به گزارش خبرنگار مهر، مهندس علی صادقی نائینی در حاشیه بازدید مدیر دفتر فضای ماورای جو سازمان ملل متحد از سازمان فضایی در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژههای این دفتر افزود: از جمله پروژههای این دفتر برنامه Geo Portal است که از این طریق سرویسهای متعددی ارائه میشود که آرشیو تصاویر ماهوارهای از جمله آنها است.
هماهنگ کننده دفتر حامی منطقهای برنامه SPIDER سازمان ملل متحد با بیان اینکه در حال حاضر کاربران ایرانی و خارجی میتوانند از این آرشیو بهره مند شوند، اظهار داشت: کاربران با مراجعه به ژئو رتال میتوانند از تصاویر ماهوارهای موجود در آرشیو این پرتال و همچنین فرادادههای آن بهره مند شوند.
وی تولید محصولات با ارزش افزوده را از دیگر سرویسهای این پرتال نام برد و ادامه داد: علاوه بر این مونیتورینگ و مطالعات فراوانی در زمینههایی چون آتش سوزی حنگلها، خشگسالی و گرد و غبار انجام شده است که نتایج این مطالعات بر روی ژئو پرتال قرار داده شده است.
تامین نیازهای سنجش از راه دور کاربران
صادقی تامین نیازهای کاربران در حوزه سنجش از راه دور را از دیگر سرویسهای ژئو پرتال ذکر کرد و یادآور شد: این بخش به دو زبان فارسی و انگلیسی است و کاربران میتوانند نیازمندیهای خود را با پر کردن فرمهای خاصی اعلام کنند و نیازهای آنها در قالب تصاویر ماهوارهای در اختیار آنها قرار داده میشود.
استفاده از فناوریهای فضایی در بحرانهای طبیعی
وی ارائه اطلاعات به سازمانهای متولی بحرانها و بلایای طبیعی را از جمله خدمات این دفتر عنوان کرد و در این باره توضیح داد: در این راستا نهادهای متولی این امر را یاری میکنیم تا بتوانند از فناوریهای فضایی در مدیریت بلایای طبیعی استفاده کنند.
صادقی با اشاره به مطالعات جهاد کشاورزی و سازمان هواشناسی در حوزه خشکسالی، ادامه داد: ما در این زمینه تصاویر ماهوارهای را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار دادیم.
وی با اشاره به استفاده از فناوریهای فضایی در پایش گرد و غبار یادآور شد: در این زمینه مطالعاتی با استفاده از فناوریهای فضایی انجام دادیم و درصدد هستیم تا در آینده با استفاده از این فناوریها اقدام به پایش گرد و غبار کنیم.
هماهنگ کننده دفتر حامی منطقهای برنامه SPIDER سازمان ملل متحد از تهیه تصاویر مناطق زلزله زده زمینلرزههای اخیر در اهر و ورزقان خبر داد و گفت: با استفاده از تصاویر ماهوارهای که با قدرت تفکیک بالایی دریافت شد اقدام به تهیه نقشه وضعیت مناطق زلزله زده کردیم.
نائینی میزان زمان صرف شده برای دسترسی به تصاویر ماهوارهای در زمان وقوع زلزله را بسته به آخرین فناوریهای روز دنیا دانست و ادامه داد: ماهوارههای هواشناسی هر 15 دقیقه حوادث را مونیتور میکند و قادر هستند پهنه وسیع را با جزئیات کم تصویر برداری کنند ضمن آنکه عرض تصاویر یک سوم کره زمین است.
این محقق با تاکید بر اینکه در حوادثی چون زلزله به تصاویر با جزئیات بیشتر و قدرت تفکیک بالا نیاز داریم، ادامه داد: از این رو شانس اینکه ماهوارهای که بتواند از منطقه زلزله زده با قدرت تفکیک پذیری بالا تصویربرداری کند کم است و حداکثر زمان تهیه تصاویر از منطقه زلزله زده با استفاده از فناوری فضایی 3 روز است.
پیش بینی هواشناسی با تجهیزات ماهواره ای کشور
صادقی با اشاره به همکاری این دفتر با سازمان هواشناسی در زمینه پیش بینی هوا خاطر نشان کرد: در این راستا با ایجاد ایستگاه اخذ تصاویر ماهوارهای FI2B در سازمان فضایی البرز تصاویر هواشناسی را تهیه و در اختیار سازمان هواشناسی قرار میدهیم.
وی بادآور شد: این ایستگاه در هر ساعت از بخش خاورمیانه تصویر برداری میکند که در باندهای طیفی مختلف برای پیش بینی هوا قابل استفاده است.
نظر شما