به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، از سوي اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي گواهي ثبت اختراع توليد سم علف كش بنتازون به سيد علي طباطبايي و گروه پژوهشي شيمي كاربردي جهاد دانشگاهي واحد تهران اعطا شد.
سم كاربندازيم يكي از قارچ كش هاي پر مصرف دنيا و ايران است كه مورد استفاده در سياهك آشكار و پنهان گندم و جو است. اين سم به صورت دو در هزار براي ضد عفوني كردن بذر قبل از كاشت و 5/2 در هزار براي سياهك آشكار و پنهان استفاده مي شود.
ميزان مصرف اين سم در ايران هزار تن در سال مي باشد كه به صورت WP پنجاه درصد وارد مي شود. در اين طرح ضمن بررسي روش هاي مختلف توليد به طور آزمايشگاهي، بهترين روش منطبق با تكنولوژي بومي ايران انتخاب و در اشل نيمه صنعتي ديتاهاي آن بدست آمد. نتايج حاصل در يك پايلون دو منظوره به عنوان روش مناسب توليد كاربندازيم گزارش شد. پس از ثبت اين روش به عنوان دانش فني منحصر به ايران، واحد توليد اين سم قارچ كش براي نخستين بار در كشور راه اندازي شد.
نظر شما