اصغر برائی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص فعالیت واحدهای تولید فرآورده های دامی در استان گفت: هم اکنون نزدیک به پنج هزار واحد صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی در نقاط مختلف استان فعال هستند که فعالیت 60 درصد از این ظرفیت به صورت کاملا صنعتی و 40 درصد نیمه صنعتی و سنتی است.
وی افزود: صنعتی شدن واحدها به معنای ارتقای شاخص های کیفی و بهداشتی از قرنطینه، واکسیانسیون، استفاده از شیردوش های صنعتی و...و در نتیجه تولید فرآورده های دامی بهداشتی تر و با کیفتی تر است.
برائی نژاد با اشاره به تفاوت کیفیت دام و محصول در واحدهای صنعتی نسبت به واحدهای سنتی در عین حال تاکید کرد: دامپزشکی استان تمام مراحل بهداشتی و قزنطینه را در تمام مراکز پیاده می کند ولی بهرحال استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک، دقت نظارت و کیفیت محصولات را می افزاید.
وی یادآور شد: هم اکنون در پرورش دام شیری با 80 درصد ظرفیت و در پرواربندی تولید گوشت با 50 درصد واحدها فعالیت می کنیم.
تولید شیر در البرز سه برابر نیاز استان است
برائی نژاد افزود: روزانه بیش از هزار و 200 تن شیر در استان تولید می شود که سه برابر نیاز استان است و 750 تن آن به خارج از کشور صادر می شود.
وی کیفیت شیر تولیدی در گاوداریهای البرز را با استاندارهای قابل قبول عنوان کرد و یادآور شد: بخشی از شیر تولید شده در البرز به مصرف کارخانه های شناخته شده تولید فرآورده های لبنی کشور و کارخانجات زیرمجموعه آنها می رسد.
دو مانع عمده واحدهای پرواری البرز
مدیرکل دامپزشکی استان البرز عمده مشکل واحدهای پرواری استان را سرمایه در گردش و تامین دام پرواری اعلام کرد و گفت: در این زمینه با مشکل مواجه ایم و کافی نبودن سرمایه در گردش موجب ناتوانی در تامین دام پرواری شده است.
وی در بخشی دیگر به میزان تولیدات فرآورده های دامی در استان اشاره کرد و با بیان اینکه در حوزه تولید تخم مرغ جزو چهار استان برتر هستیم، یادآور شد: حجم قابل توجهی از صادرات تخم مرغ کشور از البرز انجام می شود.
به گفته وی از هفت هزار تن صادرات فرآورده های دامی در سال گذشته، چهار هزار تن مربوط به تخم مرغ بوده است.
مصرف بالغ بر 350 تن محصولات گوشتی در البرز
برائی نژاد متوسط روزانه توزیع مرغ در استان را حدود 170 تا 180 تن، گوشت قرمز 120 تا 130 تن و ماهی را بین هشت تا 10 تن اعلام کرد و یادآور شد: این به معنای حجم مصرف استان نیست و در ایامی از سال و در برخی مناسبتها مانند ایام محرم و صفر یا ماه رمضان و عید قربان بر حجم آن افزوده می شود. بخشی از مصرف نیز توسط خود خانوارها از خارج از استان یا با استفاده از محصولات خانگی تامین می شود.
وی همچنین افزود: روزانه 50 تن مرغ منجمد نیز از خارج از استان وارد می شود که عموما به مصرف پادگانها، مراکز آموزشی و دانشگاهها می رسد.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: حدود 30 تن از مصرف گوشت قرمز در خود استان تولید می شود و مابقی یا از سایر استانها یا به صورت منجمد تامین می شود اما ظرفیت ما تقریبا دو برابر این است.
نظر شما