به گزارش خبرگزاری مهر، متن بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهرانبزرگ به این شرح است .
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِی جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ»
آخرین ساعات حضور جناب آقای روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در ایالات متحده با انتشار خبری در محافل رسانهای جهان مبنی بر مکالمه تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا همراه گشت. نکاتی پیرامون این تماس و روند فعلی دستگاه دیپلماسی ما در حوزه سیاست خارجه و علی الخصوص بحث رابطه با آمریکا از منظر بسیج دانشجویی قابل ذکر است که در ادامه، به این موارد پرداخته می شود.
فلسفه انقلاب اسلامی؛ برپایی نظام جهانی بر پایه عدالت
انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام(ره) و حضور حماسی و بی بدیل مردم، تبدیل به کانونی معنوی در جهان گشت که جمع کننده ارزشهای والای الهی به جای ارزشهای پوشالی مادی بود و بر گرد این تفکر، مستضعفین عالم را در مقابل مستکبرین و زورگویان جهان، جمع کرد و با شعار نه شرقی نه غربی و نفی تفکرات چپ و راست، پا به عرصه گذاشت. فلسفه این نوع تفکر، برپایی نظام جهانی بر پایه عدالت و تحقق آن آیه شریفه که زمین را بندگان صالح خدا به ارث می برند، بود. پس انقلاب ما ماهیتاً در یک تقابل ایدئولوژیک با تفکرات بلوک غرب و شرق بود و از این رو در ذات خود نفی استکبار را دنبال می کرد. دشمنی های استکبار با انقلاب ما نیز به تقابل ماهوی انقلاب ما با نظام های حاکم زورگوی دنیا باز می گردد و دشمنی های علیه ملت ایران ریشه در این نوع تفکر دارد. این دشمنی ها از آن جایی نشأت می گیرد که تفکر و شعارهای انقلاب اسلامی در مسیر نفی نظم ظالمانه جهانی مورد پسند آمریکا و هم پیمانانش گام بر می دارد. بنابراین، ریشه یابی مشکلات فعلی می تواند به ما در سیر حل این مشکلات یاری دهد.
سیاهه جنایات آمریکا؛ ریشه عدم برقراری ارتباط فی مابین تاکنون
جنایاتی که آمریکا در ایران و سایر کشورهای دنیا به خاطر خوی استکباری خود مرتکب شده است بزرگ ترین مانع بر سر راه برقراری ارتباط با این کشور می باشد.
در ایران، می توان این جنایات را در دو زمان پیش و پس از انقلاب مورد ارزیابی قرار داد. احدی در ایران، اوج حقارت کشور را در مقابل آمریکا و در دوران پهلوی فراموش نمیکند. هیچ کس فراموش نمیکند، شاهی که برای مردمش دیکتاتور و خونریز بود در مقابل افسرهای ارتش آمریکا همچون موشی در سوراخ بود که از ترس صاحبخانه جرئت بیرون جستن از سوراخ نداشت. اما با پیروزی انقلاب و ماهیت عنوان شده از این انقلاب، اوج دشمنی آمریکا با ملت ایران آشکار شد. دشمنی از جنس تحمیل جنگ، ترغیب گروهکها به ایجاد ناامنی، تعویض ماهیت دیپلماتیک سفارتخانه به جاسوسخانه، طرحریزیکودتا، طراحی و عمل حمله مستقیم، وضع تحریمهای یکجانبه و صدالبته بیسابقه به منظور به ستوه آوردن ملت ایران و ... تنها و تنها بخشی از سیاستهای خبیثانه آمریکا در قبال ایران بود.
