پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۷ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۴

جلایر به مهر خبر داد:

صدور پروانه استاندارد 2 محصول ارگانیک کشاورزی آذربایجان غربی

صدور پروانه استاندارد 2 محصول ارگانیک کشاورزی آذربایجان غربی

ارومیه- خبرگزاری مهر: مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان غربی از صدور پروانه استاندارد برای 2 محصول ارگانیک کشاورزی استان خبر داد.

منصور جلایر در گفتگو با خبرنگار مهر،اظهار داشت: آلو و انگور تولیدی آذربایجان غربی بر اساس آزمایشات و بررسی انجام شده مبنی بر باقی مانده سموم کشاورزی و تطابق محصول با استاندارهای تدوین شده، موفق به کسب پروانه کاربرد علامت استاندارد شدند.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون در مرحله بررسی سیب تولید شده در آذربایجان غربی بر اساس استاندارهای تدوین شده محصولات ارگانیک کشاورزی هستیم، اعلام کرد، با توجه به نتیجه برخی آزمایشات و بررسی های انجام شده امیدواریم پروانه کاربرد عالامت استاندارد سیب نیز بزودی صادر شود.

مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان غربی از عدم توجه برخی کشاورزان نسبت به استفاده اصولی از سموم کشاورزی در سطح استان انتقاد کرد و گفت: محصولات کشاورزی باید بر اساس شاخص ها و استانداردهای لازم از بعد سموم باقی مانده تولید شوند.

جلایر با بیان اینکه متاسفانه برخی کشاورزان بدون توجه به این امر و خودسرانه اقدام به استفاده از برخی هورمونها و سموم با هدف داشتن محصولاتی با زیبایی ظاهری می کنند، ادامه داد: در این راستا کمیته مشترک تعیین و ارزیابی استاندارد محصولات کشاورزی با توجه به شرایط خاص آذربایجان غربی تشکیل شده است.

وی افزایش صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک به خارج از کشور و ارتقای سطح سلامت جامعه را از جمله مزایای تولید محصولات ارگانیک کشاورزی دانست و عنوان کرد: باید قرنطینه های محصولات کشاورزی در مبادی ورودی مرزی استان راه اندازی و بعد از بررسی و تشخیص سالم بودن گواهی انطباق وارداتی صادر شود.

آذربایجان غربی به جهت استعدادهای بالقوه خدادادی، یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور بوده و محصولات باغی متنوعی نظیر انواع میوه و تره بار و صیفی جات در استان تولید می شود، که پس از رفع نیاز داخل مقادیر قابل توجهی از آن در کارخانجات تبدیلی به انواع مختلف کنسانتره و آبمیوه، رب گوجه فرنگی، کشمش و سبزه فرآوری و به خارج از کشور صادر می شود.

زمین های قابل کشت آذربایجان غربی نیز حدود یک میلیون هکتار بوده که از این میزان بالغ بر 726 هزار هکتار به طور عمده زیر کشت انواع مختلف گندم، جو، حبوبات، چغندرقند، سیب زمینی، توتون و77 هزار و 900 هکتار زیر کشت انواع درختان میوه قرار دارد، 40 هزار و 840 هکتار زیرکشت درختان سیب، 19 هزار و 566 هکتار زیرکشت انگور، یک هزار و 621 هکتار زیرکشت گردو و یک هزار و 541 هکتار زیرکشت بادام و بقیه به انواع مختلف میوه جات دانه دار و هسته دار اختصاص یافته است .

کد خبر 2152112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha