۲ مهر ۱۳۹۲، ۹:۲۸

معرفی سه اثر جدید پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

معرفی سه اثر جدید پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتابهای اصلاح الگوی مصرف از منظر اخلاقی، صورت‌بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران و هویت و امنیت ملی در اسلام منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب اصلاح الگوی مصرف از منظر اخلاقی منتشر شد.

فصل اول: مبانی اخلاقی مصرف

یکی از بخشهای بنیادین در هر موضوع علمی، مبانی و اصولی است که معارف و نظریه های مطروحه بر اساس آنها پایه ریزی می شود. هدف اصلی در این بخش تحلیل و بررسی مهمترین نظریه ها درباره مبانی اخلاقی مصرف است و در این میان به سه نظریه اشاره می شود که به نظر می رسد مهمترین مبانی اخلاقی در میان متقدمین و متأخرین باشد. دو نظریه نخست به دنیای غرب مربوط است و نظریه دیگر وظیفه گرایی است.

فصل دوم: ارزشهای حاکم بر مصرف در اخلاق اسلامی

این فصل را می توان به وجوه مبناشناختی و معارف شناختی در حوزه اخلاق مصرف ناظر دانست؛ چرا که این فصل در دو بخش تنظیم شده است: بخش اول که در آن از اصول و مبانی نظری ارزشهای اخلاقی سخن به میان آمده و به پنج اصل بنیادین اشاره شده است. بخش دوم به ارزشهای اخلاقی در حوزه مصرف ناظر می باشد.

فصل سوم: راهکارهای عملی بهینه سازی مصرف در اخلاق اسلامی

در این فصل، در یک دسته بندی منظم راهکارها به سه نوع تقسیم شده اند: 1- راهکارهای بازدارنده 2- راهکارهای ایجابی 3- راهکارهای تحکیم و تثبیت

فصل چهارم: پیامدهای اخلاقی مصرف‌گرایی

در این فصل خواهد آمد که اسراف و مصرف‌گرایی از سه منظر می تواند تأثیرات سوء در رفتارهای انسان داشته باشد: 1- در مناسبت‌های انسان با خدای خود 2- در مناسبتهای درونی انسان با خود 3- مناسبتهای انسان با همنوعان خود
فصل پنجم: اخلاق مصرف در سیره پیشوایان دین
این فصل سعی دارد وجه الگوشناختی اخلاق مصرف را به تصویر کشد.

فصل ششم: سیره علمی عالمان بزرگ شیعی در مصرف

موضوعی که در فصل ششم مطرح شده گوشه‌هایی از سیره عملی عالمان بزرگ شیعی را فراروی خوانندگان قرار داده است که در دو حوزه بیان شده است. 1- حوزه فردی و شخصی عالمانی همچون شهید ثانی، حکیم سبزواری، آیت‌الله بهجت و ... به تصویر آمده. 2- حوزه اجتماعی مصرف که غالباً به ایثار و همدردی بزرگان با جامعه ناظر است تا اطرافیان و مردم.

فصل هفتم: نقد ترجمه مقاله اخلاقیات مصرف

این فصل به بررسی و نقد مقاله (اخلاقیات مصرف) می پردازد که پژوهشگر مغرب زمین یعنی لوری میکولیس آنرا قلم زده است در این مقاله مطالب و نکات مثبت و پذیرفتنی از حیث معارف شناختی و راهکار شناختی چشمگیر است.

کتاب اصلاح الگوی مصرف از منظر اخلاقی به کوشش علیرضا موفق به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با شمارگان 1000 نسخه، 358 صفحه و قیمت 17000 تومان منتشر شده است.

انتشار کتاب صورت‌بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران

روش این کتاب، روش بازخوداندیشی است. روش بازخوداندیشی، غالباً از ناحیه طرفداران چارچوب نظری ساختار ـ کارگزار مطرح گردیده است. حامیان این روش می کوشند با ارائه ترکیبی از بعضی رویکردهای تجربه گرایی،‌ تفسیرگرایی و انتقادی به درک جدیدی از روش شناسی برسند. هر مقوله ای که از طریق بازنمایی اعمال به خود بازگردد و یا در جهان زیست، تغییر و تحول ایجاد کند و مبادلات موجود را برای اقدامات بعدی جا به جا کند، می توان آنرا رویکرد بازخوداندیشانه خواند.

سازماندهی تحقیق:

بخش اول: مفاهیم، کلیات و تمهیدات نظری

بخش دوم: صورت بندی روشنفکری سنتی اندیش(در جمهوری اسلامی):
- روشنفکری غیردینی سنتی اندیش
- روشنفکری دینی سنتی اندیش

بخش سوم: صورت بندی روشنفکری تجددگرا(در جمهوری اسلامی):

-روشنفکری غیردینی تجددگرا
ـ روشنفکری دینی تجددگرا

بخش چهارم: صورت بندی روشنفکری مجدد(در جمهوری اسلامی):

اهداف:

- توصیف و بازخوانی جریانهای روشنفکری (دینی و غیردینی) به لحاظ رویکرد، خاستگاه، ماهیت و عملکرد آنها
- توصیف گونه شناسی و صورت بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی
- تأکید بر جریان روشنفکری اصیل و کارآمد

کتاب صورت‌بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران به قلم مسعود پورفرد به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با شمارگان 1000 نسخه در ‌328 صفحه و قیمت 17000 تومان منتشر شده است.

انتشار کتاب هویت و امنیت ملی در اسلام
 
 امنیت نخستین نیاز یک اجتماع سالم است که هدفی دارد و برای رسیدن به آن تلاش می کند. هویت هم مانند امنیت دارای نقش ممتاز و کلیدی است. هدف از امنیت این است که زمینه رشد ارزشهای والای انسانی و دینی فراهم شود تا در سایه آن هویت انسانی و دینی شکل گیرد و انسان به هدفی که برای او منظور شده است برسد.

در این کتاب تلاش شده است به جایگاه و ارزش امنیت و هویت چگونگی تحصیل و حفظ و تقویت آنها و تبیین عوامل ناسازگار با آنها از دیدگاه اسلام پرداخته شود. به همین منظور فصل اول را به توضیح برخی مفاهیم و مقدماتی اختصاص داده ایم که برای شناخت امنیت و هویت و رابطه آنها در اسلام به نظر می آید.

فصل دوم به توضیح و بسط امنیت از جهت هدف از امنیت اقسام امنیت از جهت نرم افزاری و سخت افزاری و در نهایت آسیبهای امنیتی که امنیت را به خطر می اندازند اختصاص داده شده است.

فصل سوم هویت عناصر تشکیل دهنده هویت را بررسی کرده است. هدف از این فصل تبیین چگونگی هویت سازی یا تقویت هویت اسلامی و شناسایی آسیب های هویت دینی است. فصل چهارم: مناسبات بین امنیت و هویت و رابطه و تعامل متقابل امنیت و هویت در اسلام بررسی شده است.
این کتاب هویت و امنیت ملی در اسلام به قلم محمدعلی بخشی نهاوندی به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ‌به شمارگان 1000 نسخه، 270 صفحه و بهای 13000 تومان منتشر شده است.

کد خبر 2141728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha