پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۱۴ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۵۵

باباخانی در گفتگو با مهر:

تبلیغات حذف کلر از استخرها را جدی نگیرید/ وجود 20 استخر فعال در قم

تبلیغات حذف کلر از استخرها را جدی نگیرید/ وجود 20 استخر فعال در قم

قم - خبرگزاری مهر: این روزها زیاد می‌شنویم از تبلیغات گندزداهایی مانند اوزون که به جای کلر در استخرها استفاده می‌شوند، این در حالی است که کارشناسان مرکز بهداشت اعتقاد دارند این گونه تبلیغات پایه علمی ندارد و مسئولان استخرها نباید کلر را حذف کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از ورزش‌هایی که پیامبر اسلام به آن توصیه کرده‌اند شنا است. تضمین سلامتی قلب و عروق نیز با شنای مداوم بر کسی پوشیده نیست. شنا نه تنها موجب طراوت و شادابى مى‌شود، بلكه مى‌تواند تأثیرى معجزه آسا بر جسم بگذارد. این ورزش سلامت را بهبود بخشیده و موجب تناسب تمام بدن مى شود و قدرت، استقامت و انعطاف آن را تقویت مى‌كند.

شنا به عنوان یك ورزش، با بدن بسیار ملایم برخورد مى‌كند و آسیب‌هاى ناشى از آن در حداقل هستند. وزن بدن در آب به یك دهم وزن واقعى تقلیل یافته و خاصیت شناورى در آب، از شدت ضربه‌هاى وارد شده بر مفاصل مى‌كاهد. كم شدن وزن در آب به افرادى كه بدن آماده‌اى ندارند كمك مى‌كند تا راحت‌تر حركت كنند. به این ترتیب، شنا به خصوص براى افراد مبتلا به آرتروز، مشكلات پشت و كمر، مشكلات ناشى از اضافه وزن، باردارى و در كل افرادى كه نمى‌توانند به ورزش هاى خشك بپردازند بهترین انتخاب خواهد بود.

با وجود تمام این مزایا این ورزش دردسرهایی نیز دارد. استخر شنا محل مناسبي براي انتقال بيماري‌هاي عفوني و پوستي است. جدا از مسایلی که شناگران قبل از استفاده از استخر باید به آن توجه کنند، رعایت نکات بهداشتی توسط صاحبان استخرها امری ضروری است.

مرکز بهداشت ارگانی است که باید به مسئله بهداشت در استخرها نظارت کند. کیفیت آب استخر به مسایلی مانند شفافیت و دما مربوط می‌شود. دما نباید بیش از 29 درجه باشد و شفافيت آب بايد به حدي باشد كه يك صفحه سياه و سفيد به قطر 15 سانتيمتر، در عميق‌ترين نقطه استخر به راحتي ديده شود. در این میان استفاده درست از گندزداها از مهم‌ترین مسایل است.

وجود 20 استخر فعال در قم

محمدحسین باباخانی، مسئول کنترل بهداشت آب و فاضلاب مرکز بهداشت استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در قم 20 استخر فعال وجود دارد، گفت: مرکز بهداشت استان قم به تمام این استخرهای عمومی و استخرهای داخل مجتمع‌های مسکونی که بیش از 3 خانواده از آن استفاده می‌کنند، نظارت دارد.

مسئولان استخرها وظیفه دارند هر روز 3 تا 4 بار میزان PH آب استخر را بسنجند. این عدد نشان‌دهنده میزان کلر موجود در آب است.

وقتی از باباخانی پرسیده شد، مردم چطور می‌توانند از درست انجام شدن این فرایند در استخرها اطمینان حاصل کنند، می‌گوید میزان کلر استفاده شده با حس بویایی و چشایی حتی برای کارشناسان هم قابل تشخیص نیست با این حال کارشناسان مرکز بهداشت به طور مستمر دفتر ثبت ویژگی‌های کیفی آب را بازرسی می‌کنند و این بازرسی‌ها معمولا سرزده است.

کلر بهترین راه موجود است

این روزها زیاد می‌شنویم از تبلیغات گندزداهایی مانند اوزون که به جای کلر در استخرها استفاده می‌شوند. منشا برخی از این تبلیغات حرف و حدیث‌هایی است که درباره مضرات کلر بر پوست، مو و دستگاه تنفسی دارد. با این حال مسئول کنترل کیفیت آب و فاضلاب مرکز بهداشت قم می‌گوید این گونه تبلیغات پایه علمی ندارند چراکه هیچ استخری نمی‌تواند و نباید کلر را حذف کند.

وی با اشاره به اینکه گندزداهایی مانند اوزون در آب ماندگاری ندارند اظهار کرد: یکی از مسائل مشکل ساز در استخرها آلودگی‌های ثانویه است. وقتی اوزون تنها 15 دقیقه در آب می‌ماند، این آلودگی‌ها امکان رشد پیدا می‌کنند اما کلر با ماندگاری 24 ساعته می‌تواند از این آلودگی‌ها جلوگیری کند.

باباخانی تاکید می‌کند گندزداهایی مانند اوزون در کنار کلر می‌تواند کمک کننده باشند اما استفاده از آنها به عنوان تنها راه ضدعفونی کردن آب استخر، بهداشتی نیست.

ممنوعیت استفاده از شکل گازی کلر

مرکز بهداشت قم به تازگی استفاده از شکل گازی کلر را در استخرها ممنوع اعلام کرده است. مسئول کنترل کیفیت آب و فاضلاب مرکز بهداشت قم در این رابطه می‌گوید: استفاده از کلر به صورت گازی خطراتی در پی دارد که این بخشنامه در راستای پیشگیری از آن صادر شده است.

وی با اشاره به مواردی از انفجار کپسول کلر اظهار کرد: دارندگان استخرهای عمومی موظف شده‌اند به جای استفاده از کلرهای گازی از اشکال جامد، مایع و نمکی کلر استفاده کنند. کلر عنصری است که در جهان برای گندزدایی از آب آشامیدنی و آب استخرها استفاده می‌شود و استانداردها نیز آن را تائید می‌کنند اما شکل گازی آن که خطراتی دارد باید از چرخه کار حذف شود.

کد خبر 2149871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha