۲ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۳۰

گزارش خبری/

قلعه چنعان؛ شهر یا روستا/ تصمیمات دولت دهم همچنان تبعات دارد

قلعه چنعان؛ شهر یا روستا/ تصمیمات دولت دهم همچنان تبعات دارد

اهواز - خبرگزاری مهر: به دنبال تصمیم دولت دهم و تبدیل یک شبه یک منطقه از اهواز به شهرستان، اکنون شهرهایی که برای ایجاد این شهرستان تغییر وضعیت یافته اند در روستا یا شهربودن سردرگم هستند و اعتبار لازم نیز به آنها تعلق نمی گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حدود یک سال قبل محمود احمدی نژاد در سفر نیم روزه به خوزستان برای افتتاح برخی طرح های عمرانی از جمله برخی طرح های نیشکر با درخواست مسئولان استان برای تبدیل شدن یک نقطه از اهواز به شهرستان مواجه شد و در کمال تعجب این تصمیم در جلسه فردای هیئت دولت به مصوبه تبدیل و کوت عبدالله اهواز به شهرستان کارون تغییر وضعیت داد.

همان موقع برای اینکه این تصمیم یک شبه شکلی اصولی به خود بگیرد چهار شهر برای تشکیل شهرستان کارون ایجاد شده که شهرستان ربیع، کنعان، کوت عبدالله و شیرین شهر را شامل می شود. شهر کنعان اصولا همان روستای قلعه چنعان است که اکنون با گذشت یک سال از آن تصمیم هنوز مردم این روستا نمی دانند در شهر هستند یا روستا.

روستای قلعه چنعان در جنوب شرق اهواز و در کنار شرکت صنایع فولاد خوزستان با مسافتی کمتر از 12کیلومتر از مرکز شهر اهواز،  مساحت 15هکتار با جمعیت 16 هزار نفری بر اساس برخی آمار دومین روستای بزرگ کشور به شمار می رود.

با ورود به این روستای بزرگ اگر در امتداد خیابان اصلی روستا حرکت کنیم تل های زباله در ابتدای هر خیابان که به منظره ای طبیعی برای ساکنان تبدیل شده نظر را جلب می کند. با گذر از بازارچه کپری و کثیف ناگهان با تابلوی بزرگ که روی آن نوشته شده «شهرداری کنعان» در میان ردیفی از مغازه های کوچک و روی یکی از این مغازها که اکنون ساختمان اصلی شهرداری کنعان تبدیل شده مواجه می شوی که گویا فقط ظاهر شهرداری را دارد.

شهرکنعان یا روستای قلعه چنعان

جلیل جنامی دهیار روستای قلعه چنعان می گوید: 30 بهمن 91 با آمدن وزیر وقت کشور به اهواز، شهرستان کارون رسما اعلام موجودیت کرد و شهرهای کنعان و ربیع، کوت عبدالله و شیرین شهر به عنوان شهرهای تابع این شهرستان معرفی شدند. همان موقع به من به عنوان دهیار روستا حکم شهردار موقت دادند.

وی ادامه می دهد: ولی متاسفانه از آن روز تاکنون وقتی برای انجام امور شهر مثلا تاسیس شهرداری و افتتاح حساب و .... به استانداری خوزستان مراجعه می کنیم مسئولین مربوط می گویند که مصوبه تبدیل روستای قلعه چنعان به شهرکنعان هنوز از وزارت کشور ابلاغ نشده است.

جنامی می افزاید: با تبدیل شدن کوت عبدالله به شهرستان کارون و قلعه چنعان به شهر کنعان تقریبا از بهمن سال گذشته تا امروز مشکل دریافت اعتبار وجود دارد.

زباله های روستا زیست بوم جوندگان موزی و عقربها

سید شبر موسوی رئیس شورای قلعه چنعان نیز در خصوص مشکلات این روستا می گوید: ما وسایل و نیروی کافی برای تمیز کردن روستا و حل مشکل زباله های رها شده در سطح روستا را نداریم.

موسوی می افزاید: برای نظافت روستای بزرگی مثل قلعه چنعان با بیش از چهار هزار و 200 خانوار حداقل نیروی لازم برای این کار 20 نفر است در صورتی است که ما در حال حاضر فقط  شش نفر در اختیار داریم و در تامین مالی این تعداد نیز با مشکل مواجه هستیم.

وی ادامه می دهد: رها شدن زباله ها در سطح روستا و مسدود شدن مجاری فاضلاب که همه به صورت رو باز است و در انتهای روستا به شکل کانالهای بزرگ قابل مشاهده است باعث شیوع بیماری می شود. همچنین با انباشت زباله در مناطق مختلف روستا به عنوان زیستگاه جوندگان موزی و حشرات بسیار خطرناک مانند عقرب تبدیل شده است.

نبود دبیرستان در روستا

موسوی در ادامه توضیحات خود درباره محرومیتهای قلعه چنعان تاکید می کند: ما شدیدا کمبود فضای آموزشی و فرهنگی در روستا داریم.

وی می گوید: قلعه چنعان با جمعیتی بالغ بر 16هزار نفر طبق آمار خود شورا به غیر از کتابخانه عمومی و فرهنگ سرا حتی از داشتن دبیرستان محروم است و کل مدارس در دو مدرسه راهنمایی و دو مدرسه ابتدایی است.

ترک تحصیل دختران در دبیرستان

کاظم بغلانی یکی از فرهنگیان روستا در تائید حرفهای موسوی بیان می کند: بیشترین ترک تحصیلی ها به خصوص در میان دختران روستا بعد از اتمام دوره راهنمایی و به دلیل محروم بودن از وجود دبیرستان و فنی و حرفه ای در این منطقه اتفاق می افتد.

رئیس شورا در ادامه سریال مشکلات قلعه چنعان بیان می کند: امکانات درمانی بسیار ناچیزی به نسبت جمعیت زیاد روستا فقط یک مرکز بهداشت با امکانات بسیار محدود در روستا داریم که برای خدمات دهی به بیماران و مراجعه کنندگان با کمبودهای جدی مواجه است.

زمینهای ورزشی به خانه های مسکونی تبدیل شده اند

زمین های ورزشی قلعه چنعان هم مثل بقیه حاشیه شهر طعمه خانه های مسکونی شده است و جوانان این روستا را آواره قهوه خانه ها برای کشیدن قلیان کرده است.

این حرفها  را علی عموری یکی از ستاره های فوتبال خوزستان و بازیکن سابق تیم ملی جوانان که ساکن همین روستاست می گوید  و ادامه می دهد: بیشتر جمعیت اینجا جوان هستند ولی هیچ گونه امکانات ورزشی ندارند. این منطقه با داشتن 15تیم فوتبال، یک زمین چمن هم ندارد و تیم های فوتبال حتی برای تهیه توپ و تور هم مشکل دارند.

به هر حال دولت دهم در حالی زمام امور را به دولت جدید واگذار کرده که تبعات تصمیماتش همچنان بخشی از مردم را آزار می دهد.

------------------------
گزارش: رضا زبیدی

کد خبر 2141695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha