به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی عسکری زاده تبریک ولادت حضرت امام رضا (ع) و آغاز هفته دفاع مقدس در ابتدا مأموریت های اصلی سازمان ثبت احوال را برشمرده و ثبت وقایع حیاتی در مهلت های قانونی را به عنوان یكی از این محورها و مأموریت ها بسیار با اهمیت توصیف کرد و تأثیر ثبت وقایع در مهلت های قانونی را در برنامه ریزهای كشوری در تمامی زمینه ها و نیز انتشار آمارهای حیاتی را خیلی مهم ارزیابی کرد.
وی نقش ثبت یاران اعم از دهیاران و بهورزان را بعنوان بازوهای مراکز آماری استان و اداره کل ثبت احوال بی بدیل دانست و هر گونه پیشرفت در این خصوص را لازمه همكاری ثبت یاران اعلام و ارائه آمار بموقع ولادت و وفات از سوی ثبت یاران را موثر دانست.
وی با اشاره به ماده پنج قانون ثبت احوال که سایر ادارات و نهادها را ملزم به همکاری با ثبت احوال نموده است یادآور شدند که وظیفه ثبت یاران وظیفه خطیری است ونتیجه آن ثبت به موقع وقایع حیاتی به صورت 100درصد در اینده ای نه چندان دور است.
عسکری زاده همچنین در این هم اندیشی اعلام کرد: در پنج ماهه اول سال 1392 در مجموع تعداد 14 هزار و 565 ولادت در استان هرمزگان به ثبت رسیده است که نسبت به سال قبل 4.7 درصد رشد داشته است. درصد ثبت در مهلت قانونی به ثبت تا یکسال پس از وقوع 98.89 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 1.21 درصد رشد داشته است.
وی عنوان کرد: بیشترین ولادت های ثبت شده به ترتیب مربوط به شهرستان های بندرعباس، میناب، قشم، بندرلنگه و رودان بوده است. در پنج ماهه اول سال 1392 تعداد دو هزار و 617 رویدا فوت به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2.46 درصد کاهش داشته است.درصد ثبت در مهلت قانونی به ثبت تا یکسال 97.11 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 4.48 درصد افزایش داشته است.بیشترین علت مرگ ومیر نیز به ترتیب شامل بیماریهای قلبی و عروقی، علائم و حالات بد تعریف شده مبهم و حوادث غیر عمدی است.
مدیرکل ثبت احوال استان هرمزگان با شاره به رفع مشکل ثبت وقایع حیاتی در مناطق دورافتاده با فعالیت شبکه اعلام ،بیان نمود: در حال حاضر ثبت یاران نسبت به ثبت وقایع حیاتی در مناطق دورافتاده جهت رفاه حال هم استانی های عزیز اقدام می کند.
وی در مورد فعالیت شبکه اعلام ثبت احوال افزود: این شبکه برای ثبت آمار حیاتی در مناطق دورافتاده روستاها و عشایر نشین راه اندازی شده است و براساس آن از این پس تمامی وقایع در ثبت احوال به ثبت قانونی می رسد.
وی با اشاره به مهلت قانونی در نظر گرفته شده برای ثبت ولادت 15 روز و برای ثبت وفات 10 روز است ، گفت: در گذشته با توجه به زمان در نظر گرفته شده قانونی برای ثبت ولادت و وفات ، روستاییان و عشایر در مناطق دورافتاده امکان مراجعه برای ثبت به موقع وقایع حیاتی خود را نداشتند به همین دلیل با مشکلاتی مواجه می شدند بنابراین سازمان ثبت احوال با راه اندازی شبکه اعلام این مشکل را برطرف کرد.
عسکری زاده تاکید کرد: در شبکه اعلام ثبت یاران و یاوران ثبت همکاری می کنند که این افراد از همکاران خانه های بهداشت ، تعاونیها، دفاتر پست ، آموزگاران ، دهیاران و ... هستند که نسبت به ثبت وقایع حیاتی در نقاط دورافتاده و روستاها اقدام می کنند.
عسکری زاده گفت: اعضای شبکه اعلام که به عنوان معتمدان محلی فعالیت می کنند باید وقوع ولادت و وفات را ظرف مدت سه روز به ادارات ثبت احوال اطلاع دهند.
به گفته وی، با اقدامات انجام شده و اعزام تیمهای سیار ثبت یار و یاور ثبت ها به مناطق دورافتاده و عشایر نشین ، آمارهای ثبت احوال بسیار دقیق خواهد بود.
مدیرکل ثبت احوال استان هرمزگان با تقدیر از همکاری اثر بخش ثبت یاران در ارتقاء طرح پوشش گفت: ثبت یاران بازوان توانمند ی هستند که درارتقاء طرح پوشش نقش مهمی ایفاء می کنند. هرچه آمار به روزتر ودقیق تر باشد ارزش آن بیشتر است و تصمیم گیری جامعه تر ودقیق تر می شود .
دراین هم اندیشی ثبت یاران هرمنطقه به تشریح فعالیت های خود و ذکر موانع و مشگلات موجود در منطقه در امر ثبت به موقع وقایع حیاتی پرداخته و راهکارهایی نیز در این زمینه پیشنهاد دادند در پایان به منظور قدردانی از زحمات ثبت یاران عزیز لوح تقدیر و جوایزیی به رسم یادبود توسط مدیر کل اهداء گردید.
نظر شما