به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست گروه 1+5 و ایران در دولت جدید ایران قرار است بامداد جمعه در نیویورک برگزار شود.
مهمترین ویژگی این نشست در قیاس با نشست های قبلی تصدی مسئولیت گفتگوها در وزارت خارجه و انجام اولین گفتگوی رسمی ایران و 1+5 در سطح وزیران خارجه است در حالی که تاکنون مذاکرات در سطح معاون وزیر برگزار شده بود.
از طرف دیگر بعد از سخنرانی سران ایران و امریکا در سازمان ملل نگاه ها متوجه نخستین مواجهه وزیران خارجه ایران و امریکا در یک نشست رسمی بین المللی است تا مواضع طرفین در خصوص ادامه مذاکرات، راهبردها و دستورکار ها و نیز پیشنهادات مورد تبادل نظر قرار بگیرد.
بعد از گفتگوی تلفنی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و رئیس هیئت مذاکره کننده ایران با اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیدار با وی در نیویورک ، طرفین برای دیدار روز پنجشنبه در سطح وزیران خارجه به توافق رسیدند و علاوه بر این مقرر شد دیدار بعدی اواخر مهر ماه در ژنو برگزار شود.
بر این اساس در نشست بامداد جمعه محمد جواد ظریف رئیس هیئت مذاکره کننده با همراهی عباس عراقچی و مجید تخت روانچی دو معاون و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در مذاکرات با گروه 1+5 حاضر خواهد شد و در طرف دیگر کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سرپرست گروه 1+5 با همراهی سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه،گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان، وانگ یی وزیر خارجه چین،جان کری وزیرخارجه امریکا،لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه و ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس در مذاکرات حضور می یابند.
ایران و 1+5 تا کنون دو دور در ژنو، دو دور در استانبول، دو دور در بغداد و مسکو و دو مرتبه در آلماتی رایزنی کرده بودند.
در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 یک مقام نزدیک به هیات مذاکرهکننده هسته ای کشورمان در نیویورک گفت: به دنبال انتخابات ریاست جمهوری در ایران و دیگر تحولات مهم منطقهای و بینالمللی، فضای مذاکراتی بین ایران و 1+5 نسبت به گذشته به طور کامل دگرگون شده است.
این مقام نزدیک به هیات مذاکرهکننده هسته ای کشورمان در نیویورک اظهار داشت : بر اساس این دگرگونی، مذاکره هسته ای نه در شکل و نه در محتوا نمیتواند در مسیر گذشته خود حرکت کند.
وزیر خارجه ایران نیز در دیدار اشتون در نیویورک با اشاره به وجود بي اعتمادي عميق ميان طرفين، وجود اراده سياسي در قبال مسئله هستهاي را مهم خوانده و اعتمادسازي و رفع نگرانيها را اولين گام اساسي در اين ارتباط توصيف كرده بود.
وي ضرورت ترسيم يك چشم انداز واقعي در تنظيم يك چارچوب زماني مشخص براي انجام يك مذاكرات هدفمند را يادآور شد.
نظر شما