به گزارش خبرنگار مهر، ساسان ناطق شامگاه دوشنبه در جلسه رونمایی از کتاب "داستان ما" به کوشش رضا کاظمی تصریح کرد: ضروری است نهادهای مسئول با رعایت حقوق هنرمند زمینه شکوفایی و تعالی هنر را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه برخلاف معروفیت اردبیل به دارالارشاد جایگاه هنر در این استان مهجور مانده است، ادامه داد: تمامی محبوبیت و القاب اردبیل مربوط به احوال گذشته بوده و با نگاهی به وضعیت فرهنگ و هنر بازمانده های آن به ندرت مشاهده می شود.
ناطق تاکید کرد: به منظور گریز از این بن بست ضروری است نخبگان ارشد استان با هنرمند همراهی کنند.
وی عمده مشکلات حوزه نویسندگی و شعر را عدم حمایت مالی برای چاپ آثار عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مشاهده می شود که بسیاری از نویسندگان با هزینه شخصی خود اقدام به چاپ کتاب می کنند.
مدیر کل حوزه هنری استان تصریح کرد: این موضوع ایرادی بر بدنه فرهنگی استان و نحوه برنامه ریزی آن محسوب می شود.
هنر در رسانه جایگاه ندارد
ناطق دیگر مشکل توسعه فرهنگی استان را عدم بارور شدن هنر از طریق رسانه برشمرد و افزود: در حال حاضر مشاهده می شود که صدا و سیما برای مصرف گرایی با انواع کالاهای لوکس تبلیغ داشته و برای کتاب سهمی قائل نیست.
وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیمای استان اضافه کرد: تاکنون مشاهده نشده که یکی از کتب تولیدی استان در برنامه های صدا و سیما معرفی شود.
وی با بیان اینکه این مهم ضرورت گفتمان اخلاقی در هنر را تشدید می کند، اضافه کرد: اصحاب هنر و ادب باید زمینه های توسعه فرهنگی استان را با ترویج گفتمان اخلاقی موجب شوند.
پروسه طولانی تولید یک کتاب
مدیر کل حوزه هنری استان در خصوص کتاب "داستان ما" ادامه داد: این کتاب مجموعه آثار 25 نویسنده و در واقع مجموعه فعالیتهای یکساله کارگاه داستان نویسی حوزه هنری استان است.
وی با بیان اینکه با وجود آماده بودن داستانها چاپ کتاب با کش و قوس همراه بود، اضافه کرد: علاوه بر این عدم حمایت مالی موجب تاخیر در چاپ این کتاب شد.
ناطق از ادامه اجرای این طرح و چاپ مجموعه داستانهای نویسندگان بومی استان خبر داد و افزود: داستان بومی بازگویی بخشی از فرهنگ و داشته های یک منطقه است.
نظر شما