همانطور که عنوان شد،این جنایات مختص ایران نیست. سیاهه جنایات آمریکا و بقایای این جنایات هنوز هم در عراق و افغانستان قابل مشاهده است. مظلومانی که به سبب سیاستهای جنگ طلبانهی کاخ سفید در عراق و افغانستان به خاک و خون کشیده شدند، همچون داغی بر سینه امت اسلامی هستند که آثارش هرگز از پیکر این امت پاک نخواهد شد. می توان این جنایات را به کل مظلومین و مستضعفین عالم در آفریقا، آمریکای جنوبی، آسیا و ... نسبت داد که به طرق مختلف، زخم خورده خوی و منش استکباری و استعماری ایالات متحده شدند.
اکنون و در این زمان هیچ کدام از موارد بالا نه حل شدهاند و نه دلیلی بر رد آنها اقامه شده است. پس موانع بر سر راه مذاکره و رابطه با آمریکا به زعم ما، هنوز برداشته نشده اند. این موانع در صورتی برداشته می شوند که آمریکا، معترف به حقوق تمام کشورهای عالم از جمله ملت بزرگ ایران باشد و از حرکات گذشته خود برگردد و از موضع استکباری و پدرخواندگی خود کوتاه بیاید.
رابطه با آمریکا، راه برون رفت از مشکلات نیست
ما با توجه به موارد بالا و ذکر سیاهه جنایات آمریکاییها و همچنین عدم رعایت تعهدات سابق نسبت به ملت ایران، انداختن توپ در زمین ایران در همین تماس اخیر تلفنی، اظهارات تندروانه مقامات آمریکایی اعم از کری، رایس و .. پیرامون نفی حق غنی سازی ملت ایران، پس از برداشتن گامهای جدی توسط هیئت ایرانی در راه حل مشکلات و ...، مذاکره با آمریکا را راه برون رفت از مشکلات فعلی اقتصادی مردم نمی دانیم و صد البته آنکه نسبت به روند مذاکره با آمریکا بدبین هستیم. به نظر می رسد مباحث دیپلماتیک محور کار دولت قرار گرفته و علم و اقتصاد به گوشه ای نهاده شده و سیاست خارجی، راه برون رفت از مشکلات عنوان می شود در حایل که، تحلیل ما از شرایط کنونی کشور این است که تکیه بر ظرفیت ها و توانمندی های داخل کشور، اتکا به نیروی متخصص و جوان کشور و برقراری ارتباطی قوی بین صنعت و دانشگاه در حوزههای مختلف کشاورزی، اقتصادی، صنعتی و ... راه اصلی برون رفت از مشکلات م باشد.
اگر دیپلمات هستید، دیپلماتیک رفتار کنید
مجمع عمومی سازمان ملل و بحث های حاشیه آن، آبستن حوادثی بود که به زعم ما خارج از عرف دیپلماتیک بود. به عنوان مثال در جریان سخنرانی باراک اوباما، دکتر ظریف به نمایندگی هیئت ایرانی، حاضر در جلسه سخنرانی بود اما در حین سخنرانی دکتر روحانی، جان کری غایب بود و در عرف دیپلماتیک، این حرکت یک شکست تلقی می شود. دکتر روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر صحت واقعه ای به نام هولوکاست، عنوان داشتند که تاریخ دان نیستند در حالی که ایشان به عنوان یک دیپلمات ماهر، باید اینگونه پاسخ می دادند که وظیفه بررسی صحت و سقم این واقعه بر عهده تاریخ دانان است، آیا اجازه میدهید که تاریخ دانها آزادانه پیرامون این موضوع تحقیق کنند؟ و البته این دست از موارد، در طول این سفر بارها رخ داده است که مجال ذکر همه آنها نیست.
تبیین فضای موجود؛ مطالبه دانشگاهیان
در پایان نیز از رئیس جمهور محترم و تیم سیاست خارجه میخواهیم تا با حضور خود در دانشگاهها، ضمن ارئه گزارشی از سفر خود به سازمان ملل، پاسخگوی سوالات دانشگاهیان پیرامون فضای موجود در حوزه سیاست خارجه و بحث روز رابطه و مذاکره با آمریکا باشند.
والسلام علی من اتبع الهدی
نظر شما