۱۲ مرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۲۳

احمد توكلي در جمع بندي از همايش يك روزه "فناوري هسته اي ايران؛نماداراده ملي"؛

اروپا هدفي جز برچيده شدن تاسيسات هسته اي ايران ندارد// روند مذاكرات بايد مورد بازبيني قرار گيرد// شفاف سازي بايد در داخل كشور باشد تا همگرايي بيشتري ايجاد شود

اروپا هدفي جز برچيده شدن تاسيسات هسته اي ايران ندارد// روند مذاكرات بايد مورد بازبيني قرار گيرد// شفاف سازي بايد در داخل كشور باشد تا همگرايي بيشتري ايجاد شود

دكتر احمد توكلي رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي عمده مسائل مطرح شده از سوي سخنرانان و صاحبنظران در "همايش فناوري هسته اي ايران" را تشريح كرد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از واحد اطلاع رساني مركز پژوهشهاي مجلس، دكتر احمد توكلي  پس از پايان همايش يك روزه "فناوري هسته اي ايران؛ نماد اراده ملي" ؛ هدف اوليه  از برپايي اين همايش را تعامل ميان دانشگاهيان و سياستمداران براي پاسخگويي به سوالهاي بسياري كه پيرامون مسائل هسته اي ايران وجود دارد، ذكر كرد.

توكلي گفت: نخستين موضوعي كه در اين همايش مطرح شد اين بود كه در مذاكره با اروپا موضوع و محل مناقشه جابجا شده اند بدين معني كه قرار بود مذاكرات در مورد سلاح هسته اي باشد در حالي كه بر سر دستيابي به تكنولوژي هسته اي كه حق اوليه كشور است، دنبال شده است .
به علاوه به جاي اين كه مذاكره و توافق با سازمان ملل و نهادهاي مرتبطي همچون سازمان انرژي اتمي باشد، ما وارد مذاكره رسمي و توافقات تعهدآور با سه كشور اروپايي شده ايم.

وي افزود: همچنين در ابتداي امر قرار بود مذاكرات پيرامون اورانيوم غني شده بالاي 90 درصد باشد در حالي كه در ادامه مذاكرات موضوعاتي نظير اورانيوم ضعيف چند درصدي نيز مطرح شده اند.

دكتر توكلي در ادامه گفت: برخي ديگر از كارشناسان با انتقاد از نبود يك استراتژي ملي مشخص در خصوص مذاكرات هسته اي تصريح كردند كه برخي از مسوولان اعتقادي به توانمندي بالاي انديشمندان جوان كشور ندارند و بي توجهي به اين بخش به جايي رسيده است كه تعدادي از پژوهشگران دانشگاهي درصدد مهاجرت برآمده اند و برخي از واحدهاي فعال در اين عرصه نيز در آستانه تعطيلي قرار گرفته اند در همين رابطه بيشتر شركت كنندگان در همايش بر لزوم صيانت از دستاوردهاي مهندسان جوان ايراني در دستيابي به فناوري بومي هسته اي تاكيد كردند.

رييس مركز پژوهشهاي مجلس با تشريح نقطه نظرات تعداد ديگري از سخنرانان همايش فناوري هسته اي ايران گفت:  بعضي از صاحبنظران شركت كننده در همايش بر اين نكته تاكيد كردند كه تاكنون شفاف سازي در اين عرصه صرفا براي بيگانگان و با اتخاذ ديپلماسي پنهان بوده در حالي كه اين شفاف سازي بايد عمدتا در داخل كشور و براي مردم باشد تا همگرايي بيشتري در اين زمينه ايجاد شود.

به گفته توكلي،  صاحبنظران شركت كننده در همايش همچنين با پراشتباه توصيف كردن روند مذاكره با اروپا ، پيرامون مسائل هسته اي ايران، خاطرنشان كردند كه مذاكره با سه كشور اروپايي اساسا اشتباه بوده است؛ زيرا اين سه كشور به نمايندگي از آمريكا هدفي جز برچيده شدن تمامي تاسيسات هسته اي ايران را تعقيب نمي كنند.

دكتر توكلي همچنين با اشاره به اظهارات معاون سازمان انرژي اتمي ايران كه براي حاضران در همايش بسيار غرور آفرين و افتخار آميز بود، گفت: در اين همايش رسما اعلام شد كه ايران براي توليد دستگاههايي نظير سانتريفيوژهاي پيشرفته به قابليتي همانند توليد پيكان دست يافته است و آماده است در اين زمينه به كشورهاي ديگر فنآوري و تجهيزات درخواستي را صادر كند.

بدين ترتيب ايران در جمع كشورهاي عضو كلوپ دارندگان فناوري هسته اي قرار گرفته است و هم اكنون براي طراحي و ساخت نيروگاههاي برق آب سبك و آب سنگين به قدرت نهايي 20 هزار مگاواتي برنامه ريزي مي كند.

رييس مركز پژوهشهاي مجلس در همين زمينه گفت: ايران مايل است كه پس از اتمام سوختهاي فسيلي با صدور برق هسته اي در آينده نيز همچنان در زمره كشورهاي صادر كننده انرژي باشد.

وي همچنين با بيان بخشهايي از پيشنهادات و راهكارهاي ارايه شده توسط صاحبنظران براي اصلاح امور هسته اي گفت: بيشتر شركت كنندگان در همايش پيشنهاد مي كردند كه روند مذاكرات با سه كشور اروپايي مورد بازبيني قرار گيرد و با تاكيد بر لزوم دستيابي به دانش هسته اي،  اين موضوع از زمين تروئيكاي اروپا خارج شود.

همچنين قاطبه سخنرانان بر لزوم حمايت بيشتر دولت از پژوهشگران و دانشمندان فعال در اين عرصه و مراكز دانشگاهي مربوطه تاكيد كردند و خواستار فعال سازي ديپلماسي و مديريت هسته اي به سمت اهداف مورد نظر كشور شدند.

شفاف سازي برنامه ها و روند مذاكرات هسته اي براي مردم و نخبگان به منظور اتخاذ سياست اقناع ملي، باور به توانمندي دانشمندان ايراني، تمهيد بنيانهاي نظري و مفهومي، افزايش ميزان سرمايه گذاري در بخش فناوري هسته اي و خارج ساختن وضعيت پرونده فناوري صلح آميز هسته اي ايران از يك حالت"ويژه" و "بحراني" و تبديل آن به يك موضوع فني و عادي از ديگر راهكارهاي ارايه شده در اين همايش بودند.

توكلي افزود: دانشمندان و فرهيختگان شركت كننده در همايش از  مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي خواستند در خصوص اطلاع رساني پيرامون دستاوردهاي فني فناوري هسته اي در ابعاد اقتصادي و سياسي، گزارش هاي مستندي را براي اطلاع نمايندگان و افكار عمومي تهيه و منتشر نمايد.

وي در پايان با ارزيابي مثبت از مجموعه سخنراني ها و نشستهاي تخصصي همايش فنآوري هسته اي ايران، مراتب قدرداني خود را از رييس مجلس شوراي اسلامي و تمامي شركت كنندگان و سخنرانان اين همايش اعلام كردد.

کد خبر 213982

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha