۳ مهر ۱۳۹۲، ۱۷:۲۰

آصفی در گفتگو با مهر:

صحبت های اوباما نسبت به گذشته محترمانه بود/ رابطه غربی ها با ایران دو سر سود خواهد بود

صحبت های اوباما نسبت به گذشته محترمانه بود/  رابطه غربی ها با ایران دو سر سود خواهد بود

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ادبیات اوباما به نسبت گذشته تغییر کرده است، گفت: اگر طرف مقابل به منطق متوسل شود و با استفاده از عقل و تجربه گذشته متوجه شود زور و تحریم به ایران جواب نمی دهد و از این فضا فاصله بگیرد حتما رابطه با ایران دو سر سود خواهد بود و دو طرف سود می برند.

حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سخنان روز گذشته باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: لحن صحبت های اوباما با ادبیات گذشته اش تفاوت داشت و نسبتا متوازن بود و از ادبیات قلدرمآبانه و استکبارستیزانه استفاده نشده بود. در بعضی از زمینه ها از جمله رژیم صهیونیستی مواضع گذشته آمریکا تکرار شد.

وی افزود: من حیث المجموع ادبیات اوباما ادبیات متفاوتی به نسبت گذشته بود و یک مسئله مهم که اوباما به آن اشاره کرد فتوای رهبری بود. رئیس جمهور آمریکا از رسمی ترین تریبون بین المللی دنیا برای این موضوع استفاده کرد که بسیار حائز اهمیت است. دومین مسئله پذیرفتن انتخاب مردم و اینکه باید به این مسئله احترام بگذارند و این حق هسته ای شدن ایران را به گونه ای به رسمیت شناخته اند. پذیرفتند ایران حق انرژی هسته ای صلح آمیز را دارد و در مجموع صحبت های اوباما نسبت به گذشته محترمانه بود.

سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه با اشاره به سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل ، خاطر نشان کرد: سخنان روحانی با یک برداشت از دنیا و یک استراتژی مطرح شده بود و پشت آن اهداف استراتژیک بود و  در این چارچوب خوب صحبت کرد. پرداختن به بحث هسته ای و موضوع تحریم ها و توضیح شرایط ایران از ویژگی های سخنرانی روحانی بود و به این مسئله اشاره داشت که اگر در طرف مقابل اراده باشد امکان حل و فصل موضوعات وجود دارد. روحانی با استفاده از این تریبون اهمیتی ایران در منطقه و جهان را تبیین کرد.

سفیر سابق ایران در فرانسه با بیان اینکه روحانی مسائلی را مطرح که متناسب با شرایط روز بوده است، افزود: خیلی از مباحث سلیقه ای است اما در مجموع سخنان روحانی مثبت بود. به نظرم پرداختن به موضوعات مختلف با ادبیات ایشان مناسب بود که توسط سخنرانان قبلی ایران در سازمان ملل دیده نمی شد.

آصفی با بیان اینکه قضاوت ها در مورد سخنرانی سلیقه ای است اما در مجموع سخنان روحانی از تریبون سازمان ملل مثبت و قوی بود، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ایران هر کس باشد و به سازمان ملل برود یک سری مسائل مشترک وجود دارد که از آنها حمایت می شود. نباید تصور کنید که دو رئیس جمهور از ایران با هیچ موضوع مشترکی در سخنرانی های خود صحبت کنند.

سخنگوی سابق وزارت امورخارجه با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص تعبیر نرمش قهرمانانه گفت: رهبری یک بیانی در خصوص سیاست خارجی به عنوان مسیر راه دارند که عزت، حکمت و مصلحت است. نرمش قهرمانانه به نوعی در تطابق با مصلحت است. این سه شعار سه پایه هستند که باید آنها را با هم دید نمی توان در سیاست خارجی فقط عزت یا مصلحت را دید. این سه اصل را نمی توان از هم منفک کرد.

وی با تاکید بر اینکه نرمش در دل مصلحت جای می گیرد ادامه داد: یک زمان تاکتیک در نرمش است و زمانی تاکتیک در ایستایی و یا حرکت است. در شرایطی هم ممکن است سیاست تهاجمی مود نظر باشد.

سفیر اسبق ایران در فرانسه با تاکید بر اینکه بیانات مقام معظم رهبری از پشتوانه های بزرگ روحانی در نیویورک است اظهار داشت: تصور می کنم وقتی روحانی تاکید می کند که نمی خواهیم افزایش تنش در روابط را داشته باشیم و یا با توجه به شرایط موجود ایران تصمیم می گیریم از توجه به همین بیانات است.

آصفی در خصوص تیم دیپلماسی روحانی گفت: موفقیت در دستگاه دیپلماسی فقط  منحصر به تیم انتخاب شده نیست و مقداری به طرف های مقابل بر می گردد که تا چه میزان ار منطق و واقع بینی پیروی کنند، در این صورت نقش افراد مذاکره کننده بسیار مهم است. افراد قابل و با تجربه ای در این تیم وجود دارند و از سابقه خوبی برخوردارند اما باید انتظارات را مطابق با واقعیت ها ببینیم که اگر طرف مقابل بی اعتمادی کرد دچار شوک نشویم.

وی در پایان گفت: اگر طرف مقابل به منطق متوسل شود و با استفاده از عقل و تجربه گذشته متوجه شود زور و تحریم و تهدید به ایران جواب نمی دهد و از این فضا فاصله بگیرد حتما رابطه با ایران دو سر سود خواهد بود و دو طرف از آن منتفع می شوند.

کد خبر 2143031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha