرشماری و حلقه گذاری بر روی جوجههای پرندگان اعلام کرد و گفت: برای این منظور تعداد848 حلقه بر روي جوجه هاي پرستوهاي دريايي كاكلي كوچك و بزرگ و پرستوهاي دريايي پشت تيره الصاق گرديد.
رئیس اداره پایش حیات وحش اداره كل حفاظت محيط زيست استان بوشهر مناطق حفاظت شده نخیلو، خان، ام الگرم و پارک ملی دریایی نایبند را به عنوان بهشت پرندگان مهاجر دانست و گفت: این مناطق تالابی که میلیونها پرنده مهاجر در آن زیست میکنند به لحاظ ویژگیهای اکوسیستمی به عنوان بهشت پرندگان میتوان قلمداد کرد چرا که این پرندگان جلوه زیبایی از طبیعت در آنجا به نمایش گذاشتهاند.
نظر شما